Dutch baby z minikiwi

Ten nieco szalony biszkoptowy naleśnik pieczony w piekarniku, najpierw rośnie bardzo wysoki, żeby za chwilę zapaść się pod swoim pofałdowanym wierzchem. Dopełniony równie niecodziennym połączeniem minikiwi, pomidorów, jajka i kremowego sera będzie propozycją na pożywne ś...
Letni bowl z owocami jagodowymi

Bowle mają to do siebie, że wibrują od soczystych kolorów. Dlatego lato i sezon na owoce jagodowe to doskonały czas na ich przyrządzanie - można malować na talerzu wszystkimi odcieniami czerwieni, różów, fioletów i zieleni. A że jemy oczami, to trudno się będzie oderwać ...
Sałatka kamczacka z omletem

Omlet to niezwykle odżywcze danie, które każdy może dostosować do swoich preferencji smakowych. Tym razem proponujemy wytrawną wersję, w której z każdym kęsem będzie powracać wyjątkowa jagoda kamczacka - słodko-kwaśna idealna jako baza sosu winegret. Ten sos warto zaadap...
Szybkie truskawkowe szparagi z jajkiem

Szybkie letnie pierwsze lub drugie śniadanie jest już na wyciągnięcie ręki. W maju truskawki i szparagi, które doskonale łączą się z truskawkami, odnotowały duży wzrost liczby konsymentów. Można przygotować je w kilka chwil, bo zielone szparagi nie wymagają obierania (wy...
Azjatyckie szaszłyki z minikiwi i łososiem

Minikiwi to owoc pełen słonecznej słodkości i odświeżających, kwaśnych nut, przywodzący na myśl wakacyjne wspomnienia egzotycznych wypraw. Dlatego stał się dla nas inspiracją do tego, by połączyć go na talerzu z produktami o azjatyckich korzeniach. Nie odkładajcie przygo...
Dutch baby z minikiwi

Ten nieco szalony biszkoptowy naleśnik pieczony w piekarniku, najpierw rośnie bardzo wysoki, żeby za chwilę zapaść się pod swoim pofałdowanym wierzchem. Dopełniony równie niecodziennym połączeniem minikiwi, pomidorów, jajka i kremowego sera będzie propozycją na pożywne ś...
Żeberka w aroniowym sosie BBQ

Aronia to owoc idealnie sprawdzający się w roli marynat do czerwonego mięsa - wyrazisty, cierpki i słodki jednocześnie. Tym razem serwujemy ją w odsłonie słodko-dymnego sosu barbecue, który zredukowany stał się głęboki, gęsty, po prostu pyszny. Do tego amerykańska klasyk...
Kanapka z aroniową szynką

Lato się kończy, a na naszym jagodowym śniadaniu nie podawaliśmy jeszcze takiej śniadaniowej klasyki, jaką są kanapki. Zatem na koniec sezonu serwujemy podwójnie podkręcone aronią kromki z domową szynką w aroniowej marynacie oraz aroniowym majonezem, a drugą połowę taler...
Mus z owoców jagodowych z pampuchami

Pampuchy, buchty, kluski na parze, parowańce - w różnych częściach Polski mają różne nazwy, ale z pewnością wszystkim kojarzą się z domową kuchnią mamy czy babci. Mogą być podawane z różnymi dodatkami - ascetycznie ze śmietaną, cukrem i cynamonem, na wytrawnie z mięsem i...
Azjatyckie szaszłyki z minikiwi i łososiem

Minikiwi to owoc pełen słonecznej słodkości i odświeżających, kwaśnych nut, przywodzący na myśl wakacyjne wspomnienia egzotycznych wypraw. Dlatego stał się dla nas inspiracją do tego, by połączyć go na talerzu z produktami o azjatyckich korzeniach. Nie odkładajcie przygo...
Dutch baby z minikiwi

Ten nieco szalony biszkoptowy naleśnik pieczony w piekarniku, najpierw rośnie bardzo wysoki, żeby za chwilę zapaść się pod swoim pofałdowanym wierzchem. Dopełniony równie niecodziennym połączeniem minikiwi, pomidorów, jajka i kremowego sera będzie propozycją na pożywne ś...
Letni bowl z owocami jagodowymi

Bowle mają to do siebie, że wibrują od soczystych kolorów. Dlatego lato i sezon na owoce jagodowe to doskonały czas na ich przyrządzanie - można malować na talerzu wszystkimi odcieniami czerwieni, różów, fioletów i zieleni. A że jemy oczami, to trudno się będzie oderwać ...
Sałatka kamczacka z omletem

Omlet to niezwykle odżywcze danie, które każdy może dostosować do swoich preferencji smakowych. Tym razem proponujemy wytrawną wersję, w której z każdym kęsem będzie powracać wyjątkowa jagoda kamczacka - słodko-kwaśna idealna jako baza sosu winegret. Ten sos warto zaadap...
Szybkie truskawkowe szparagi z jajkiem

Szybkie letnie pierwsze lub drugie śniadanie jest już na wyciągnięcie ręki. W maju truskawki i szparagi, które doskonale łączą się z truskawkami, odnotowały duży wzrost liczby konsymentów. Można przygotować je w kilka chwil, bo zielone szparagi nie wymagają obierania (wy...
Azjatyckie szaszłyki z minikiwi i łososiem

Minikiwi to owoc pełen słonecznej słodkości i odświeżających, kwaśnych nut, przywodzący na myśl wakacyjne wspomnienia egzotycznych wypraw. Dlatego stał się dla nas inspiracją do tego, by połączyć go na talerzu z produktami o azjatyckich korzeniach. Nie odkładajcie przygo...
Dutch baby z minikiwi

Ten nieco szalony biszkoptowy naleśnik pieczony w piekarniku, najpierw rośnie bardzo wysoki, żeby za chwilę zapaść się pod swoim pofałdowanym wierzchem. Dopełniony równie niecodziennym połączeniem minikiwi, pomidorów, jajka i kremowego sera będzie propozycją na pożywne ś...
Żeberka w aroniowym sosie BBQ

Aronia to owoc idealnie sprawdzający się w roli marynat do czerwonego mięsa - wyrazisty, cierpki i słodki jednocześnie. Tym razem serwujemy ją w odsłonie słodko-dymnego sosu barbecue, który zredukowany stał się głęboki, gęsty, po prostu pyszny. Do tego amerykańska klasyk...
Kanapka z aroniową szynką

Lato się kończy, a na naszym jagodowym śniadaniu nie podawaliśmy jeszcze takiej śniadaniowej klasyki, jaką są kanapki. Zatem na koniec sezonu serwujemy podwójnie podkręcone aronią kromki z domową szynką w aroniowej marynacie oraz aroniowym majonezem, a drugą połowę taler...
Mus z owoców jagodowych z pampuchami

Pampuchy, buchty, kluski na parze, parowańce - w różnych częściach Polski mają różne nazwy, ale z pewnością wszystkim kojarzą się z domową kuchnią mamy czy babci. Mogą być podawane z różnymi dodatkami - ascetycznie ze śmietaną, cukrem i cynamonem, na wytrawnie z mięsem i...

BĄDŹMY w KONTAKCIE

Nie przegap najważniejszych informacji z kampanii „Czas na polskie superowoce!”
1
2
3