Nie ma lata bez grillowania i spędzania czasu przy ognisku. Ale już sprawa, by ta polska, letnia tradycyjna nabrała nieco innowacyjnego charakteru, nie jest taka oczywista. Zapraszamy Was, by spojrzeć na sezonowe produkty jak na coś, co zupełnie odmieni wspólne biesiadowanie przy żywym ogniu. Na dziś propozycja coleslawa w niezwykłej fioletowej i letniej odsłonie! Będzie miłym balansem do grillowanego mięsiwa.

Jeżynowy colesław z kiełbaskami z ogniska
- 1 szklanka jeżyn
- ½ główki czerwonej kapusty
- 1 czerwona cebula
- 1 jabłko
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki oliwy
- sól i pieprz
- 4 naturalne kiełbaski
- ulubione pieczywo
- musztarda

#Fundusze Promocji
Opracowanie sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw w ramach realizacji przez Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw kampanii „Czas na polskie superowoce! Edycja VII".
Projekt realizowany jest pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
