Ten talerz to kwintesencja lata - lekki, świeży, z produktów pełnych odmiennych, ale jednocześnie dobrze się ze sobą komponujących, smaków. Można przygotować go w kilka minut. To zupełnie inna sytuacja niż w przypadku czasochłonnej sałatki jarzynowej. Mała różnica w nazwie, a wielki krok w przygotowaniu letniego dania - zamieńcie zatem jarzynową na jeżynową!

Sałatka jeżynowa
2 porcje
sałata lodowa
2 dymki
100 g świeżych kurek
2 łyżki masła
sól i pieprz
2 łyżki oliwy
1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
1 łyżka posiekaj pietruszki
1 łyżka octu malinowego
1 łyżka miodu
2 łyżki wody
6 plastrów sera koziego
podpłomyki

Opracowanie sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw w ramach realizacji przez Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw kampanii „Czas na polskie superowoce! Edycja III". Projekt realizowany jest pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
