Czas mądrych prezentów!

Są owoce, które w przetworach nie tracą swojego potencjału przeciwutleniającego. Borówki, maliny, porzeczki, aronia, jagoda kamczacka, jeżyny, truskawki, agrest, minikiwi. Mają najwyższą aktywność przeciwutleniającą wśród powszechnie spożywanych owoców. Ze względu na zaw...
Jagodowe nie dosładzają

Owoce jagodowe i ich przetwory powinny być stałym elementem diety każdego z nas. Stanowią też idealną przekąskę dla osób z cukrzycą. Są niskokaloryczne, mają niski indeks glikemiczny, a przy tym są źródłem cennego błonnika. Owoce jagodowe i ich przetwory są zalecane w ży...
Gwiazdy jesieni

Od późnej wiosny do wczesnej jesieni mogliśmy się cieszyć smakiem i walorami zdrowotnymi naszych polskich superowoców. Czy jesień oznacza, że na długie miesiące musimy pożegnać się ze smakiem pysznych, polskich owoców jagodowych i zamienić je na owoce z importu? Odpowied...
Szkolenie prze.twórców 2021 - zaproszenie do udziału

Zapraszamy do udziału w szkoleniu przeznaczonym dla budujących własną markę. Istotą szkolenia jest umiejętność prezentacji własnej firmy i oferty. Storytelling to opowiadanie w sposób angażujący odbiorcę, tak by ludzie zapamiętali co oferujemy i chcieli to kupić. Szkolen...
Kantar: Ponad połowa Polaków samodzielnie robi przetwory z owoców i warzyw

Jak wynika z badań Kantar w domach ponad połowy Polaków (51%) przyrządza się domowe przetwory. W co trzecim domu kisimy, w co piątym robimy dżemy, konfitury (21%), kompoty i soki. W co ósmym gospodarstwie domowym (13%) zamrażamy. To najprostsza metoda utrwalania większoś...
Przez błonnik do zdrowia

Błonnik reguluje trawienie, przyspiesza i dłużej utrzymuje uczucie sytości. Dzięki pokarmom bogatym w błonnik można skutecznie kontrolować wagę, chudnąć i mniej jeść. Ale to nie wszystko. Błonnik dba o nasze serce, pomaga utrzymywać niski poziom cholesterolu, obniżać sko...
Błonnik wiosną to wyzwanie

Błonnik to składnik deficytowy w modelu diety zachodniej. Przednówek to czas przed nowymi zbiorami, okres najniższej odporności, w którym szczególnie nie powinno nam brakować błonnika. Owoce jagodowe są jego doskonałym źródłem w naszej codziennej diecie. Przetwórcy tych ...
Zapraszamy na zakupy

Smak świeżych owoców i prawdziwa tarcza przeciwko chorobom. Wieloaspektowe działanie prozdrowotne owoców jagodowych wiąże się przede wszystkim z zawartością polifenoli. W  przetworach nie tracą swojego potencjału przeciwutleniającego. Czas odkryć je dla zdrowia i dla uro...
Błonnik w marcu? Łatwiejsze niż myślisz

Błonnik jest jednym z głównych powodów, dla których pokarmy roślinne są tak zdrowe. Odżywia „dobre” bakterie w naszym przewodzie pokarmowym i w ten sposób wzmacnia odporność organizmu. Wiele osób spożywa bardzo mało błonnika, ale jego dostarczenie w odpowiednich ilościac...
Dziki Owoc dla małych dzikusów

Dzielnicowe Dni Dobrego Jedzenia w Dzielnicy Targówek m.st. Warszawy odbyły się w tym roku przy wsparciu producentów i projektu „Czas na polskie superowoce!”. Organizatorem finału było Przedszkole nr 123 „Ocean marzeń”, a uczestnikami dzieci reprezentujące aż 23 placówki...
Czas mądrych prezentów!

Są owoce, które w przetworach nie tracą swojego potencjału przeciwutleniającego. Borówki, maliny, porzeczki, aronia, jagoda kamczacka, jeżyny, truskawki, agrest, minikiwi. Mają najwyższą aktywność przeciwutleniającą wśród powszechnie spożywanych owoców. Ze względu na zaw...
Jagodowe nie dosładzają

Owoce jagodowe i ich przetwory powinny być stałym elementem diety każdego z nas. Stanowią też idealną przekąskę dla osób z cukrzycą. Są niskokaloryczne, mają niski indeks glikemiczny, a przy tym są źródłem cennego błonnika. Owoce jagodowe i ich przetwory są zalecane w ży...
Gwiazdy jesieni

Od późnej wiosny do wczesnej jesieni mogliśmy się cieszyć smakiem i walorami zdrowotnymi naszych polskich superowoców. Czy jesień oznacza, że na długie miesiące musimy pożegnać się ze smakiem pysznych, polskich owoców jagodowych i zamienić je na owoce z importu? Odpowied...
Szkolenie prze.twórców 2021 - zaproszenie do udziału

Zapraszamy do udziału w szkoleniu przeznaczonym dla budujących własną markę. Istotą szkolenia jest umiejętność prezentacji własnej firmy i oferty. Storytelling to opowiadanie w sposób angażujący odbiorcę, tak by ludzie zapamiętali co oferujemy i chcieli to kupić. Szkolen...
Kantar: Ponad połowa Polaków samodzielnie robi przetwory z owoców i warzyw

Jak wynika z badań Kantar w domach ponad połowy Polaków (51%) przyrządza się domowe przetwory. W co trzecim domu kisimy, w co piątym robimy dżemy, konfitury (21%), kompoty i soki. W co ósmym gospodarstwie domowym (13%) zamrażamy. To najprostsza metoda utrwalania większoś...
Przez błonnik do zdrowia

Błonnik reguluje trawienie, przyspiesza i dłużej utrzymuje uczucie sytości. Dzięki pokarmom bogatym w błonnik można skutecznie kontrolować wagę, chudnąć i mniej jeść. Ale to nie wszystko. Błonnik dba o nasze serce, pomaga utrzymywać niski poziom cholesterolu, obniżać sko...
Błonnik wiosną to wyzwanie

Błonnik to składnik deficytowy w modelu diety zachodniej. Przednówek to czas przed nowymi zbiorami, okres najniższej odporności, w którym szczególnie nie powinno nam brakować błonnika. Owoce jagodowe są jego doskonałym źródłem w naszej codziennej diecie. Przetwórcy tych ...
Zapraszamy na zakupy

Smak świeżych owoców i prawdziwa tarcza przeciwko chorobom. Wieloaspektowe działanie prozdrowotne owoców jagodowych wiąże się przede wszystkim z zawartością polifenoli. W  przetworach nie tracą swojego potencjału przeciwutleniającego. Czas odkryć je dla zdrowia i dla uro...
Błonnik w marcu? Łatwiejsze niż myślisz

Błonnik jest jednym z głównych powodów, dla których pokarmy roślinne są tak zdrowe. Odżywia „dobre” bakterie w naszym przewodzie pokarmowym i w ten sposób wzmacnia odporność organizmu. Wiele osób spożywa bardzo mało błonnika, ale jego dostarczenie w odpowiednich ilościac...

Nie przegap tych historii

Poznaj najlepsze jagodowe marki
1
2
Używamy plików cookie do działania naszej strony internetowej, analizowania Twojego korzystania z naszych usług, zarządzania Twoimi preferencjami online i personalizowania treści reklamowych. Akceptując nasze pliki cookie, otrzymasz odpowiednie treści oraz funkcje mediów społecznościowych, spersonalizowane reklamy i ulepszony sposób przeglądania. Aby zarządzać swoimi wyborami, kliknij „Ustawienia plików cookie”. Pliki cookie niezbędne są do podstawowego funkcjonowania strony internetowej i nie mogą być odrzucone. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce plików cookie.
Polityka plików cookies
Pliki cookie używane w witrynie są podzielone na kategorie. Poniżej możesz zapoznać się z każdą kategorią oraz zezwolić na niektóre lub wszystkie z nich lub je odrzucić, z wyjątkiem niezbędnych plików cookie, które są wymagane do zapewnienia podstawowej funkcjonalności witryny. Jeśli wcześniej dozwolone kategorie zostaną wyłączone, wszystkie pliki cookie przypisane do tej kategorii zostaną usunięte z Twojej przeglądarki. Listę plików cookies przypisanych do poszczególnych kategorii oraz szczegółowe informacje na ich temat znajdziesz w zakładce „Polityka plików cookies".
Niezbędne pliki cookie
Niektóre pliki cookie są wymagane do zapewnienia podstawowej funkcjonalności. Bez tych plików cookie witryna nie będzie działać prawidłowo. Są one domyślnie włączone i nie można ich wyłączyć.
Preferencje
Preferencyjne pliki cookie umożliwiają witrynie internetowej zapamiętywanie informacji w celu dostosowania wyglądu i zachowania witryny do potrzeb każdego użytkownika. Może to obejmować przechowywanie wybranej waluty, regionu, języka lub motywu kolorystycznego.
Analityczne pliki cookie
Analityczne pliki cookie pomagają nam ulepszać naszą witrynę internetową, gromadząc i raportując informacje na temat jej użytkowania.
Marketingowe pliki cookie
Marketingowe pliki cookie służą do śledzenia odwiedzających na stronach internetowych, aby umożliwić wydawcom wyświetlanie trafnych i angażujących reklam. Włączając marketingowe pliki cookie, wyrażasz zgodę na spersonalizowane reklamy na różnych platformach.