Niechaj pożywienie będzie lekarstwem - spotkanie prasowe sektora ogrodniczego i Kantar

Listopad to miesiąc walki z cukrzycą. Zapraszamy na debatę o kierunkach ewolucji naszej diety i prezentację gatunków warzyw i owoców, których Polacy jedzą więcej. Swoista retrospekcja rozpoczyna podsumowanie sezonu 2023. Bohaterem produktowym pieczarki, gruszki i owoce r...
Innowacyjne podejście do promocji jagodowych owoców i przetworów (filmy)

Branża jagodowa płynnie weszła w czas promocji przetworów. W ramach projektu „Czas na polskie superowoce!” w październiku zorganizowano międzynarodową Berry Innovation Conference 2023. Branża była partnerem Innovation Day 2023 – największego na rynku polskim wydarzenia p...
Program październikowego spotkania prasowego sektora ogrodniczego i Kantar

Październik to miesiąc świadomości raka piersi. Z tej okazji omówimy 5 zasad profilaktyki nowotworowej. Na podstawie monitoringu konsumpcji ocenimy spożycie owoców i warzyw we wrześniu, a dzięki specjalnemu badaniu Kantar poznamy przetwory, które Polacy zamierzają kupić ...
Borówki z każdym rokiem je coraz więcej Polaków – badania Kantar, 2020-2023

Borówki pną się w polskim rankingu popularności jagodowych superowoców. W lecie 2023 borówki jadło już 18,1 mln Polaków (56%). To najwyższy wynik w historii pomiarów, włączając w to okres wzrostu konsumpcji owoców w czasie pandemii. Stały, dynamiczny, wzrost pokazują wyn...
Truskawki z rekordami konsumpcji w każdym kolejnym miesiącu lata – Kantar

Sezon na polskie truskawki trwa od wczesnej wiosny do późnej jesieni. Konsumpcja truskawek była najwyższa w historii w każdym letnim miesiącu, a w czerwcu najwyższa w historii prowadzonego do 4 lat monitoringu konsumpcji. Ponad połowa Polaków uznała truskawkę za najlepsz...
Porzeczki i ich przetwory mają coraz więcej konsumentów, Kantar 2020-2023

Ilość konsumentów porzeczek rośnie systematycznie. Trend dotyczy zarówno czarnej, jak i czerwonej porzeczki i ich przetworów. Czarną porzeczkę i jej przetwory je ponad 1/4 Polaków, czerwoną w lecie jadła blisko 1/3. To najwyższy wyniki w historii realizowanego od 4 lat c...
Jeżyny z historycznym rekordem konsumpcji w sezonie 2023 - Kantar Polska

Jeżyny w lecie jadło 9,1 mln Polaków. To o 27% i 2 mln więcej konsumentów niż w lecie 2022 roku. To najwyższy wyniki w historii realizowanego od 4 lat comiesięcznego monitoringu konsumpcji i największy wzrost wśród wszystkich gatunków owoców. 
Pierwsze jesienne śniadanie prasowe sektora ogrodniczego i Kantar Polska

Zapraszamy by śledzić trend rosnącej konsumpcji owoców i warzyw. Kilkanaście gatunków w ostatnich miesiącach notowało historyczne rekordy ilości konsumentów. W sierpniu już blisko połowa Polaków (49%) jadła warzyw i owoców „dużo” i „bardzo dużo”. Rekordowe 19% Polaków od...
Spotkanie prasowe sektora ogrodniczego i Kantar Polska

Zapraszamy by porozmawiać o walorach i potencjale gatunków, których zbiory rozpoczęły się w sierpniu: aronii, rokitnika, polskich arbuzów i melonów. Będą rekomendacje jedzenia obniżającego ciśnienie, jako cześć celebrowania sierpnia - miesiąca naturalnej walki z nadciśni...
Świąteczne spotkanie prasowe

Zapraszamy na ostatnie w tym roku spotkanie prasowe producentów owoców i warzyw. Będą rekomendacje żywieniowe na zdrowe Święta i debata na temat długowieczności. Słowa "Sto lat!" uchwycą tego dnia nasze życzenia, marzenia i ambicje. Nagramy je, poczujemy magię Świąt. 
Niechaj pożywienie będzie lekarstwem - spotkanie prasowe sektora ogrodniczego i Kantar

Listopad to miesiąc walki z cukrzycą. Zapraszamy na debatę o kierunkach ewolucji naszej diety i prezentację gatunków warzyw i owoców, których Polacy jedzą więcej. Swoista retrospekcja rozpoczyna podsumowanie sezonu 2023. Bohaterem produktowym pieczarki, gruszki i owoce r...
Innowacyjne podejście do promocji jagodowych owoców i przetworów (filmy)

Branża jagodowa płynnie weszła w czas promocji przetworów. W ramach projektu „Czas na polskie superowoce!” w październiku zorganizowano międzynarodową Berry Innovation Conference 2023. Branża była partnerem Innovation Day 2023 – największego na rynku polskim wydarzenia p...
Program październikowego spotkania prasowego sektora ogrodniczego i Kantar

Październik to miesiąc świadomości raka piersi. Z tej okazji omówimy 5 zasad profilaktyki nowotworowej. Na podstawie monitoringu konsumpcji ocenimy spożycie owoców i warzyw we wrześniu, a dzięki specjalnemu badaniu Kantar poznamy przetwory, które Polacy zamierzają kupić ...
Borówki z każdym rokiem je coraz więcej Polaków – badania Kantar, 2020-2023

Borówki pną się w polskim rankingu popularności jagodowych superowoców. W lecie 2023 borówki jadło już 18,1 mln Polaków (56%). To najwyższy wynik w historii pomiarów, włączając w to okres wzrostu konsumpcji owoców w czasie pandemii. Stały, dynamiczny, wzrost pokazują wyn...
Truskawki z rekordami konsumpcji w każdym kolejnym miesiącu lata – Kantar

Sezon na polskie truskawki trwa od wczesnej wiosny do późnej jesieni. Konsumpcja truskawek była najwyższa w historii w każdym letnim miesiącu, a w czerwcu najwyższa w historii prowadzonego do 4 lat monitoringu konsumpcji. Ponad połowa Polaków uznała truskawkę za najlepsz...
Porzeczki i ich przetwory mają coraz więcej konsumentów, Kantar 2020-2023

Ilość konsumentów porzeczek rośnie systematycznie. Trend dotyczy zarówno czarnej, jak i czerwonej porzeczki i ich przetworów. Czarną porzeczkę i jej przetwory je ponad 1/4 Polaków, czerwoną w lecie jadła blisko 1/3. To najwyższy wyniki w historii realizowanego od 4 lat c...
Jeżyny z historycznym rekordem konsumpcji w sezonie 2023 - Kantar Polska

Jeżyny w lecie jadło 9,1 mln Polaków. To o 27% i 2 mln więcej konsumentów niż w lecie 2022 roku. To najwyższy wyniki w historii realizowanego od 4 lat comiesięcznego monitoringu konsumpcji i największy wzrost wśród wszystkich gatunków owoców. 
Pierwsze jesienne śniadanie prasowe sektora ogrodniczego i Kantar Polska

Zapraszamy by śledzić trend rosnącej konsumpcji owoców i warzyw. Kilkanaście gatunków w ostatnich miesiącach notowało historyczne rekordy ilości konsumentów. W sierpniu już blisko połowa Polaków (49%) jadła warzyw i owoców „dużo” i „bardzo dużo”. Rekordowe 19% Polaków od...
Spotkanie prasowe sektora ogrodniczego i Kantar Polska

Zapraszamy by porozmawiać o walorach i potencjale gatunków, których zbiory rozpoczęły się w sierpniu: aronii, rokitnika, polskich arbuzów i melonów. Będą rekomendacje jedzenia obniżającego ciśnienie, jako cześć celebrowania sierpnia - miesiąca naturalnej walki z nadciśni...

Never miss a story

Stay updated about PolishSuperFruits news as it happens
1
2
3
4
5
6
7