Walory pierwszych tegorocznych owoców krajowej produkcji zaprezentowali liderzy upraw szklarniowych. Uroczyste otwarcie sezonu odbyło się w Parku-arboretum Ośrodka Kultury Leśnej w Gołuchowie pod Kaliszem. W Wielkopolsce, tu gdzie produkuje się najwięcej wiosennej truskawki.

Jesteśmy tu ponieważ chcemy aby więcej ludzi dowiedziało się, że w Polsce mamy truskawkę już wczesną wiosną. Chcemy aby coraz więcej ludzi jej próbowało i doceniło walory
mówili Wiesława i Zenon Janiak, pionierzy uprawy w szklarniach.

Sezon uważamy za otwarty

#PolishSuperFruits
Źródło: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw
Opracowanie sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw w ramach realizacji przez Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw kampanii „Czas na polskie superowoce! III edycja."
