SUPEROWOCE Szypułka prawdę mówi

Truskawki to ulubiony i najbardziej oczekiwany przez Polaków owoc. Na początku sezonu są często fałszowane. Tracimy na tym wszyscy. Dlatego angażujemy media i podpowiadamy, że polską truskawkę bezbłędnie poznać można po zapachu i szypułce. Jak mówią plantatorzy "Szypułka...
SUPEROWOCE Pierwsze polskie truskawki

Kwiecień to początek sezonu jagodowego. Rozpoczynają go truskawki - ulubiony, najbardziej oczekiwany i najczęściej fałszowany owoc w Polsce. Plantatorzy podpowiadają jak odróżnić krajowe truskawki od importowanych, a eksperci o tym, że lokalnie jest dla nas zdrowsze. Die...
Szypułka prawdę nam powie

Truskawki to ulubiony owoc Polaków, najbardziej oczekiwany i często fałszowany. Jak rozpoznać polską truskawkę jeszcze przed jej zakupem i spróbowaniem? Kondycja szypułki zdradza najwięcej. Jest ona świeża, intensywnie zielona, sztywna i odstaje od owocu. Importowana tru...
Talerz dla głodnych wiedzy

Mózg to centrum dowodzenia, który stale odbiera i przesyła niezliczone ilości informacji do całego organizmu. Zużywa przy tym  aż 20-25 proc. energii dostarczanej z pożywieniem a jego głównym pokarmem jest glukoza. Nie oznacza to jednak, że spożywanie cukru w czystej pos...
Kantar Public: Które warzywa jedliśmy w kwietniu najchętniej?

Wśród najpopularniejszych gatunków kwietnia Kantar wymienia cebulę, pomidory i marchew. W porównaniu do marca najbardziej wzrosło spożycie buraków, kalafiora i ogórków. W porównaniu do kwietnia ur. wzrosło spożycie jedynie sałaty i marchwi. Dane dotyczące konsumpcji kilk...
Słowo „dieta” z greckiego oznacza styl życia

Współcześnie dieta nie kojarzy się z niczym przyjemnym. Tylko według 5% Polaków dieta to dobry humor i większa chęć do życia. Przez lata zadajemy sobie pytania w stylu „Jaka dieta jest najlepsza?” i nie zauważamy, że słowo „dieta” wręcz utrudnia edukację żywieniową. O ty...
SUPEROWOCE Rusza kampania promująca konsumpcję

Pojęcia superżywność i superowoców są bardzo atrakcyjne. Wzmacniają znaczenie jagodowych w codziennym odżywianiu i postrzeganie jako część zdrowego stylu życia. Skrupulatnie badamy deklaracje konsumpcji i proces kreowania zdrowych nawyków. Angażujemy w ten proces innych ...
SUPEROWOCE już na horyzoncie ​🍓​

Przed nami początek sezonu truskawkowego, który rozpocznie sztafetę owoców jagodowych. Będziemy promować ich walory prozdrowotne i kulinarne, sposoby podania, łatwość przygotowania i samą przyjemność jedzenia. Od lat stawiamy na budowę nawyku codziennej konsumpcji, w szc...
Które warzywa jemy w marcu najchętniej? – badania Core Team i Kantar

Wśród najpopularniejszych gatunków marca Kantar wymienia cebule, pomidory i seler. W porównaniu do marca 2022 roku tylko spożycie cebuli i marchwi utrzymało się na tym samym poziomie. Najbardziej zmniejszyła się konsumpcja papryki i buraków, spadek ilości konsumentów w s...
Które warzywa jedliśmy w maju najchętniej? - badania Kantar

Wśród najpopularniejszych gatunków maja Kantar wymienia pomidory, cebula i ogórki. W porównaniu do kwietnia najbardziej wzrosła ilość konsumentów cebuli dymki, pomidora, sałaty. W porównaniu do maja 2022 wzrosło spożycie cukinii (o 6 p.p.). Dane dotyczące konsumpcji kilk...
SUPEROWOCE Szypułka prawdę mówi

Truskawki to ulubiony i najbardziej oczekiwany przez Polaków owoc. Na początku sezonu są często fałszowane. Tracimy na tym wszyscy. Dlatego angażujemy media i podpowiadamy, że polską truskawkę bezbłędnie poznać można po zapachu i szypułce. Jak mówią plantatorzy "Szypułka...
SUPEROWOCE Pierwsze polskie truskawki

Kwiecień to początek sezonu jagodowego. Rozpoczynają go truskawki - ulubiony, najbardziej oczekiwany i najczęściej fałszowany owoc w Polsce. Plantatorzy podpowiadają jak odróżnić krajowe truskawki od importowanych, a eksperci o tym, że lokalnie jest dla nas zdrowsze. Die...
Szypułka prawdę nam powie

Truskawki to ulubiony owoc Polaków, najbardziej oczekiwany i często fałszowany. Jak rozpoznać polską truskawkę jeszcze przed jej zakupem i spróbowaniem? Kondycja szypułki zdradza najwięcej. Jest ona świeża, intensywnie zielona, sztywna i odstaje od owocu. Importowana tru...
Talerz dla głodnych wiedzy

Mózg to centrum dowodzenia, który stale odbiera i przesyła niezliczone ilości informacji do całego organizmu. Zużywa przy tym  aż 20-25 proc. energii dostarczanej z pożywieniem a jego głównym pokarmem jest glukoza. Nie oznacza to jednak, że spożywanie cukru w czystej pos...
Kantar Public: Które warzywa jedliśmy w kwietniu najchętniej?

Wśród najpopularniejszych gatunków kwietnia Kantar wymienia cebulę, pomidory i marchew. W porównaniu do marca najbardziej wzrosło spożycie buraków, kalafiora i ogórków. W porównaniu do kwietnia ur. wzrosło spożycie jedynie sałaty i marchwi. Dane dotyczące konsumpcji kilk...
Słowo „dieta” z greckiego oznacza styl życia

Współcześnie dieta nie kojarzy się z niczym przyjemnym. Tylko według 5% Polaków dieta to dobry humor i większa chęć do życia. Przez lata zadajemy sobie pytania w stylu „Jaka dieta jest najlepsza?” i nie zauważamy, że słowo „dieta” wręcz utrudnia edukację żywieniową. O ty...
SUPEROWOCE Rusza kampania promująca konsumpcję

Pojęcia superżywność i superowoców są bardzo atrakcyjne. Wzmacniają znaczenie jagodowych w codziennym odżywianiu i postrzeganie jako część zdrowego stylu życia. Skrupulatnie badamy deklaracje konsumpcji i proces kreowania zdrowych nawyków. Angażujemy w ten proces innych ...
SUPEROWOCE już na horyzoncie ​🍓​

Przed nami początek sezonu truskawkowego, który rozpocznie sztafetę owoców jagodowych. Będziemy promować ich walory prozdrowotne i kulinarne, sposoby podania, łatwość przygotowania i samą przyjemność jedzenia. Od lat stawiamy na budowę nawyku codziennej konsumpcji, w szc...
Które warzywa jemy w marcu najchętniej? – badania Core Team i Kantar

Wśród najpopularniejszych gatunków marca Kantar wymienia cebule, pomidory i seler. W porównaniu do marca 2022 roku tylko spożycie cebuli i marchwi utrzymało się na tym samym poziomie. Najbardziej zmniejszyła się konsumpcja papryki i buraków, spadek ilości konsumentów w s...

BĄDŹMY w KONTAKCIE

Nie przegap najważniejszych informacji z kampanii „Czas na polskie superowoce!”
1
2
3
4
5
6
7