Są takie dania, które przywołują ciepłe wspomnienia i zawsze wprawiają w dobry nastrój. Jednym z nich jest makaron z owocami, zupełnie taki, jak w dzieciństwie serwowały Wam mamy. Przypomniała nam o tym Iga Świątek. Po truskawkowym sezonie (!) proponujemy jego wersję z makaronem bezglutenowym i z całym zestawem polskich superowoców. Jako chłodna przystawka lub deser z borówkami, malinami, truskawkami, może towarzyszyć Wam przez całe lato.

Owocowy makaron bezglutenowy jak u mamy
2 porcje
100 g truskawek
100 g borówek
100 g jogurtu naturalnego
listki mięty
miód do smaku

#Fundusze Promocji
Opracowanie sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw w ramach realizacji przez Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw kampanii „Czas na polskie superowoce! Edycja VII".
Projekt realizowany jest pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
