Błonnik w marcu? Łatwiejsze niż myślisz

Błonnik jest jednym z głównych powodów, dla których pokarmy roślinne są tak zdrowe. Odżywia „dobre” bakterie w naszym przewodzie pokarmowym i w ten sposób wzmacnia odporność organizmu. Wiele osób spożywa bardzo mało błonnika, ale jego dostarczenie w odpowiednich ilościac...
Zmiana sposobu odżywiania jako proces - wyniki najnowszych badań i podsumowanie „Narodowych badań konsumpcji warzyw i owoców” (debata online)

Przed nami omówienie wyników eksploracji motywów i barier zwiększenia spożycia owoców i warzyw. Na spotkanie online zaprasza Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw oraz Kantar. Prezentacja kończy pierwszy rok wspólnych badań i wprowadzi nas w Międzynarodowy Rok...
Walentynki rano i wieczorem!

Szukasz pomysłu na lekką kolację lub romantyczne śniadanie? Odkryj szybki i łatwy przepis, który wybraliśmy na Walentynki. Danie, które uwodzi. Naleśniki z sokiem z buraków i błonnikiem z aronii, dżemem dyniowym i kruszoną fetą, z sałatami, kiełkami i kruszonymi orzecham...
Przetwory dla zdrowia Babci i Dziadka!

Świętowanie Dnia Babci i Dziadka jest ważne. 21 i 22 stycznia to czas, w którym zapraszaliśmy dziadków do przedszkoli i szkół, gdzie zawsze otrzymywali specjalnie przygotowane dla nich prezenty. W tym roku tak nie będzie. Plantatorzy polecają pamiętać o laurkach i o tym,...
Polskie superowoce wygrały z COVID-19

Pandemia wygenerowała dodatkowy popyt na owoce jagodowe. Produkcja wzrosła o 10%, wzrosła również sprzedaż soków NFC i mrożonek. Plantatorzy pokazali, że umieją dostosować się do warunków i wykorzystywać nowe okazje do promocji. Pomagali w czasie najdramatyczniejszych za...
Postanowienia noworoczne - konferencja online „Narodowych badań konsumpcji warzyw i owoców”

Za nami obserwacja, jak wyglądają próby zmiany diety – jakie przekonania dotyczące zdrowej diety mają respondenci, jaka jest korelacja między zmianą diety, a zmianami stylu życia. Dowiemy się jaka jest rola postanowień noworocznych jako motywatora do spożywania większej ...
Bowl śniadaniowy z jagodowym smoothie. Stek z czerwonej kapusty z karpiem i sokiem borówkowym. Gęsina z musztardą z gruszki. Skarby jesieni z polskimi superowocami.

Warzyw moc i łyk owocowych przetworów to już połowa sukcesu. Plantatorzy i przetwórcy owoców jagodowych przygotowali przepisy, które pokazują jak cieszyć się nimi późną jesienią i jak wypełnić nimi połowę talerza. 
Czas zdrowych prezentów

Przetwory z superowoców to ciekawy pomysł na prezent świąteczny. Rośnie waga jaką przywiązujemy do zdrowia i nasza wrażliwość ekologiczna. Mniej pieniędzy i silna reorientacja na zdrowie tworzą dobrą koniunkturę na przetwory z owoców jagodowych. Oto opinie przetwórców, k...
Mrożone, suszone czy liofilizowane? - konferencja prasowa online „Narodowych badań konsumpcji warzyw i owoców”

Kantar zbadał percepcje produktów mrożonych, suszonych i liofilizowanych oraz komunikację rekomendacji żywieniowych opartą o talerz w połowie wypełniony warzywami, obok którego widać owoce. Widać, że ciągle niska jest świadomość, że jedzenie może poprawić samopoczucie i ...
Spotkanie prasowe 21/04

Otwarcie sezonu na polskie truskawki. Prezentacja walorów i degustacja pierwszych tegorocznych truskawek krajowej produkcji. Ze szklarni na talerz* z Szefem Kuchni Mikołajem Reyem i producentami polskich superowoców.
Błonnik w marcu? Łatwiejsze niż myślisz

Błonnik jest jednym z głównych powodów, dla których pokarmy roślinne są tak zdrowe. Odżywia „dobre” bakterie w naszym przewodzie pokarmowym i w ten sposób wzmacnia odporność organizmu. Wiele osób spożywa bardzo mało błonnika, ale jego dostarczenie w odpowiednich ilościac...
Zmiana sposobu odżywiania jako proces - wyniki najnowszych badań i podsumowanie „Narodowych badań konsumpcji warzyw i owoców” (debata online)

Przed nami omówienie wyników eksploracji motywów i barier zwiększenia spożycia owoców i warzyw. Na spotkanie online zaprasza Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw oraz Kantar. Prezentacja kończy pierwszy rok wspólnych badań i wprowadzi nas w Międzynarodowy Rok...
Walentynki rano i wieczorem!

Szukasz pomysłu na lekką kolację lub romantyczne śniadanie? Odkryj szybki i łatwy przepis, który wybraliśmy na Walentynki. Danie, które uwodzi. Naleśniki z sokiem z buraków i błonnikiem z aronii, dżemem dyniowym i kruszoną fetą, z sałatami, kiełkami i kruszonymi orzecham...
Przetwory dla zdrowia Babci i Dziadka!

Świętowanie Dnia Babci i Dziadka jest ważne. 21 i 22 stycznia to czas, w którym zapraszaliśmy dziadków do przedszkoli i szkół, gdzie zawsze otrzymywali specjalnie przygotowane dla nich prezenty. W tym roku tak nie będzie. Plantatorzy polecają pamiętać o laurkach i o tym,...
Polskie superowoce wygrały z COVID-19

Pandemia wygenerowała dodatkowy popyt na owoce jagodowe. Produkcja wzrosła o 10%, wzrosła również sprzedaż soków NFC i mrożonek. Plantatorzy pokazali, że umieją dostosować się do warunków i wykorzystywać nowe okazje do promocji. Pomagali w czasie najdramatyczniejszych za...
Postanowienia noworoczne - konferencja online „Narodowych badań konsumpcji warzyw i owoców”

Za nami obserwacja, jak wyglądają próby zmiany diety – jakie przekonania dotyczące zdrowej diety mają respondenci, jaka jest korelacja między zmianą diety, a zmianami stylu życia. Dowiemy się jaka jest rola postanowień noworocznych jako motywatora do spożywania większej ...
Bowl śniadaniowy z jagodowym smoothie. Stek z czerwonej kapusty z karpiem i sokiem borówkowym. Gęsina z musztardą z gruszki. Skarby jesieni z polskimi superowocami.

Warzyw moc i łyk owocowych przetworów to już połowa sukcesu. Plantatorzy i przetwórcy owoców jagodowych przygotowali przepisy, które pokazują jak cieszyć się nimi późną jesienią i jak wypełnić nimi połowę talerza. 
Czas zdrowych prezentów

Przetwory z superowoców to ciekawy pomysł na prezent świąteczny. Rośnie waga jaką przywiązujemy do zdrowia i nasza wrażliwość ekologiczna. Mniej pieniędzy i silna reorientacja na zdrowie tworzą dobrą koniunkturę na przetwory z owoców jagodowych. Oto opinie przetwórców, k...
Mrożone, suszone czy liofilizowane? - konferencja prasowa online „Narodowych badań konsumpcji warzyw i owoców”

Kantar zbadał percepcje produktów mrożonych, suszonych i liofilizowanych oraz komunikację rekomendacji żywieniowych opartą o talerz w połowie wypełniony warzywami, obok którego widać owoce. Widać, że ciągle niska jest świadomość, że jedzenie może poprawić samopoczucie i ...

BĄDŹMY w KONTAKCIE

Nie przegap najważniejszych informacji z kampanii „Czas na polskie superowoce!”
4
5
6
7
8
9
10