W jednym miejscu wszystko co chciałbyś wiedzieć o Berry Fest. Sylwetki jurorów, ich opinie na temat I edycji festiwalu i zaproszenie na tegoroczną. Jest formularz zgłoszeniowy II edycji, materiały reklamowe oraz lista wszystkich laureatów i medalistów.
II edycja „Berry Fest 2024”
- Formularz zgłoszeniowy Berry Fest 2024 👉 zgłoszenia
- Uroczysta kolacja Berry Fest 2024 👉 kolacja
- Jurorzy Berry Fest 2024 👉 sylwetki jurorów
- Regulamin II edycji 👉 https://bit.ly/RegulaminII
- Materiały reklamowe „Berry Fest 2024” 👉 banery
- Bieżące informacje na Whatsapp 👉 link do grupy
I edycja „Berry Fest 2023”
- Multimedaliści „Berry Fest 2023” 👉 https://bit.ly/3F1UwOW
- Pełna lista laureatów 👉 https://bit.ly/3elKHBZ
- Opinie uczestników 👉 https://bit.ly/3SMXagR
- Zdjęcia z I edycji 👉 https://bit.ly/BerryFest2023
- Playlista na YouTube 👉 https://bit.ly/3Ktowqo
Archiwum relacji
Opinie uczestników i jurorów I edycji Berry Fest 2023.
Mikołaja Reya – kucharza, smakosza i promotora owoców jagodowych, Łukasza Klesyka - redaktora kulinarnego, eksperta alkoholi mocnych, Katarzyny Puk – sommeliera i sędziego w konkursach winiarskich, Zbigniewa Kimecia – eksperta ds. rolnictwa i produkcji spożywczej Związku Przedsiębiorców i Pracodawców RP.
Mikołaja Reya – kucharza, smakosza i promotora owoców jagodowych, Łukasza Klesyka - redaktora kulinarnego, eksperta alkoholi mocnych, Katarzyny Puk – sommeliera i sędziego w konkursach winiarskich, Zbigniewa Kimecia – eksperta ds. rolnictwa i produkcji spożywczej Związku Przedsiębiorców i Pracodawców RP.
W I edycji oceniono 28 nalewek, destylatów i win. Wśród laureatów wina porzeczkowe, z jagody kamczackiej i borówki wysokiej, geist z jeżyn oraz nalewki z malin, derenia, agrestu i aronii. Największe uznanie zdobyły wino z czerwonej porzeczki z manufaktury win owocowych DiWine oraz nalewka z polskiego minikiwi, autorstwa Natalii i Karola Krześniak. Eksperci chwalą poziom, producenci „motywującą promocje”, wszyscy mówią o renesansie i wielkim potencjalne na najbliższe lata.
Konkurs zdynamizował integrację producentów. Jurorzy byli pod wrażeniem poziomu prezentowanych produktów i zgodni, że wina owocowe i nalewki są częścią wizerunku branży i polskiej sztuki kulinarnej. Kogo przyciągnęła I edycja? Kto zyskał uznanie jury? Oto relacja PAP.
Berry Fest oczami ekspertów
Współczesny rynek alkoholi poszukuje rzeczy oryginalnych, ale z określoną jasną tożsamością i osadzeniem w tradycji kulinarnej. Owoce jagodowe łączą tradycje i unikalne smaki, które oddają ducha polskiej kuchni. Wiele z nich jest przykładem bardzo polskich połączeń kulinarnych, m.in. łączenia kwaśnego ze słodkim i odwagi w budowaniu kontrastów. O trendach i prognozach rozwoju jagodowej produkcji Zbigniew Kmieć i Łukasz Klesyk, jurorzy Berry Fest.
Źródło: INSPIRE smarter branding
Kontakt: