Czerwona porzeczka przebija granice 10 mln konsumentów w lipcu

Konsumpcja owoców jagodowych rośnie i w lipcu była historycznie na najwyższym poziomie. Najbardziej wzrosła konsumpcja borówek, malin, jagody kamczackiej, agrestu i czerwonej porzeczki. Dla części z tych gatunków to dane podsumowujące sezon. Dla czerwonej porzeczki potwi...
Kantar: duży wzrost konsumpcji owoców i przetworów z owoców jagodowych

Najpopularniejszymi owocami jagodowymi kwietnia były truskawki, borówki, maliny, czarna porzeczka i jej przetwory. Porównując z poziomem konsumpcji w kwietniu 2021 roku zyskały wszytskie badane przez Kantar gatunki. Liderem wzrostu konsumpcji jest czarna porzeczka i jej ...
Wzrasta spożycie czarnych porzeczek

Pandemia spowodowała wzrost zainteresowania wartościową żywnością. Czarne porzeczki należą do superowoców - mają wysoki potencjał antyutleniający i są jednym z najbogatszych roślinnych źródeł witaminy C, zawierają jej dużo więcej niż np. cytrusy. To zdaniem plantatorów p...
Porzeczki – dowiedz się, co zdrowego w sobie kryją

Mogą być czarne, czerwone albo białe. Choć poszczególne rodzaje tych owoców różnią się od siebie nieco pod względem wartości odżywczej i walorów prozdrowotnych, to jednak niezależnie od koloru, wszystkie porzeczki stanowią bogate źródło wielu cennych witamin, składników ...
Zapraszamy do owocowego raju w Masłowicach 9 lipca 2020

Co prawda w raju było jabłko i to pewnie jednej odmiany. My zapraszamy Państwa na spotkanie w ZDOO Masłowice – do przebogatej kolekcji owoców jagodowych.
Porzeczki w Pytanie na Śniadanie!

Promujemy polskie owoce sezonowe. Przed nami jakże niedoceniane porzeczki. Czas przypomnieć sobie ich smak i walory. O porzeczkach w Pytaniu na śniadanie dietetyk Monika Stromkie-Złomaniec.
Czarna porzeczka – skoncentrowana bomba witaminowa dla odnowy skóry (filmy)

Czarna porzeczka to specjalistka w odnawianiu skóry i spowalnianiu procesów starzenia. Zawiera najwięcej witaminy C spośród wszystkich owoców jagodowych dzięki czemu zapewnia zdrowy koloryt skóry i uszczelnia naczynka krwionośne. Rozświetla i przywraca skórze blask dzięk...
Pamiętasz smak czarnej porzeczki?

Porzeczka czarna (Ribes nigrum L.) jest gatunkiem powszechnie uprawianym w wielu krajach i na kilku kontynentach w strefie klimatu umiarkowanego. Polska od wielu lat jest zdecydowanym liderem w produkcji i eksporcie tych owoców (55–58% światowej produkcji).
Porzeczki dla zdrowia

Owoce czarnej porzeczki są w Polsce znane i cenione ze względu na szczególne właściwości zdrowotne. 
Porzeczki i ich przetwory mają coraz więcej konsumentów, Kantar 2020-2023

Ilość konsumentów porzeczek rośnie systematycznie. Trend dotyczy zarówno czarnej, jak i czerwonej porzeczki i ich przetworów. Maliny w sierpniu jadło 18.5 mln Polaków. Czarną porzeczkę i jej przetwory je ponad 1/4 Polaków, czerwoną w sierpniu jadła blisko 1/3. To najwyżs...
Czerwona porzeczka przebija granice 10 mln konsumentów w lipcu

Konsumpcja owoców jagodowych rośnie i w lipcu była historycznie na najwyższym poziomie. Najbardziej wzrosła konsumpcja borówek, malin, jagody kamczackiej, agrestu i czerwonej porzeczki. Dla części z tych gatunków to dane podsumowujące sezon. Dla czerwonej porzeczki potwi...
Kantar: duży wzrost konsumpcji owoców i przetworów z owoców jagodowych

Najpopularniejszymi owocami jagodowymi kwietnia były truskawki, borówki, maliny, czarna porzeczka i jej przetwory. Porównując z poziomem konsumpcji w kwietniu 2021 roku zyskały wszytskie badane przez Kantar gatunki. Liderem wzrostu konsumpcji jest czarna porzeczka i jej ...
Wzrasta spożycie czarnych porzeczek

Pandemia spowodowała wzrost zainteresowania wartościową żywnością. Czarne porzeczki należą do superowoców - mają wysoki potencjał antyutleniający i są jednym z najbogatszych roślinnych źródeł witaminy C, zawierają jej dużo więcej niż np. cytrusy. To zdaniem plantatorów p...
Porzeczki – dowiedz się, co zdrowego w sobie kryją

Mogą być czarne, czerwone albo białe. Choć poszczególne rodzaje tych owoców różnią się od siebie nieco pod względem wartości odżywczej i walorów prozdrowotnych, to jednak niezależnie od koloru, wszystkie porzeczki stanowią bogate źródło wielu cennych witamin, składników ...
Zapraszamy do owocowego raju w Masłowicach 9 lipca 2020

Co prawda w raju było jabłko i to pewnie jednej odmiany. My zapraszamy Państwa na spotkanie w ZDOO Masłowice – do przebogatej kolekcji owoców jagodowych.
Porzeczki w Pytanie na Śniadanie!

Promujemy polskie owoce sezonowe. Przed nami jakże niedoceniane porzeczki. Czas przypomnieć sobie ich smak i walory. O porzeczkach w Pytaniu na śniadanie dietetyk Monika Stromkie-Złomaniec.
Czarna porzeczka – skoncentrowana bomba witaminowa dla odnowy skóry (filmy)

Czarna porzeczka to specjalistka w odnawianiu skóry i spowalnianiu procesów starzenia. Zawiera najwięcej witaminy C spośród wszystkich owoców jagodowych dzięki czemu zapewnia zdrowy koloryt skóry i uszczelnia naczynka krwionośne. Rozświetla i przywraca skórze blask dzięk...
Pamiętasz smak czarnej porzeczki?

Porzeczka czarna (Ribes nigrum L.) jest gatunkiem powszechnie uprawianym w wielu krajach i na kilku kontynentach w strefie klimatu umiarkowanego. Polska od wielu lat jest zdecydowanym liderem w produkcji i eksporcie tych owoców (55–58% światowej produkcji).
Porzeczki dla zdrowia

Owoce czarnej porzeczki są w Polsce znane i cenione ze względu na szczególne właściwości zdrowotne. 

Never miss a story

Stay updated about PolishSuperFruits news as it happens
1
2