Omlet to niezwykle odżywcze danie, które każdy może dostosować do swoich preferencji smakowych. Tym razem proponujemy wytrawną wersję, w której z każdym kęsem będzie powracać wyjątkowa jagoda kamczacka - słodko-kwaśna idealna jako baza sosu winegret. Ten sos warto zaadaptować również do innych sałatek, nawet poza sezonem na jagodę kamczacką, ponieważ można go przygotować także z mrożonych owoców.
![POLSKA_2001.png](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/291376/large-5081cafd24452ffb13101d82c68f8f31.png)
Sałatka kamczacka z omletem
kilka pomidorków koktajlowych
2 ogórki małosolne
miks sałat
3 plastry wędzonego na zimno łososia z dzikich połowów masło klarowane do smażenia
2 łyżki octu malinowego
4 łyżki oleju rzepakowego
1 łyżka miodu
pieprz i sól
![Sałatka kamczacka z omletem HRess — kopia.jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/364232/large-5c96aafb486dec5a21d95aec2f1c01eb.jpg)
Opracowanie sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw w ramach realizacji przez Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw kampanii „Czas na polskie superowoce! Edycja III". Projekt realizowany jest pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
![pasek_logo.jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/304919/large-492fc4e1329ba6ee6c1ca1f048d47804.jpg)