Włoskie gazpacho to synonim sierpnia w Polsce :) Pomidory zaabsorbowały wystarczającą ilość słońca, by stać się wspaniale wyraziste, rozpływające się w ustach i słodkie. Wtedy idealnie komponują się z malinami. Niech ten duet będzie inspiracją w przyrządzaniu innych dań późnego lata!
![POLSKA_2001.png](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/291376/large-5081cafd24452ffb13101d82c68f8f31.png)
Malinowe gazpacho
3-4 porcje
400 g malin
1 młoda cebula
1 ząbek czosnku
1 chilli bez pestek
3 kromki czerstwej bagietki
1 ogórek gruntowy
½ doniczki bazylii
2 łyżki octu malinowego
sól i pieprz
![Malinowe gazpacho (2).jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/364334/large-0f47ac0ca9608fd255474e2ea364be5b.jpg)
Opracowanie sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw w ramach realizacji przez Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw kampanii „Czas na polskie superowoce! Edycja III". Projekt realizowany jest pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
![pasek_logo.jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/304919/large-492fc4e1329ba6ee6c1ca1f048d47804.jpg)