1. Nakładaj na talerz małe porcje. Możesz spróbować wszystkiego na co masz ochotę, ale cały szkopuł, by się nie przejeść, tkwi w ilości. Porcje powinny być degustacyjne, 1-2 łyżki bigosu, 2 pierogi, 1 łyżka kutii itp.
Pełen zestaw infografik do użycia w social mediach (Fb, Insta) znajdziesz wśród załączników.
Opracowanie: Monika Stromkie-Złomaniec, dietetyk kliniczny, ekspert Core Teamu
#PołowaSukcesu #PołowaTegoCoJemy
Monika Stromkie-Złomaniec, dietetyk kliniczny, ekspert programów i projektów poprawiających nawyki żywieniowe Polaków. Autorka wielu artykułów z zakresu zdrowego odżywiania, współautorka książek. Prowadzi poradnię dietetyczną „Z kaloriami na pieńku”. Uczy jak jeść zdrowo, sezonowo, smacznie i jak docenić rolę warzyw i owoców.
Źródło: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw
Opracowano w ramach projektu „CORE TEAM - promocja konsumpcji owoców i warzyw i forum współpracy sektora, III edycja”. Projekt jest realizowany przez KZGPOiW we współpracy z agencją INSPIRE smarter branding.
Zadanie sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.
Projekt pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Dotychczas opracowane rekomendacje żywieniowe:
Plany publikacji kolejnych talerzy* żywieniowych
Bonus. Talerz*, który detronizuje Piramidę Żywności i Żywienia
Kontakt: