Data konferencji: 25 listopada 2021, godz. 10:00-11:00
Agenda:
- Spożywanie których produktów w największym stopniu zwiększa odporność organizmu? - najnowszy sondaż Kantar, wśród deklaracji m.in. produkty spożywcze
- Pieczarka świeża cały rok – Jacek Walczak, wiceprezes Stowarzyszenie Branży Grzybów Uprawnych, pieczarkarz
- Najpopularniejsze warzywa i owoce listopada - monitoring i wskaźniki konsumpcji, Agata Zadrożna, ekspert Kantar Public
- Talerz diabetyka – materiały przygotowane z okazji 100-lecia odkrycia insuliny (23 stycznia 1922 roku z powodzeniem wstrzyknięto insulinę choremu na cukrzycę)
- Edukacja żywieniowa 2022 – pierwsza prezentacja planu aktywności sektora
- Zaproszenie na spotkanie Świąteczne 16 grudnia 2021 roku
Informacje i kontakt w sprawie wyników badań i komunikatów:
- przedstawiciele mediów - kuba.antoszewski@kantar.com
- eksperci branżowi - biuro@grupyogrodnicze.pl
Źródło: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw
„Narodowe badania konsumpcji warzyw i owoców” realizowane są przez KANTAR we współpracy z agencją INSPIRE smarter branding. Projekt jest realizowany pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Finansowany jest ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.
Opracowanie sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw w ramach realizacji przez Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw kampanii „Czas na polskie superowoce! III edycja."
Projekt jest realizowany pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Archiwum komunikatów prasowych: