Jeżyny z historycznym rekordem konsumpcji w sezonie 2023 - Kantar Polska

Jeżyny w lecie jadło 9,1 mln Polaków. To o 27% i 2 mln więcej konsumentów niż w lecie 2022 roku. To najwyższy wyniki w historii realizowanego od 4 lat comiesięcznego monitoringu konsumpcji i największy wzrost wśród wszystkich gatunków owoców. 
Pierwsze jesienne śniadanie prasowe sektora ogrodniczego i Kantar Polska

Zapraszamy by śledzić trend rosnącej konsumpcji owoców i warzyw. Kilkanaście gatunków w ostatnich miesiącach notowało historyczne rekordy ilości konsumentów. W sierpniu już blisko połowa Polaków (49%) jadła warzyw i owoców „dużo” i „bardzo dużo”. Rekordowe 19% Polaków od...
Spotkanie prasowe sektora ogrodniczego i Kantar Polska

Zapraszamy by porozmawiać o walorach i potencjale gatunków, których zbiory rozpoczęły się w sierpniu: aronii, rokitnika, polskich arbuzów i melonów. Będą rekomendacje jedzenia obniżającego ciśnienie, jako cześć celebrowania sierpnia - miesiąca naturalnej walki z nadciśni...
Borówka z historycznym rekordem ilości konsumentów

Rośnie liczba konsumentów owoców jagodowych. Jagoda kamczacka, agrest i czerwona porzeczka zakończyły sezon 2023 z najwyższą od lat ilością spożywających je Polaków. Malina i borówka jest dziś także na rekordowym poziomie. Już lipcu borówki jadło 15,5 mln Polaków, a jest...
Kulinarna oda do młodości - letnie spotkanie prasowe o tym, jak dłużej cieszyć się życiem

Lato to naturalna okazja do urozmaicenia jadłospisu i poprawy nawyków żywieniowych. O odżywianiu, które przedłuża młodość - dietetyk Agata Lewandowska - autorka bestselerowych poradników. Zapraszamy także na premierę wyników lipcowych badań. Poznamy najpopularniejsze owo...
Pierwsze letnie śniadanie prasowe z fasolką szparagową, jagodą kamczacką i agrestem

Letnie weekendy kojarzą się w Polsce z grillowaniem. Promując zdrowego grilla zapytaliśmy Polaków: jakie warzywa i owoce najchętniej podają podczas grillowania? Zapraszamy na premierę wyników tego sondażu. Poznamy listę najpopularniejszych gatunków czerwca, a bliżej aż t...
W zdrowym ciele - truskawki!

Zapraszamy na wyjątkową promocję truskawek, „I Bieg po Truskawkę”, wśród plantacji i lasów w Księżym Lesie. Bieg organizuje Fundacja Bieg Rolnika i Manfred Skrzypczyk, plantator, wielki popularyzator truskawek i mieszkaniec Księżego Lasu. Zapraszamy na bieg na 10 km oraz...
Śródziemnomorska w polskim wydaniu

Jednym z najzdrowszych modeli żywieniowych jest „dieta śródziemnomorska”. Liczne badania naukowe potwierdzają jej pozytywny wpływ na leczenie i profilaktykę otyłości, cukrzycy typu 2 i chorób sercowo-naczyniowych. Jednak, aby doświadczyć jej zalet nie trzeba sięgać po za...
Na talerzu! – oto 26 pełnych rekomendacji żywieniowych dla Twojego zdrowia i urody

Zobacz jak talerz* żywieniowy pomógł pokazać pełne rekomendacje żywieniowe dla dzieci (w wierszowanej formie), dla uczniów (na poprawę pamięci i lepszą koncentrację) i dla seniorów; dla osób zabieganych (na lepszy sen, wydajniejszą pracę mózgu, odporność na stres), związ...
Porzeczki i ich przetwory mają coraz więcej konsumentów, Kantar 2020-2023

Ilość konsumentów porzeczek rośnie systematycznie. Trend dotyczy zarówno czarnej, jak i czerwonej porzeczki i ich przetworów. Czarną porzeczkę i jej przetwory je ponad 1/4 Polaków, czerwoną w lecie jadła blisko 1/3. To najwyższy wyniki w historii realizowanego od 4 lat c...
Jeżyny z historycznym rekordem konsumpcji w sezonie 2023 - Kantar Polska

Jeżyny w lecie jadło 9,1 mln Polaków. To o 27% i 2 mln więcej konsumentów niż w lecie 2022 roku. To najwyższy wyniki w historii realizowanego od 4 lat comiesięcznego monitoringu konsumpcji i największy wzrost wśród wszystkich gatunków owoców. 
Pierwsze jesienne śniadanie prasowe sektora ogrodniczego i Kantar Polska

Zapraszamy by śledzić trend rosnącej konsumpcji owoców i warzyw. Kilkanaście gatunków w ostatnich miesiącach notowało historyczne rekordy ilości konsumentów. W sierpniu już blisko połowa Polaków (49%) jadła warzyw i owoców „dużo” i „bardzo dużo”. Rekordowe 19% Polaków od...
Spotkanie prasowe sektora ogrodniczego i Kantar Polska

Zapraszamy by porozmawiać o walorach i potencjale gatunków, których zbiory rozpoczęły się w sierpniu: aronii, rokitnika, polskich arbuzów i melonów. Będą rekomendacje jedzenia obniżającego ciśnienie, jako cześć celebrowania sierpnia - miesiąca naturalnej walki z nadciśni...
Borówka z historycznym rekordem ilości konsumentów

Rośnie liczba konsumentów owoców jagodowych. Jagoda kamczacka, agrest i czerwona porzeczka zakończyły sezon 2023 z najwyższą od lat ilością spożywających je Polaków. Malina i borówka jest dziś także na rekordowym poziomie. Już lipcu borówki jadło 15,5 mln Polaków, a jest...
Kulinarna oda do młodości - letnie spotkanie prasowe o tym, jak dłużej cieszyć się życiem

Lato to naturalna okazja do urozmaicenia jadłospisu i poprawy nawyków żywieniowych. O odżywianiu, które przedłuża młodość - dietetyk Agata Lewandowska - autorka bestselerowych poradników. Zapraszamy także na premierę wyników lipcowych badań. Poznamy najpopularniejsze owo...
Pierwsze letnie śniadanie prasowe z fasolką szparagową, jagodą kamczacką i agrestem

Letnie weekendy kojarzą się w Polsce z grillowaniem. Promując zdrowego grilla zapytaliśmy Polaków: jakie warzywa i owoce najchętniej podają podczas grillowania? Zapraszamy na premierę wyników tego sondażu. Poznamy listę najpopularniejszych gatunków czerwca, a bliżej aż t...
W zdrowym ciele - truskawki!

Zapraszamy na wyjątkową promocję truskawek, „I Bieg po Truskawkę”, wśród plantacji i lasów w Księżym Lesie. Bieg organizuje Fundacja Bieg Rolnika i Manfred Skrzypczyk, plantator, wielki popularyzator truskawek i mieszkaniec Księżego Lasu. Zapraszamy na bieg na 10 km oraz...
Śródziemnomorska w polskim wydaniu

Jednym z najzdrowszych modeli żywieniowych jest „dieta śródziemnomorska”. Liczne badania naukowe potwierdzają jej pozytywny wpływ na leczenie i profilaktykę otyłości, cukrzycy typu 2 i chorób sercowo-naczyniowych. Jednak, aby doświadczyć jej zalet nie trzeba sięgać po za...
Na talerzu! – oto 26 pełnych rekomendacji żywieniowych dla Twojego zdrowia i urody

Zobacz jak talerz* żywieniowy pomógł pokazać pełne rekomendacje żywieniowe dla dzieci (w wierszowanej formie), dla uczniów (na poprawę pamięci i lepszą koncentrację) i dla seniorów; dla osób zabieganych (na lepszy sen, wydajniejszą pracę mózgu, odporność na stres), związ...

Nie przegap tych historii

Poznaj najlepsze jagodowe marki
1
2
3
4
5
6
7
Używamy plików cookie do działania naszej strony internetowej, analizowania Twojego korzystania z naszych usług, zarządzania Twoimi preferencjami online i personalizowania treści reklamowych. Akceptując nasze pliki cookie, otrzymasz odpowiednie treści oraz funkcje mediów społecznościowych, spersonalizowane reklamy i ulepszony sposób przeglądania. Aby zarządzać swoimi wyborami, kliknij „Ustawienia plików cookie”. Pliki cookie niezbędne są do podstawowego funkcjonowania strony internetowej i nie mogą być odrzucone. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce plików cookie.
Polityka plików cookies
Pliki cookie używane w witrynie są podzielone na kategorie. Poniżej możesz zapoznać się z każdą kategorią oraz zezwolić na niektóre lub wszystkie z nich lub je odrzucić, z wyjątkiem niezbędnych plików cookie, które są wymagane do zapewnienia podstawowej funkcjonalności witryny. Jeśli wcześniej dozwolone kategorie zostaną wyłączone, wszystkie pliki cookie przypisane do tej kategorii zostaną usunięte z Twojej przeglądarki. Listę plików cookies przypisanych do poszczególnych kategorii oraz szczegółowe informacje na ich temat znajdziesz w zakładce „Polityka plików cookies".
Niezbędne pliki cookie
Niektóre pliki cookie są wymagane do zapewnienia podstawowej funkcjonalności. Bez tych plików cookie witryna nie będzie działać prawidłowo. Są one domyślnie włączone i nie można ich wyłączyć.
Preferencje
Preferencyjne pliki cookie umożliwiają witrynie internetowej zapamiętywanie informacji w celu dostosowania wyglądu i zachowania witryny do potrzeb każdego użytkownika. Może to obejmować przechowywanie wybranej waluty, regionu, języka lub motywu kolorystycznego.
Analityczne pliki cookie
Analityczne pliki cookie pomagają nam ulepszać naszą witrynę internetową, gromadząc i raportując informacje na temat jej użytkowania.
Marketingowe pliki cookie
Marketingowe pliki cookie służą do śledzenia odwiedzających na stronach internetowych, aby umożliwić wydawcom wyświetlanie trafnych i angażujących reklam. Włączając marketingowe pliki cookie, wyrażasz zgodę na spersonalizowane reklamy na różnych platformach.