Ten nieco szalony biszkoptowy naleśnik pieczony w piekarniku, najpierw rośnie bardzo wysoki, żeby za chwilę zapaść się pod swoim pofałdowanym wierzchem. Dopełniony równie niecodziennym połączeniem minikiwi, pomidorów, jajka i kremowego sera będzie propozycją na pożywne śniadanie, brunch, ale dla wielu sprawdzi się również jako kolacja czy danie idealne do dzielenia się z bliskimi. Zaskoczy każdego!
![POLSKA_2001.png](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/291376/large-5081cafd24452ffb13101d82c68f8f31.png)
Dutch baby z minikiwi
3 kolorowe pomidory1 jajko ugotowane na miękko
świeże listki tymianku
świeże listki bazylii
125 ml mleka
1/2 szklanki pszennej
1 łyżeczka cukru
szczypta soli2 łyżki masła klarowanego
5 łyżek serka labneh
![Dutch baby z mini kiwi S-9.jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/350954/large-993cd1d3f674eedfc2eaf7ce3bcfe594.jpg)
Opracowanie sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw w ramach realizacji przez Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw kampanii „Czas na polskie superowoce! Edycja III". Projekt realizowany jest pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
![pasek_logo.jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/304919/large-492fc4e1329ba6ee6c1ca1f048d47804.jpg)