Data konferencji: 23 lutego 2023, godz. 10:00-11:00 (ostatni czwartek)
Miejsce konferencji: tym razem Śródmieście Południowe
ul. Piękna 24/26, 00-549 Warszawa (Kantar - laboratoria) - link
- Badanie percepcji słowa dieta - premiera sondażu, wyniki omówi Agata Zadrożna, ekspert Kantar Public
- Najpopularniejsze warzywa i owoce lutego - wyniki monitoringu konsumpcji - Tomasz Roszkowski, Kantar Public. Wyniki będą dostępne na stronie WczorajNaTalerzu.pl
- Potencjał żywienia w endometriozie – rekomendacje żywieniowe z myślą o marcu - miesiącu świadomości endometriozy - Monika Stromkie-Złomaniec, dietetyk kliniczny, ekspert Core Teamu, Z kaloriami na pieńku
- Warzywa dla seniora - warzywa o działaniu przeciwzapalnym, kardioprotekcyjnym, wzmacniającym kości i odporność – Ewelina Szymczak, Zrzeszenie Producentów Papryki RP i Koło Gospodyń Wiejskich „Długowianki”. Moc polskich warzyw
- Podsumowanie i plany promocji owoców jagodowych w sezonie 2023 - projekt Czas na polskie superowoce!
- Degustacja soku z jagody kamczackiej - komentarz lek. med. Małgorzata Jaszyk - plantator i przetwórca, Biohaskap.com
- Debata ekspertów: prymat diet bezmięsnych i niska znajomość diety śródziemnomorskiej
- dr n. med. Daniel Śliz - Prezes Zarządu Polskiego Towarzystwa Medycyny Stylu Życia - ptmsz.pl
- Ewa Trusewicz - dietetyk kliniczny, autorka wielu publikacji w czasopismach specjalistycznych oraz popularnych (m.in. Food Forum, Vita, Rzeczpospolita, Avon kontra rak piersi, Polskie towarzyszenie Chorych na Hashimoto, Holmes Place), szkoleniowiec. Autorka książki „Co Ci leży na sercu” i współautorka „Żywienie-Zdrowie-Edukacja”. Dieta i Fitness
- Milena Nosek – absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, dietetyk Polskiego Baletu Narodowego, wykładowca Wyższej Szkoły Rehabilitacji w Warszawie. Często gości w mediach jako ekspert w zakresie zdrowia, dietetyki i wellness. Entuzjastka podróży, teatru i tańca. Admiratorka kuchni śródziemnomorskiej. www.milenanosek.pl
- Monika Stromkie-Złomaniec - dietetyk kliniczny, ekspert programów i projektów poprawiających nawyki żywieniowe Polaków. Autorka wielu artykułów z zakresu zdrowego odżywiania, współautorka książek. Uczy jak jeść zdrowo, sezonowo, smacznie i jak docenić rolę warzyw i owoców. Prowadzi poradnię dietetyczną Z kaloriami na pieńku
- lek. med. Małgorzata Jaszyk - plantator jagody kamczackiej i przetwórca, Nutracevit, prezentuje sok BIOHASKAP® Vitality, który 3 lata temu rozsławił jagodę kamczacką podczas targów BIOFACH w Norymberdze. Zdobył tytuł Best New Product 2019 w kategorii napoje, pokonując 100 innych eko produktów z całego świata. Biohaskap.com
- przedstawiciele mediów - kuba.antoszewski@kantar.com
- eksperci branżowi - biuro@grupyogrodnicze.pl
Badania realizowane są przez Kantar dla Krajowego Związku Grup Producentów Owoców i Warzyw w ramach projektu „CORE TEAM - promocja konsumpcji owoców i warzyw i forum współpracy sektora, II edycja”. Projekt ten realizowany jest we współpracy z agencją INSPIRE smarter branding.
Zadanie finansowane ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.
Projekt ten realizowany jest pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Kontakt:
Aktualne wyniki monitoringu konsumpcji kilkudziesięciu gatunków warzyw i owoców oraz komunikatów prasowych na WczorajNaTalerzu.pl
https://wczorajnatalerzu.pl