Projekt „Czas na polskie superowoce!” - podsumowanie sezonu 2022

Kampania „Czas na polskie superowoce!” promuje owoce jagodowe i ich przetwory. W 2022 roku została nagrodzona w największym na polskim rynku konkursie konsumenckim Złote Innowacje FMCG & Retail. Doceniono integracyjną formułę i rosnące zasięgi. Oto najważniejsze fakt...
Kompendium informacji o walorach superowoców

Linki do materiałów prasowych opracowanych w ramach projektu "Czas na polskie superowoce! oraz komunikatów opisujących wyniki "Narodowych badań konsumpcji warzyw i owoców" realizowanych przez Kantar dla Krajowego Związku Grup Producentów owoców i warzyw.
Świąteczne spotkanie prasowe

Świąteczne spotkanie prasowe producentów owoców i warzyw. Informacja o pracach Core Teamu, rekomendacje żywieniowe na Święta i sezon zimowy oraz monitoring konsumpcji najpopularniejszych gatunków.
Dni Dobrego Jedzenia, czyli edukacja przez dobrą zabawę

Dzielnicowe Dni Dobrego Jedzenia pod patronatem Burmistrz Dzielnicy Targówek m.st. Warszawy odbyły się w tym roku pod hasłem „Na zdrowie i przeciw chorobie". Bohaterami były popularne zioła i owoce jagodowe. Organizatorem finału było Przedszkole nr 123 „Ocean marzeń”, a ...
Badania zakupów i konsumpcji, inspiracja dzieci i studentów dietetyki oraz rekomendacje żywieniowe dla seniorów i dla osób z insulinoopornością

Zapraszamy po jesienną dawką edukacji żywieniowej. Kantar pokaże wszystko czego chcielibyśmy się dowiedzieć kupując owoce i warzywa, a boimy się zapytać. Producenci walory ziemniaków w odżywianiu osób aktywnych. Dietetycy pokażą rekomendacje żywieniowe stworzone dla zmag...
Jesienne śniadanie prasowe z dziennikarzami i dietetykami

Dowiemy się co jedzą osoby aktywne fizycznie, jak dbać o formę kości i naszych stawów. Poznamy rekomendacje żywieniowe stworzone z okazji Światowego Dnia Osteoporozy. Spróbujemy i poznamy różne odmian dyni. W podsumowaniu monitoring konsumpcji, wskaźniki oraz promocja og...
Śniadanie prasowe i powitanie jesieni z miłośnikami polskiego minikiwi, czosnku, cebuli, warzyw kapustnych i kiszonek.

Na powitanie jesieni: producenci o walorach dostępnych warzyw i owoców. Dietetycy o tym jak komponować z nich posiłki. Kantar o tym z jakich źródeł Polacy czerpią informacje potrzebne do ich przygotowania. W podsumowaniu monitoring konsumpcji oraz premiera narzędzia dla ...
Rusza sezon na minikiwi z Polski

Minikiwi jest jednym z najzdrowszych i najbardziej oczekiwanych polskich superowoców. Polska jest pionierem uprawy minikiwi. Dopiero od niedawna pojawiło się ono także w sprzedaży w innych krajach Europy, USA, Nowej Zelandii i w Chinach. Dwa lata temu owoce tego małego k...
Odmładzające śniadanie prasowe. Producenci o aronii, porzeczce, rokitniku, dereniu i papryce. Dietetycy o dobrych pomysłach na zły cholesterol.

Co jeśli czujemy się młodsi, niż jesteśmy w rzeczywistości – Kantar o wieku metabolicznym Polaków i odżywianiu tych, którzy czują się młodziej. Dietetycy o hipercholesterolemii, którą ma 60 proc. Polaków. Tylko 6 proc. z nich jest świadomych swojej choroby, a przecież wy...
Styczniowe śniadanie prasowe

Spotkanie prasowe producentów owoców i warzyw. Informacja o badaniach znajomości diet, które cenią sobie dietetycy. Rekomendacje żywieniowe na wzmocnienie odporności i na sezon zimowy, odżywianie w profilaktyce nowotworowej (z okazji zbliżającego się Światowego Dnia Walk...
Projekt „Czas na polskie superowoce!” - podsumowanie sezonu 2022

Kampania „Czas na polskie superowoce!” promuje owoce jagodowe i ich przetwory. W 2022 roku została nagrodzona w największym na polskim rynku konkursie konsumenckim Złote Innowacje FMCG & Retail. Doceniono integracyjną formułę i rosnące zasięgi. Oto najważniejsze fakt...
Kompendium informacji o walorach superowoców

Linki do materiałów prasowych opracowanych w ramach projektu "Czas na polskie superowoce! oraz komunikatów opisujących wyniki "Narodowych badań konsumpcji warzyw i owoców" realizowanych przez Kantar dla Krajowego Związku Grup Producentów owoców i warzyw.
Świąteczne spotkanie prasowe

Świąteczne spotkanie prasowe producentów owoców i warzyw. Informacja o pracach Core Teamu, rekomendacje żywieniowe na Święta i sezon zimowy oraz monitoring konsumpcji najpopularniejszych gatunków.
Dni Dobrego Jedzenia, czyli edukacja przez dobrą zabawę

Dzielnicowe Dni Dobrego Jedzenia pod patronatem Burmistrz Dzielnicy Targówek m.st. Warszawy odbyły się w tym roku pod hasłem „Na zdrowie i przeciw chorobie". Bohaterami były popularne zioła i owoce jagodowe. Organizatorem finału było Przedszkole nr 123 „Ocean marzeń”, a ...
Badania zakupów i konsumpcji, inspiracja dzieci i studentów dietetyki oraz rekomendacje żywieniowe dla seniorów i dla osób z insulinoopornością

Zapraszamy po jesienną dawką edukacji żywieniowej. Kantar pokaże wszystko czego chcielibyśmy się dowiedzieć kupując owoce i warzywa, a boimy się zapytać. Producenci walory ziemniaków w odżywianiu osób aktywnych. Dietetycy pokażą rekomendacje żywieniowe stworzone dla zmag...
Jesienne śniadanie prasowe z dziennikarzami i dietetykami

Dowiemy się co jedzą osoby aktywne fizycznie, jak dbać o formę kości i naszych stawów. Poznamy rekomendacje żywieniowe stworzone z okazji Światowego Dnia Osteoporozy. Spróbujemy i poznamy różne odmian dyni. W podsumowaniu monitoring konsumpcji, wskaźniki oraz promocja og...
Śniadanie prasowe i powitanie jesieni z miłośnikami polskiego minikiwi, czosnku, cebuli, warzyw kapustnych i kiszonek.

Na powitanie jesieni: producenci o walorach dostępnych warzyw i owoców. Dietetycy o tym jak komponować z nich posiłki. Kantar o tym z jakich źródeł Polacy czerpią informacje potrzebne do ich przygotowania. W podsumowaniu monitoring konsumpcji oraz premiera narzędzia dla ...
Rusza sezon na minikiwi z Polski

Minikiwi jest jednym z najzdrowszych i najbardziej oczekiwanych polskich superowoców. Polska jest pionierem uprawy minikiwi. Dopiero od niedawna pojawiło się ono także w sprzedaży w innych krajach Europy, USA, Nowej Zelandii i w Chinach. Dwa lata temu owoce tego małego k...
Odmładzające śniadanie prasowe. Producenci o aronii, porzeczce, rokitniku, dereniu i papryce. Dietetycy o dobrych pomysłach na zły cholesterol.

Co jeśli czujemy się młodsi, niż jesteśmy w rzeczywistości – Kantar o wieku metabolicznym Polaków i odżywianiu tych, którzy czują się młodziej. Dietetycy o hipercholesterolemii, którą ma 60 proc. Polaków. Tylko 6 proc. z nich jest świadomych swojej choroby, a przecież wy...

BĄDŹMY w KONTAKCIE

Nie przegap najważniejszych informacji z kampanii „Czas na polskie superowoce!”
1
2
3
4
5
6
7