Owocowe leczo na późne lato

Sierpień i wrzesień to czas, który trudno wyobrazić sobie bez przygotowania leczo. Każda gospodyni domowa ma na nie sprawdzony przepis. Ale może połączenie czarnej i czerwonej porzeczki z warzywami skradnie Wasze serce, a domownicy i goście dadzą się zaskoczy nową odsłon...
Owoce jagodowe z mini naleśniczkami

To już nasza kolejna propozycja bowla z owocami jagodowymi i jak widać jego formuła nadal się nie nudzi. Zupełnie jak z borówkami, malinami, porzeczkami, czy jeżynami, które dobrze smakują w mlecznym, mącznym, orzechowym i warzywnym towarzystwie. Wystarczy odpowiedzieć s...
Jagodowe tosty francuskie

Tosty francuskie, to absolutna klasyka, którą można jeść przez okrągły rok. Pytanie zatem, jak sprawić, by codziennie smakowały tak samo dobrze? Naszą odpowiedzią są oczywiście owoce jagodowe, które wprowadzą miłą odmianę do klasycznej receptury. W poniższym przepisie zn...
Kurczak w owocach jagodowych

Owoce jagodowe w tym przepisie okazują się być asem w rękawie - nie wysuwają się na pierwszy plan, a jednocześnie w zupełnie zjawiskowy sposób odmieniają oblicze tego dania! Kurczak w glazurze z porzeczek przestaje być nudny - nabiera pięknego koloru, smakowicie się błys...
Jeżynowy colesław z kiełbaskami z ogniska

Nie ma lata bez grillowania i spędzania czasu przy ognisku. Ale już sprawa, by ta polska, letnia tradycyjna nabrała nieco innowacyjnego charakteru, nie jest taka oczywista. Zapraszamy Was, by spojrzeć na sezonowe produkty jak na coś, co zupełnie odmieni wspólne biesiadow...
Sałatka jeżynowa

Ten talerz to kwintesencja lata - lekki, świeży, z produktów pełnych odmiennych, ale jednocześnie dobrze się ze sobą komponujących, smaków. Można przygotować go w kilka minut. To zupełnie inna sytuacja niż w przypadku czasochłonnej sałatki jarzynowej. Mała różnica w nazw...
Jagodowe caprese z makaronem

To danie roboczo możemy nazwać z ziemi włoskiej i polskiej, bo klasyczne, pochodzące z Kampanii, połączenie bazylii, mozzarelli i pomidorów wzbogaca tutaj dodatek najlepszych owoców jagodowych w Europie - polskich borówek i agrestu. Słodko-wytrawne, orzeźwiające i sycące...
Letni bowl z owocami jagodowymi

Bowle mają to do siebie, że wibrują od soczystych kolorów. Dlatego lato i sezon na owoce jagodowe to doskonały czas na ich przyrządzanie - można malować na talerzu wszystkimi odcieniami czerwieni, różów, fioletów i zieleni. A że jemy oczami, to trudno się będzie oderwać ...
Malinowe gazpacho

Włoskie gazpacho to synonim sierpnia w Polsce :) Pomidory zaabsorbowały wystarczającą ilość słońca, by stać się wspaniale wyraziste, rozpływające się w ustach i słodkie. Wtedy idealnie komponują się z malinami. Niech ten duet będzie inspiracją w przyrządzaniu innych dań ...
Mus z owoców jagodowych z pampuchami

Pampuchy, buchty, kluski na parze, parowańce - w różnych częściach Polski mają różne nazwy, ale z pewnością wszystkim kojarzą się z domową kuchnią mamy czy babci. Mogą być podawane z różnymi dodatkami - ascetycznie ze śmietaną, cukrem i cynamonem, na wytrawnie z mięsem i...
Owocowe leczo na późne lato

Sierpień i wrzesień to czas, który trudno wyobrazić sobie bez przygotowania leczo. Każda gospodyni domowa ma na nie sprawdzony przepis. Ale może połączenie czarnej i czerwonej porzeczki z warzywami skradnie Wasze serce, a domownicy i goście dadzą się zaskoczy nową odsłon...
Owoce jagodowe z mini naleśniczkami

To już nasza kolejna propozycja bowla z owocami jagodowymi i jak widać jego formuła nadal się nie nudzi. Zupełnie jak z borówkami, malinami, porzeczkami, czy jeżynami, które dobrze smakują w mlecznym, mącznym, orzechowym i warzywnym towarzystwie. Wystarczy odpowiedzieć s...
Jagodowe tosty francuskie

Tosty francuskie, to absolutna klasyka, którą można jeść przez okrągły rok. Pytanie zatem, jak sprawić, by codziennie smakowały tak samo dobrze? Naszą odpowiedzią są oczywiście owoce jagodowe, które wprowadzą miłą odmianę do klasycznej receptury. W poniższym przepisie zn...
Kurczak w owocach jagodowych

Owoce jagodowe w tym przepisie okazują się być asem w rękawie - nie wysuwają się na pierwszy plan, a jednocześnie w zupełnie zjawiskowy sposób odmieniają oblicze tego dania! Kurczak w glazurze z porzeczek przestaje być nudny - nabiera pięknego koloru, smakowicie się błys...
Jeżynowy colesław z kiełbaskami z ogniska

Nie ma lata bez grillowania i spędzania czasu przy ognisku. Ale już sprawa, by ta polska, letnia tradycyjna nabrała nieco innowacyjnego charakteru, nie jest taka oczywista. Zapraszamy Was, by spojrzeć na sezonowe produkty jak na coś, co zupełnie odmieni wspólne biesiadow...
Sałatka jeżynowa

Ten talerz to kwintesencja lata - lekki, świeży, z produktów pełnych odmiennych, ale jednocześnie dobrze się ze sobą komponujących, smaków. Można przygotować go w kilka minut. To zupełnie inna sytuacja niż w przypadku czasochłonnej sałatki jarzynowej. Mała różnica w nazw...
Jagodowe caprese z makaronem

To danie roboczo możemy nazwać z ziemi włoskiej i polskiej, bo klasyczne, pochodzące z Kampanii, połączenie bazylii, mozzarelli i pomidorów wzbogaca tutaj dodatek najlepszych owoców jagodowych w Europie - polskich borówek i agrestu. Słodko-wytrawne, orzeźwiające i sycące...
Letni bowl z owocami jagodowymi

Bowle mają to do siebie, że wibrują od soczystych kolorów. Dlatego lato i sezon na owoce jagodowe to doskonały czas na ich przyrządzanie - można malować na talerzu wszystkimi odcieniami czerwieni, różów, fioletów i zieleni. A że jemy oczami, to trudno się będzie oderwać ...
Malinowe gazpacho

Włoskie gazpacho to synonim sierpnia w Polsce :) Pomidory zaabsorbowały wystarczającą ilość słońca, by stać się wspaniale wyraziste, rozpływające się w ustach i słodkie. Wtedy idealnie komponują się z malinami. Niech ten duet będzie inspiracją w przyrządzaniu innych dań ...

BĄDŹMY w KONTAKCIE

Nie przegap najważniejszych informacji z kampanii „Czas na polskie superowoce!”
1
2
3
4