Minikiwi, czyli poprawnie mówiąc aktinidia, to prawdziwa perełka wśród jesiennych owoców. Wraz z aronią i żurawiną kontynuuje jagodową sztafetę, a jej sezon trwa od września do listopada. Ze względu na wysoką wartość odżywczą i dobroczynny wpływ na organizm, świetnie przygotowuje nas na chłodniejsze miesiące i nadchodzącą zimę. Poleca i opisuje Justyna Marszałkowska-Jakubik, dietetyk i wykładowca akademicki.

Na zdjęciu prof. dr hab. inż. Piotr Latocha
Minikiwi na trawienie

Minikiwi jako obrona przed wolnymi rodnikami
Minikiwi idealne na jesień

Minikiwi na dobre trawienie

Minikiwi dba o wzrok
Minikiwi w walce z PCOS i cukrzycą
Jak jeść minikiwi?

Minikiwi w diecie dziecka

Opracowanie sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw w ramach realizacji przez KZGPOiW kampanii „Czas na polskie superowoce! VII edycja".
Projekt jest realizowany pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Kontakt: