Oto krem z pieczonych warzyw: papryki, pomidorów, cukinii, marchewki, czosnku i cebuli. Podawany z chrupiącym pieczywem i rozpuszczonymi w niej kulkami mozzarelli. Niezwykle aromatyczny, kuszący smakiem, kolorem i zapachem. A na deser pachnące wakacjami porzeczki i morele. Zaczniemy od warzyw, a zakończymy posiłek owocami!

- czerwona papryka (2 sztuki)
- pomidory (4 sztuki)
- cukinia (1 sztuka)
- marchewka (1 sztuka)
- cebula (1 sztuka)
- czosnek (3 ząbki)
- oliwa z oliwek lub olej rzepakowy (2 łyżki)
- świeże lub suszone zioła (np. bazylia, oregano, tymianek)
- sól i pieprz
- bulion warzywny ze słoiczka (2 łyżki)
- mini-kulki mozzarelli
- pesto bazyliowe
- pieczywo
Sposób przygotowania:
- porzeczki
- morele

Opracowanie sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw w ramach realizacji przez Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw kampanii „Czas na polskie superowoce! VII edycja".
Projekt realizowany jest pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Źródło: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw








