![Polska smakuje (2).png](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/354161/large-2f61d6839003c60f5dfaebea444bd0b1.png)
Regularne spożywanie owoców jagodowych poprawia gospodarkę węglowodanową organizmu. Liczne badania wskazują, że owoce jagodowe mogą zmniejszać stężenie glukozy we krwi i jednocześnie zwiększać wrażliwość komórek na działanie insuliny. To korzystne działanie dotyczy zarówno osób zdrowych jak i tych z insulinoopornością
- mówi dr Justyna Bylinowska, dietetyk, redaktor naczelna portalu Dietetycy.org.pl, autorka książki „Mity żywieniowe. Kłamstwa i półprawdy o tym, co jemy”.
Przekąski i przetwory
Soki
Przekąski
Polecamy również:
Opracowanie sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw w ramach realizacji przez Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw kampanii „Czas na polskie superowoce! III edycja."
Projekt realizowany jest pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
![pasek_logo.jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/363247/large-b23bcb2919c4af50fab2259f9336445f.jpg)