Na talerzu! – oto 25 pełnych rekomendacji żywieniowych dla Twojego zdrowia i urody

Zobacz jak talerz* żywieniowy pomógł pokazać pełne rekomendacje żywieniowe dla dzieci (w wierszowanej formie), dla uczniów (na poprawę pamięci i lepszą koncentrację) i dla seniorów; dla osób zabieganych (na lepszy sen, wydajniejszą pracę mózgu, odporność na stres), związ...
Śniadanie prasowe z historyczną prezentacją spolszczenia "diety śródziemnomorskiej"

Zapraszamy na prezentację praktycznych rekomendacji żywieniowych pozwalających stosować w Polsce model diety śródziemnomorskiej. Poznamy także najpopularniejsze gatunki maja, pojęcie polskich superowoców, smak truskawek odmiany Twist 🍓 oraz jeżyny - najbardziej oczekiwan...
Śniadanie prasowe z dyskusją ekspertów na temat badań "diety śródziemnomorskiej"

Zapraszamy na spotkanie prasowe z debatą na temat najzdrowszej diety świata i badań, które każą zastanowić się nad tym co oznacza komunikat "proszę stosować dietę śródziemnomorską". Poznamy także najpopularniejsze gatunki kwietnia oraz rekomendacje żywieniowe jak wygrać ...
Percepcja diety śródziemnomorskiej - wyniki badania Kantar Public

Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw zainicjował badanie percepcji "diety śródziemnomorskiej". Kantar zapytał Polaków o produkty, które pozwalają stosować zdrową dietę śródziemnomorską? Okazuje się, że nazwa tak dalece determinuje postrzeganie, że zalecenia d...
Dostosować „dietę” do siebie, a nie siebie do diety

Kiedy mówimy dieta, ludzie słyszą odchudzanie. W potocznym języku, być na diecie oznacza „bycie w kłopocie”, w defensywie. Według badań Kantar Public to słowo oznacza konieczność rezygnacji z czegoś, uczucie głodu lub wręcz głodówka. Tylko dla co dwudziestego Polaka diet...
Śniadanie prasowe z dyskusją ekspertów na temat badań percepcji słowa „dieta”

Zapraszamy na spotkanie prasowe z dyskusją ekspertów na temat badań percepcji słowa dieta oraz prezentacją nowego sondażu na temat tego, jak postrzegamy, uznawaną przez dietetyków za najzdrowszą, dietę śródziemnomorską. Poznamy najpopularniejsze gatunki marca oraz rekome...
Percepcja słowa "dieta"

Kantar zapytał Polaków o to, z czym kojarzy się słowo dieta? Zapraszamy na spotkanie prasowe i wymianę opinii ekspertów na temat wyników badań Kantar - najsilniejszych percepcji i konsekwencji ich istnienia w decyzjach na polu codziennej edukacji żywieniowej. 
Projekt „Czas na polskie superowoce!” - podsumowanie edycji 2022/23

Kampania „Czas na polskie superowoce!” promuje owoce jagodowe i ich przetwory. W 2022 roku została nagrodzona w największym na polskim rynku konkursie konsumenckim Złote Innowacje FMCG & Retail. Doceniono integracyjną formułę i rosnące zasięgi. Oto najważniejsze fakt...
Najpopularniejsze superowoce lutego - badania Kantar

Wśród najpopularniejszych owoców jagodowych lutego Kantar wymienia borówki, maliny, truskawki oraz przetwory z czarnej porzeczki i aronii. Najbardziej wzrosło spożycie borówki i malin. W przypadku borówki wzrost ilości konsumentów w skali roku - luty do lutego - wyniósł ...
Śródziemnomorska w polskim wydaniu

Jednym z najzdrowszych modeli żywieniowych jest „dieta śródziemnomorska”. Liczne badania naukowe potwierdzają jej pozytywny wpływ na leczenie i profilaktykę otyłości, cukrzycy typu 2 i chorób sercowo-naczyniowych. Jednak, aby doświadczyć jej zalet nie trzeba sięgać po za...
Na talerzu! – oto 25 pełnych rekomendacji żywieniowych dla Twojego zdrowia i urody

Zobacz jak talerz* żywieniowy pomógł pokazać pełne rekomendacje żywieniowe dla dzieci (w wierszowanej formie), dla uczniów (na poprawę pamięci i lepszą koncentrację) i dla seniorów; dla osób zabieganych (na lepszy sen, wydajniejszą pracę mózgu, odporność na stres), związ...
Śniadanie prasowe z historyczną prezentacją spolszczenia "diety śródziemnomorskiej"

Zapraszamy na prezentację praktycznych rekomendacji żywieniowych pozwalających stosować w Polsce model diety śródziemnomorskiej. Poznamy także najpopularniejsze gatunki maja, pojęcie polskich superowoców, smak truskawek odmiany Twist 🍓 oraz jeżyny - najbardziej oczekiwan...
Śniadanie prasowe z dyskusją ekspertów na temat badań "diety śródziemnomorskiej"

Zapraszamy na spotkanie prasowe z debatą na temat najzdrowszej diety świata i badań, które każą zastanowić się nad tym co oznacza komunikat "proszę stosować dietę śródziemnomorską". Poznamy także najpopularniejsze gatunki kwietnia oraz rekomendacje żywieniowe jak wygrać ...
Percepcja diety śródziemnomorskiej - wyniki badania Kantar Public

Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw zainicjował badanie percepcji "diety śródziemnomorskiej". Kantar zapytał Polaków o produkty, które pozwalają stosować zdrową dietę śródziemnomorską? Okazuje się, że nazwa tak dalece determinuje postrzeganie, że zalecenia d...
Dostosować „dietę” do siebie, a nie siebie do diety

Kiedy mówimy dieta, ludzie słyszą odchudzanie. W potocznym języku, być na diecie oznacza „bycie w kłopocie”, w defensywie. Według badań Kantar Public to słowo oznacza konieczność rezygnacji z czegoś, uczucie głodu lub wręcz głodówka. Tylko dla co dwudziestego Polaka diet...
Śniadanie prasowe z dyskusją ekspertów na temat badań percepcji słowa „dieta”

Zapraszamy na spotkanie prasowe z dyskusją ekspertów na temat badań percepcji słowa dieta oraz prezentacją nowego sondażu na temat tego, jak postrzegamy, uznawaną przez dietetyków za najzdrowszą, dietę śródziemnomorską. Poznamy najpopularniejsze gatunki marca oraz rekome...
Percepcja słowa "dieta"

Kantar zapytał Polaków o to, z czym kojarzy się słowo dieta? Zapraszamy na spotkanie prasowe i wymianę opinii ekspertów na temat wyników badań Kantar - najsilniejszych percepcji i konsekwencji ich istnienia w decyzjach na polu codziennej edukacji żywieniowej. 
Projekt „Czas na polskie superowoce!” - podsumowanie edycji 2022/23

Kampania „Czas na polskie superowoce!” promuje owoce jagodowe i ich przetwory. W 2022 roku została nagrodzona w największym na polskim rynku konkursie konsumenckim Złote Innowacje FMCG & Retail. Doceniono integracyjną formułę i rosnące zasięgi. Oto najważniejsze fakt...
Najpopularniejsze superowoce lutego - badania Kantar

Wśród najpopularniejszych owoców jagodowych lutego Kantar wymienia borówki, maliny, truskawki oraz przetwory z czarnej porzeczki i aronii. Najbardziej wzrosło spożycie borówki i malin. W przypadku borówki wzrost ilości konsumentów w skali roku - luty do lutego - wyniósł ...

BĄDŹMY w KONTAKCIE

Nie przegap najważniejszych informacji z kampanii „Czas na polskie superowoce!”
1
2
3
4
5
6
7