Owoce jagodowe doskonale sprawdzą się w towarzystwie dymnych aromatów i, nie zawsze chudych kąsków, mięsa na grillu. Są idealne do przyrządzania dressingów, można je podpiec lub podawać na surowo w sałatkach. Ożywiają smak, balansują wartości odżywcze i zdobią talerz pięknymi kolorami.
![POLSKA_2001.png](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/291376/large-5081cafd24452ffb13101d82c68f8f31.png)
Malinowa sałatka z indykiem
porcja dla 3 osób
100 g arbuza - czerwonej części
garść zblanszowanego zielonego groszku w strąkach
150 g miksu sałat
1 cebula dymka
1 jajko
1 łyżka mąki pszennej
5 łyżek bułki tartej
mieszanka mielonego pieprzu, soli, wędzonej papryki
ocet malinowy
olej rzepakowy nierafinowany
gruboziarnista sól
pieprz w ziarnach
![Sałatka z chrupiącym indykiem-2.jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/364448/large-15b176c5653bf36c94b54e0dc984264a.jpg)
Opracowanie sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw w ramach realizacji przez Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw kampanii „Czas na polskie superowoce! Edycja III". Projekt realizowany jest pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
![pasek_logo.jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/304919/large-492fc4e1329ba6ee6c1ca1f048d47804.jpg)