A lekarz na to: proszę zmienić swoją dietę!

Kiedy słyszymy, że ktoś jest na diecie, to mamy ochotę odpowiedzieć „przykro, współczuję”. Dieta kojarzy się z wyrzeczeniami, reżimem i bolesną samodyscypliną. Według Kantar Public tylko 4 na 10 Polaków kojarzy dietę ze sposobem odżywiania, większość z nas, kojarzy z zak...
Które owoce w marcu jedliśmy najchętniej? – badania Core Teamu

Wśród najpopularniejszych gatunków marca Kantar wymienia jabłka, gruszki, maliny i borówki. W porównaniu do marca ur. nie spadło tylko spożycie malin. W skali 2 i 3 lat - marzec do marca - ilość konsumentów rośnie, najbardziej dla malin, borówek oraz aronii i jej przetwo...
Nie samymi warzywami i owocami człowiek żyje

Mamy modę na diety roślinne, bogate w warzywa i owoce. Potwierdzają ją tegoroczne badania Kantar Public. Najbardziej popularne są diety wegetariańska i wegańska. Ich zalecania zna odpowiednio co trzeci i co czwarty Polak. Co to oznacza w praktyce, czy wiemy jak te diety ...
Które warzywa jemy w lutym najchętniej? - badania Kantar

Wśród najpopularniejszych gatunków lutego Kantar wymienia ziemniaki, cebulę i pomidory. W porównaniu do lutego 2021 roku najbardziej wzrosło spożycie buraków, brokułów i kalafior. W porównaniu do lutego 2020 roku wzrost ilości konsumentów kalafiora - luty do lutego - wyn...
Kantar: Które owoce jemy w lutym najchętniej?

Wśród najpopularniejszych gatunków lutego Kantar wymienia jabłka, gruszki i borówki. Najbardziej wzrosło spożycie borówki i malin. W przypadku borówki wzrost ilości konsumentów w skali roku - luty do lutego -wyniósł 35%, w skali 2 lat 72%. Od początku realizacji badań, c...
Które owoce jemy w styczniu najchętniej? - badania Kantar

Wśród najpopularniejszych gatunków stycznia Kantar wymienia jabłka, gruszki, borówki, maliny i truskawki. W porównaniu do stycznia 2022 roku najbardziej wzrosło spożycie borówek, gruszek, malin i przetworów z aronii. W przypadku borówek oznacza to wzrost liczby konsument...
Kantar: Które warzywa jemy w styczniu najchętniej?

Wśród najpopularniejszych gatunków stycznia Kantar wymienia ziemniaki, cebule i pomidory. W porównaniu do stycznia 2022 roku najbardziej wzrosło spożycie brokułów, papryki, kalafiora i buraków. W przypadku brokułów wzrost ilości konsumentów w skali roku wynosi 6%.
Rośnie liczba konsumentów owoców jagodowych – podsumowanie sezonu 2022

Konsumpcja owoców jagodowych jest monitorowana i systematycznie rośnie. W ramach parasolowego projekt „Core Team” sektor ogrodniczy zleca comiesięczny monitoring konsumpcji. Badania realizuje firma Kantar Public. Wzrost ilości konsumentów owoców jagodowych jest większe n...
Najpopularniejsze owoce i warzywa grudnia

Wśród najpopularniejszych gatunków grudnia Kantar wymienia jabłka, gruszki, śliwki, borówki i maliny, wśród warzyw cebule, pomidory, paprykę i ogórki. W porównaniu do grudnia 2021 roku najbardziej wzrosło spożycie borówek, malin i śliwek. W porównaniu do grudnia 2020 rok...
Kantar Public: Które owoce jagodowe były najpopularniejsze w kwietniu?

Najpopularniejszymi gatunkami kwietnia są truskawki i borówki. W porównaniu do marca ich spożycie wzrosło. W porównaniu do kwietnia 2021 roku konsumpcja jest znacznie wyższa. Najbardziej wzrosło spożycie borówek, przetworów z czarnej porzeczki i malin. W porównaniu do kw...
A lekarz na to: proszę zmienić swoją dietę!

Kiedy słyszymy, że ktoś jest na diecie, to mamy ochotę odpowiedzieć „przykro, współczuję”. Dieta kojarzy się z wyrzeczeniami, reżimem i bolesną samodyscypliną. Według Kantar Public tylko 4 na 10 Polaków kojarzy dietę ze sposobem odżywiania, większość z nas, kojarzy z zak...
Które owoce w marcu jedliśmy najchętniej? – badania Core Teamu

Wśród najpopularniejszych gatunków marca Kantar wymienia jabłka, gruszki, maliny i borówki. W porównaniu do marca ur. nie spadło tylko spożycie malin. W skali 2 i 3 lat - marzec do marca - ilość konsumentów rośnie, najbardziej dla malin, borówek oraz aronii i jej przetwo...
Nie samymi warzywami i owocami człowiek żyje

Mamy modę na diety roślinne, bogate w warzywa i owoce. Potwierdzają ją tegoroczne badania Kantar Public. Najbardziej popularne są diety wegetariańska i wegańska. Ich zalecania zna odpowiednio co trzeci i co czwarty Polak. Co to oznacza w praktyce, czy wiemy jak te diety ...
Które warzywa jemy w lutym najchętniej? - badania Kantar

Wśród najpopularniejszych gatunków lutego Kantar wymienia ziemniaki, cebulę i pomidory. W porównaniu do lutego 2021 roku najbardziej wzrosło spożycie buraków, brokułów i kalafior. W porównaniu do lutego 2020 roku wzrost ilości konsumentów kalafiora - luty do lutego - wyn...
Kantar: Które owoce jemy w lutym najchętniej?

Wśród najpopularniejszych gatunków lutego Kantar wymienia jabłka, gruszki i borówki. Najbardziej wzrosło spożycie borówki i malin. W przypadku borówki wzrost ilości konsumentów w skali roku - luty do lutego -wyniósł 35%, w skali 2 lat 72%. Od początku realizacji badań, c...
Które owoce jemy w styczniu najchętniej? - badania Kantar

Wśród najpopularniejszych gatunków stycznia Kantar wymienia jabłka, gruszki, borówki, maliny i truskawki. W porównaniu do stycznia 2022 roku najbardziej wzrosło spożycie borówek, gruszek, malin i przetworów z aronii. W przypadku borówek oznacza to wzrost liczby konsument...
Kantar: Które warzywa jemy w styczniu najchętniej?

Wśród najpopularniejszych gatunków stycznia Kantar wymienia ziemniaki, cebule i pomidory. W porównaniu do stycznia 2022 roku najbardziej wzrosło spożycie brokułów, papryki, kalafiora i buraków. W przypadku brokułów wzrost ilości konsumentów w skali roku wynosi 6%.
Rośnie liczba konsumentów owoców jagodowych – podsumowanie sezonu 2022

Konsumpcja owoców jagodowych jest monitorowana i systematycznie rośnie. W ramach parasolowego projekt „Core Team” sektor ogrodniczy zleca comiesięczny monitoring konsumpcji. Badania realizuje firma Kantar Public. Wzrost ilości konsumentów owoców jagodowych jest większe n...
Najpopularniejsze owoce i warzywa grudnia

Wśród najpopularniejszych gatunków grudnia Kantar wymienia jabłka, gruszki, śliwki, borówki i maliny, wśród warzyw cebule, pomidory, paprykę i ogórki. W porównaniu do grudnia 2021 roku najbardziej wzrosło spożycie borówek, malin i śliwek. W porównaniu do grudnia 2020 rok...

Nie przegap tych historii

Poznaj najlepsze jagodowe marki
1
2
3
4
5
6
Używamy plików cookie do działania naszej strony internetowej, analizowania Twojego korzystania z naszych usług, zarządzania Twoimi preferencjami online i personalizowania treści reklamowych. Akceptując nasze pliki cookie, otrzymasz odpowiednie treści oraz funkcje mediów społecznościowych, spersonalizowane reklamy i ulepszony sposób przeglądania. Aby zarządzać swoimi wyborami, kliknij „Ustawienia plików cookie”. Pliki cookie niezbędne są do podstawowego funkcjonowania strony internetowej i nie mogą być odrzucone. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce plików cookie.
Polityka plików cookies
Pliki cookie używane w witrynie są podzielone na kategorie. Poniżej możesz zapoznać się z każdą kategorią oraz zezwolić na niektóre lub wszystkie z nich lub je odrzucić, z wyjątkiem niezbędnych plików cookie, które są wymagane do zapewnienia podstawowej funkcjonalności witryny. Jeśli wcześniej dozwolone kategorie zostaną wyłączone, wszystkie pliki cookie przypisane do tej kategorii zostaną usunięte z Twojej przeglądarki. Listę plików cookies przypisanych do poszczególnych kategorii oraz szczegółowe informacje na ich temat znajdziesz w zakładce „Polityka plików cookies".
Niezbędne pliki cookie
Niektóre pliki cookie są wymagane do zapewnienia podstawowej funkcjonalności. Bez tych plików cookie witryna nie będzie działać prawidłowo. Są one domyślnie włączone i nie można ich wyłączyć.
Preferencje
Preferencyjne pliki cookie umożliwiają witrynie internetowej zapamiętywanie informacji w celu dostosowania wyglądu i zachowania witryny do potrzeb każdego użytkownika. Może to obejmować przechowywanie wybranej waluty, regionu, języka lub motywu kolorystycznego.
Analityczne pliki cookie
Analityczne pliki cookie pomagają nam ulepszać naszą witrynę internetową, gromadząc i raportując informacje na temat jej użytkowania.
Marketingowe pliki cookie
Marketingowe pliki cookie służą do śledzenia odwiedzających na stronach internetowych, aby umożliwić wydawcom wyświetlanie trafnych i angażujących reklam. Włączając marketingowe pliki cookie, wyrażasz zgodę na spersonalizowane reklamy na różnych platformach.