Omlet to niezwykle odżywcze danie, które każdy może dostosować do swoich preferencji smakowych. Tym razem proponujemy wytrawną wersję, w której z każdym kęsem będzie powracać wyjątkowa jagoda kamczacka - słodko-kwaśna idealna jako baza sosu winegret. Ten sos warto zaadaptować również do innych sałatek, nawet poza sezonem na jagodę kamczacką, ponieważ można go przygotować także z mrożonych owoców.
Sałatka kamczacka z omletem
kilka pomidorków koktajlowych
2 ogórki małosolne
miks sałat
3 plastry wędzonego na zimno łososia z dzikich połowów masło klarowane do smażenia
2 łyżki octu malinowego
4 łyżki oleju rzepakowego
1 łyżka miodu
pieprz i sól
#Fundusze Promocji
Opracowanie sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw w ramach realizacji przez Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw kampanii „Czas na polskie superowoce! Edycja VI".