Salsa truskawkowa z grillowanymi polędwiczkami

Źródło salsy znajdziemy w kuchni meksykańskiej, gdzie ten owocowo-warzywny dodatek do dań zawsze łączy w sobie składniki o słodkich, kwaśnych i ostrych nutach. Dlatego w salsie świetnie odnajdą się polskie owoce jagodowe, które dopełnione ostrą cebulą, solą, pieprzem i s...
Gofry obficie owocowe

Nie ma nic bardziej letniego, niż gofry jedzone na nadmorskim deptaku. Dlatego nie mogło ich zabraknąć w naszych przepisowych propozycjach. Ale te nasze gofry, to zupełnie inna liga - ciasto do ich wypieczenia ma krótki i przejrzysty skład, do tego, jako dodatki, zamiast...
Malinowa sałatka z indykiem

Owoce jagodowe doskonale sprawdzą się w towarzystwie dymnych aromatów i, nie zawsze chudych kąsków, mięsa na grillu. Są idealne do przyrządzania dressingów, można je podpiec lub podawać na surowo w sałatkach. Ożywiają smak, balansują wartości odżywcze i zdobią talerz pię...
Sałatka kamczacka z omletem

Omlet to niezwykle odżywcze danie, które każdy może dostosować do swoich preferencji smakowych. Tym razem proponujemy wytrawną wersję, w której z każdym kęsem będzie powracać wyjątkowa jagoda kamczacka - słodko-kwaśna idealna jako baza sosu winegret. Ten sos warto zaadap...
Owocowy makaron bezglutenowy jak u mamy

Są takie dania, które przywołują ciepłe wspomnienia i zawsze wprawiają w dobry nastrój. Jednym z nich jest makaron z owocami, zupełnie taki, jak w dzieciństwie serwowały Wam mamy. Proponujemy jego wersję z makaronem bezglutenowym i z ulubionym zestawieniem owoców jagodow...
Truskawki z młodymi warzywami i makrelą

Zapraszamy Was na nadmorski grill. Nieoczywisty wybór padł na dość tłustą i aromatyczną makrelę, którą znamy w polskiej kuchni głównie w wersji wędzonej. Surowa ryba wypełniona aromatycznymi ziołami, dodatkowo podkręcona słodko-kwaśnymi nutami truskawek. Przyznacie, że t...
Truskawkowa botwinka na zimno

Czas, w których wszyscy szukamy cienia i chłodu. Dlaczego nie ratować się chłodnym jedzeniem? Orzeźwiająca, słodko-kwaśna zupa z młodych buraczków, ale nietypowa, wzbogacona nietypowym połączeniem z truskawkami - da odrobinę wytchnienia w letnie południe. Dobra do zabran...
Podwójnie truskawkowe racuchy

Owoce jagodowe mają tę wspaniałą właściwość, że są wyśmienite zerwane prosto z krzaka, doskonale też sprawdzają się jako gładki mus, który można zapasteryzować w słoikach, a jeszcze inne właściwości uzyskamy mnożąc owoce. Dzięki temu przez cały rok możemy smażyć puszyste...
Smoothie bowl z jagody kamczackiej

Bowl, czyli po prostu głęboka miska wypełniona po brzegi różnorodnymi składnikami, to kulinarny hit, który jedzą od Bali po Hawaje, a w ostatnim roku zadomowił się również w Polsce. Bowle mogą być wytrawne albo słodkie, ale zawsze wypełnione są zdrowymi składnikami, a do...
Malinowe gazpacho

Włoskie gazpacho to synonim sierpnia w Polsce :) Pomidory zaabsorbowały wystarczającą ilość słońca, by stać się wspaniale wyraziste, rozpływające się w ustach i słodkie. Wtedy idealnie komponują się z malinami. Niech ten duet będzie inspiracją w przyrządzaniu innych dań ...
Salsa truskawkowa z grillowanymi polędwiczkami

Źródło salsy znajdziemy w kuchni meksykańskiej, gdzie ten owocowo-warzywny dodatek do dań zawsze łączy w sobie składniki o słodkich, kwaśnych i ostrych nutach. Dlatego w salsie świetnie odnajdą się polskie owoce jagodowe, które dopełnione ostrą cebulą, solą, pieprzem i s...
Gofry obficie owocowe

Nie ma nic bardziej letniego, niż gofry jedzone na nadmorskim deptaku. Dlatego nie mogło ich zabraknąć w naszych przepisowych propozycjach. Ale te nasze gofry, to zupełnie inna liga - ciasto do ich wypieczenia ma krótki i przejrzysty skład, do tego, jako dodatki, zamiast...
Malinowa sałatka z indykiem

Owoce jagodowe doskonale sprawdzą się w towarzystwie dymnych aromatów i, nie zawsze chudych kąsków, mięsa na grillu. Są idealne do przyrządzania dressingów, można je podpiec lub podawać na surowo w sałatkach. Ożywiają smak, balansują wartości odżywcze i zdobią talerz pię...
Sałatka kamczacka z omletem

Omlet to niezwykle odżywcze danie, które każdy może dostosować do swoich preferencji smakowych. Tym razem proponujemy wytrawną wersję, w której z każdym kęsem będzie powracać wyjątkowa jagoda kamczacka - słodko-kwaśna idealna jako baza sosu winegret. Ten sos warto zaadap...
Owocowy makaron bezglutenowy jak u mamy

Są takie dania, które przywołują ciepłe wspomnienia i zawsze wprawiają w dobry nastrój. Jednym z nich jest makaron z owocami, zupełnie taki, jak w dzieciństwie serwowały Wam mamy. Proponujemy jego wersję z makaronem bezglutenowym i z ulubionym zestawieniem owoców jagodow...
Truskawki z młodymi warzywami i makrelą

Zapraszamy Was na nadmorski grill. Nieoczywisty wybór padł na dość tłustą i aromatyczną makrelę, którą znamy w polskiej kuchni głównie w wersji wędzonej. Surowa ryba wypełniona aromatycznymi ziołami, dodatkowo podkręcona słodko-kwaśnymi nutami truskawek. Przyznacie, że t...
Truskawkowa botwinka na zimno

Czas, w których wszyscy szukamy cienia i chłodu. Dlaczego nie ratować się chłodnym jedzeniem? Orzeźwiająca, słodko-kwaśna zupa z młodych buraczków, ale nietypowa, wzbogacona nietypowym połączeniem z truskawkami - da odrobinę wytchnienia w letnie południe. Dobra do zabran...
Podwójnie truskawkowe racuchy

Owoce jagodowe mają tę wspaniałą właściwość, że są wyśmienite zerwane prosto z krzaka, doskonale też sprawdzają się jako gładki mus, który można zapasteryzować w słoikach, a jeszcze inne właściwości uzyskamy mnożąc owoce. Dzięki temu przez cały rok możemy smażyć puszyste...
Smoothie bowl z jagody kamczackiej

Bowl, czyli po prostu głęboka miska wypełniona po brzegi różnorodnymi składnikami, to kulinarny hit, który jedzą od Bali po Hawaje, a w ostatnim roku zadomowił się również w Polsce. Bowle mogą być wytrawne albo słodkie, ale zawsze wypełnione są zdrowymi składnikami, a do...

Nie przegap tych historii

Poznaj najlepsze jagodowe marki
1
2
3
4