Jakich owoców oczekują konsumenci? - wyniki badań i świąteczne spotkanie prasowe sektora ogrodniczego z mediami (Core Team)

Przed nami ostatnia w tym roku konferencja sektora produkcji owoców i warzyw. Spotkanie w świątecznej atmosferze, którego produktowym bohaterem będą jabłka. Dzięki badaniu Kantar dowiemy z czym Polakom kojarzą się jabłka? Na ile z przyjemnością jedzenia, a na ile ze zdro...
Przetwory jagodowe - przyjazne diabetykom

Owoce jagodowe i ich przetwory powinny być stałym elementem diety każdego z nas. Stanowią też idealną przekąskę dla osób z cukrzycą. Są niskokaloryczne, mają niski indeks glikemiczny, a przy tym są źródłem cennego błonnika. Owoce jagodowe i ich przetwory są zalecane w ży...
Które produkty w największym stopniu zwiększają odporność? - wyniki badań Kantar

Zapraszamy na listopadowe spotkanie sektora produkcji owoców i warzyw z mediami. W listopadzie zapytaliśmy Polaków, o to które produkty w największym stopniu zwiększa odporność organizmu. Dowiemy się jaką popularnością cieszą się owoce, warzywa, kiszonki, kefiry, cebula ...
Zdrowy talerz diabetyka

Według Międzynarodowej Federacji Diabetologicznej (IDF) średnio co trzecia osoba na świecie ma stan przedcukrzycowy, co dziesiąta choruję na cukrzycę, z czego połowa nie jest tego świadoma. W 99 lat od odkrycia insuliny chorych jest coraz więcej. Narosło wiele mitów. Sąd...
Owoce jagodowe a cukrzyca

Nie będzie wcale wielką przesadą stwierdzenie, że owoce jagodowe mogą stanowić niemal idealną przekąskę dla pacjentów z cukrzycą, a także osób zagrożonych rozwojem cukrzycy – z insulinoopornością i tzw. stanem przedcukrzycowym. Dowiedz się, dlaczego warto włączyć je do d...
Kantar: co trzeci Polak uprawia owoce i warzywa na własny użytek

Według badań Kantar prawie co trzeci Polak (30%) uprawia owoce i warzywa na własny użytek. Badani uprawiający warzywa i owoce najczęściej robią to w przydomowym ogrodzie (15%).
Żywieniowe podejście do otyłości

Od lat obserwujemy znaczny wzrost występowania nadwagi i otyłości. Problem zaczyna dotyczyć coraz częściej ludzi młodych. W konsekwencji obniża się średnia wieku zachorowalności na choroby układu krążenia i cukrzycę. Kluczem do zachowania prawidłowej masy ciała jest właś...
Jesienna dieta, talerz diabetyka, uprawy na własny użytek - wyniki badań, rekomendacje dietetyków, komentarze ekspertów

Prawidłowa kompozycja posiłków i styl życia podstawą profilaktyki leczenia cukrzycy. Średnio co trzecia osoba na świecie ma stan przedcukrzycowy, co dziesiąta choruję na cukrzycę, z czego połowa nie jest tego świadoma. Ważną rolę odgrywają tu warzywa, owoce i cichy bohat...
Prezentacja przykładów brandingu owoców jagodowych

Zapraszamy na prezentacje najlepszy przykładów brandingu owoców jagodowych. Prezentacje to finał „Szkolenia prze.twórców” realizowanego w ramach III edycji projektu Czas na polskie superowoce. Prezentacje odbędą się 14 października 2020 roku w Pałacu Mała Wieś, Belsk Duż...
Podsumowanie spożycia owoców i warzyw w 2021 roku – prezentacja wyników badań Kantar i spotkanie prasowe sektora ogrodniczego z mediami

Rośnie świadomość znaczenia owoców w codziennym odżywianiu, ale czy jemy ich już wystarczająco dużo? Dlaczego smak stał się kluczową korzyścią dla konsumentów, a wśród barier maleje znaczenie trudności i czasochłonności przygotowania? Jak rzadsze zakupy wspierały rozwój ...
Jakich owoców oczekują konsumenci? - wyniki badań i świąteczne spotkanie prasowe sektora ogrodniczego z mediami (Core Team)

Przed nami ostatnia w tym roku konferencja sektora produkcji owoców i warzyw. Spotkanie w świątecznej atmosferze, którego produktowym bohaterem będą jabłka. Dzięki badaniu Kantar dowiemy z czym Polakom kojarzą się jabłka? Na ile z przyjemnością jedzenia, a na ile ze zdro...
Przetwory jagodowe - przyjazne diabetykom

Owoce jagodowe i ich przetwory powinny być stałym elementem diety każdego z nas. Stanowią też idealną przekąskę dla osób z cukrzycą. Są niskokaloryczne, mają niski indeks glikemiczny, a przy tym są źródłem cennego błonnika. Owoce jagodowe i ich przetwory są zalecane w ży...
Które produkty w największym stopniu zwiększają odporność? - wyniki badań Kantar

Zapraszamy na listopadowe spotkanie sektora produkcji owoców i warzyw z mediami. W listopadzie zapytaliśmy Polaków, o to które produkty w największym stopniu zwiększa odporność organizmu. Dowiemy się jaką popularnością cieszą się owoce, warzywa, kiszonki, kefiry, cebula ...
Zdrowy talerz diabetyka

Według Międzynarodowej Federacji Diabetologicznej (IDF) średnio co trzecia osoba na świecie ma stan przedcukrzycowy, co dziesiąta choruję na cukrzycę, z czego połowa nie jest tego świadoma. W 99 lat od odkrycia insuliny chorych jest coraz więcej. Narosło wiele mitów. Sąd...
Owoce jagodowe a cukrzyca

Nie będzie wcale wielką przesadą stwierdzenie, że owoce jagodowe mogą stanowić niemal idealną przekąskę dla pacjentów z cukrzycą, a także osób zagrożonych rozwojem cukrzycy – z insulinoopornością i tzw. stanem przedcukrzycowym. Dowiedz się, dlaczego warto włączyć je do d...
Kantar: co trzeci Polak uprawia owoce i warzywa na własny użytek

Według badań Kantar prawie co trzeci Polak (30%) uprawia owoce i warzywa na własny użytek. Badani uprawiający warzywa i owoce najczęściej robią to w przydomowym ogrodzie (15%).
Żywieniowe podejście do otyłości

Od lat obserwujemy znaczny wzrost występowania nadwagi i otyłości. Problem zaczyna dotyczyć coraz częściej ludzi młodych. W konsekwencji obniża się średnia wieku zachorowalności na choroby układu krążenia i cukrzycę. Kluczem do zachowania prawidłowej masy ciała jest właś...
Jesienna dieta, talerz diabetyka, uprawy na własny użytek - wyniki badań, rekomendacje dietetyków, komentarze ekspertów

Prawidłowa kompozycja posiłków i styl życia podstawą profilaktyki leczenia cukrzycy. Średnio co trzecia osoba na świecie ma stan przedcukrzycowy, co dziesiąta choruję na cukrzycę, z czego połowa nie jest tego świadoma. Ważną rolę odgrywają tu warzywa, owoce i cichy bohat...
Prezentacja przykładów brandingu owoców jagodowych

Zapraszamy na prezentacje najlepszy przykładów brandingu owoców jagodowych. Prezentacje to finał „Szkolenia prze.twórców” realizowanego w ramach III edycji projektu Czas na polskie superowoce. Prezentacje odbędą się 14 października 2020 roku w Pałacu Mała Wieś, Belsk Duż...

BĄDŹMY w KONTAKCIE

Nie przegap najważniejszych informacji z kampanii „Czas na polskie superowoce!”
1
2
3
4
5
6
7