Jagodowe tosty francuskie

Tosty francuskie, to absolutna klasyka, którą można jeść przez okrągły rok. Pytanie zatem, jak sprawić, by codziennie smakowały tak samo dobrze? Naszą odpowiedzią są oczywiście owoce jagodowe, które wprowadzą miłą odmianę do klasycznej receptury. W poniższym przepisie zn...
Jeżyny z kolejnym historycznym rekordem konsumpcji - Kantar Polska, 8/2023

Jeżyny w sierpniu jadło 9,1 mln Polaków. To o 27% i 2 mln więcej konsumentów niż w sierpniu 2022 roku. To najwyższy wyniki w historii realizowanego od 4 lat comiesięcznego monitoringu konsumpcji i największy wzrost wśród wszystkich gatunków owoców. 
Sałatka jeżynowa

Ten talerz to kwintesencja lata - lekki, świeży, z produktów pełnych odmiennych, ale jednocześnie dobrze się ze sobą komponujących, smaków. Można przygotować go w kilka minut. To zupełnie inna sytuacja niż w przypadku czasochłonnej sałatki jarzynowej. Mała różnica w nazw...
Błonnik i róże! Ważniejsze niż myślisz

Błonnik jest jednym z głównych powodów, dla których pokarmy roślinne są tak zdrowe. Odżywia „dobre” bakterie w naszym przewodzie pokarmowym i w ten sposób wzmacnia odporność organizmu. Wiele osób spożywa bardzo mało błonnika, ale jego dostarczenie w odpowiednich ilościac...
Właściwości zdrowotne owoców jeżyny

Jeżyna wraz z maliną, stanowi jeden z najliczniej reprezentowanych rodzajów botanicznych (Rubus). W obrębie rodzaju Rubus, istnieje kilkaset gatunków owocujących na dwuletnich i tegorocznych pędach. Stały się one  podstawą do hodowli nowych odmian uprawnych. Hodowla jeży...
Jeżyny - wschodzące gwiazdy polskiego rynku owoców miękkich

Uprawa jeżyn w Polsce to wciąż pewnego rodzaju nisza. Niby gatunek ten znany jest od lat, niby jest ceniony a owoce lubiane, a jednak na towarową skalę produkują jeżyny nieliczne gospodarstwa. O tym jak wielki potencjał ma uprawa czarnych jagód świadczyć mogą doniesienia...
Jeżyny - zdrowy owoc pełen tajemnic

Jeżyny to owoc tajemniczy. Ich intensywnie ciemna barwa sprawiła, że w folklorze utrwaliły się jako symbol smutku i cierpienia. Ich barwa symbolizować miała krew Chrystusa, jak chcą niektórzy – korona cierniowa miała być wykonana właśnie z tego krzewu. Inna legenda nawią...
Jeżynowy colesław z kiełbaskami z ogniska

Nie ma lata bez grillowania i spędzania czasu przy ognisku. Ale już sprawa, by ta polska, letnia tradycyjna nabrała nieco innowacyjnego charakteru, nie jest taka oczywista. Zapraszamy Was, by spojrzeć na sezonowe produkty jak na coś, co zupełnie odmieni wspólne biesiadow...
Jagodowe tosty francuskie

Tosty francuskie, to absolutna klasyka, którą można jeść przez okrągły rok. Pytanie zatem, jak sprawić, by codziennie smakowały tak samo dobrze? Naszą odpowiedzią są oczywiście owoce jagodowe, które wprowadzą miłą odmianę do klasycznej receptury. W poniższym przepisie zn...
Jeżyny z kolejnym historycznym rekordem konsumpcji - Kantar Polska, 8/2023

Jeżyny w sierpniu jadło 9,1 mln Polaków. To o 27% i 2 mln więcej konsumentów niż w sierpniu 2022 roku. To najwyższy wyniki w historii realizowanego od 4 lat comiesięcznego monitoringu konsumpcji i największy wzrost wśród wszystkich gatunków owoców. 
Sałatka jeżynowa

Ten talerz to kwintesencja lata - lekki, świeży, z produktów pełnych odmiennych, ale jednocześnie dobrze się ze sobą komponujących, smaków. Można przygotować go w kilka minut. To zupełnie inna sytuacja niż w przypadku czasochłonnej sałatki jarzynowej. Mała różnica w nazw...
Błonnik i róże! Ważniejsze niż myślisz

Błonnik jest jednym z głównych powodów, dla których pokarmy roślinne są tak zdrowe. Odżywia „dobre” bakterie w naszym przewodzie pokarmowym i w ten sposób wzmacnia odporność organizmu. Wiele osób spożywa bardzo mało błonnika, ale jego dostarczenie w odpowiednich ilościac...
Właściwości zdrowotne owoców jeżyny

Jeżyna wraz z maliną, stanowi jeden z najliczniej reprezentowanych rodzajów botanicznych (Rubus). W obrębie rodzaju Rubus, istnieje kilkaset gatunków owocujących na dwuletnich i tegorocznych pędach. Stały się one  podstawą do hodowli nowych odmian uprawnych. Hodowla jeży...
Jeżyny - wschodzące gwiazdy polskiego rynku owoców miękkich

Uprawa jeżyn w Polsce to wciąż pewnego rodzaju nisza. Niby gatunek ten znany jest od lat, niby jest ceniony a owoce lubiane, a jednak na towarową skalę produkują jeżyny nieliczne gospodarstwa. O tym jak wielki potencjał ma uprawa czarnych jagód świadczyć mogą doniesienia...
Jeżyny - zdrowy owoc pełen tajemnic

Jeżyny to owoc tajemniczy. Ich intensywnie ciemna barwa sprawiła, że w folklorze utrwaliły się jako symbol smutku i cierpienia. Ich barwa symbolizować miała krew Chrystusa, jak chcą niektórzy – korona cierniowa miała być wykonana właśnie z tego krzewu. Inna legenda nawią...

Nie przegap tych historii

Poznaj najlepsze jagodowe marki
Używamy plików cookie do działania naszej strony internetowej, analizowania Twojego korzystania z naszych usług, zarządzania Twoimi preferencjami online i personalizowania treści reklamowych. Akceptując nasze pliki cookie, otrzymasz odpowiednie treści oraz funkcje mediów społecznościowych, spersonalizowane reklamy i ulepszony sposób przeglądania. Aby zarządzać swoimi wyborami, kliknij „Ustawienia plików cookie”. Pliki cookie niezbędne są do podstawowego funkcjonowania strony internetowej i nie mogą być odrzucone. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce plików cookie.
Polityka plików cookies
Pliki cookie używane w witrynie są podzielone na kategorie. Poniżej możesz zapoznać się z każdą kategorią oraz zezwolić na niektóre lub wszystkie z nich lub je odrzucić, z wyjątkiem niezbędnych plików cookie, które są wymagane do zapewnienia podstawowej funkcjonalności witryny. Jeśli wcześniej dozwolone kategorie zostaną wyłączone, wszystkie pliki cookie przypisane do tej kategorii zostaną usunięte z Twojej przeglądarki. Listę plików cookies przypisanych do poszczególnych kategorii oraz szczegółowe informacje na ich temat znajdziesz w zakładce „Polityka plików cookies".
Niezbędne pliki cookie
Niektóre pliki cookie są wymagane do zapewnienia podstawowej funkcjonalności. Bez tych plików cookie witryna nie będzie działać prawidłowo. Są one domyślnie włączone i nie można ich wyłączyć.
Preferencje
Preferencyjne pliki cookie umożliwiają witrynie internetowej zapamiętywanie informacji w celu dostosowania wyglądu i zachowania witryny do potrzeb każdego użytkownika. Może to obejmować przechowywanie wybranej waluty, regionu, języka lub motywu kolorystycznego.
Analityczne pliki cookie
Analityczne pliki cookie pomagają nam ulepszać naszą witrynę internetową, gromadząc i raportując informacje na temat jej użytkowania.
Marketingowe pliki cookie
Marketingowe pliki cookie służą do śledzenia odwiedzających na stronach internetowych, aby umożliwić wydawcom wyświetlanie trafnych i angażujących reklam. Włączając marketingowe pliki cookie, wyrażasz zgodę na spersonalizowane reklamy na różnych platformach.