Zapraszamy po jesienną dawką edukacji żywieniowej. Kantar pokaże wszystko czego chcielibyśmy się dowiedzieć kupując owoce i warzywa, a boimy się zapytać. Producenci walory ziemniaków w odżywianiu osób aktywnych. Dietetycy pokażą rekomendacje żywieniowe stworzone dla zmagających się z insulinoopornością oraz dla seniorów (obie przygotowane z okazji Światowego Dnia Cukrzycy i Światowego Dnia Seniora, 14/11). W podsumowaniu monitoring konsumpcji i promocja strony z wynikami badań - WczorajNaTalerzu.pl
Data konferencji: 24 listopada 2022, godz. 10:00-11:00
Miejsce: Plac Konesera 9, 03-736 Warszawa (praska siedziba Kantar)
Agenda:
- Kantar o odmianach owoców i warzyw - czy zwracamy na nie uwagę podczas zakupów, czy potrzebujemy tej informacji w miejscach sprzedaży? - Agata Zadrożna
- Na talerzu, tu zaczyna się zdrowie seniorze! – rekomendacje żywieniowe przygotowane z okazji Dnia Seniora – link
- Talerz dla insulinoopornych i rola odżywiania w profilaktyce cukrzycy typu 2 - Monika Stromkie-Złomaniec, dietetyk kliniczny, ekspert Core Teamu (materiał przygotowany z okazji Światowego Dnia Cukrzycy) - link
- Warzywa korzeniowe i ich wykorzystanie w diecie cukrzycowej - materiały, prezentacja i pokaz kiszenia kapusty w ramach projektu Moc Polskich Warzyw
- Ziemniaki w diecie osób aktywnych fizycznie - Dorota Traczyk-Bednarek, dietetyk sportowy i ekspert kampanii „Ziemniaki czy kartofle? Wybierz, smakuj i jedz”
- Najpopularniejsze warzywa i owoce listopada - wyniki monitoringu - Tomasz Roszkowski, Kantar Public - i promocja strony WczorajNaTalerzu.pl
- Dzielnicowe Dni Dobrego Jedzenia, 16/11 – edukacja żywieniowa dzieci w wielu przedszkolnym i malinowa promocja bajecznie prostego talerza* (Targówek, 23 przedszkola)
- Konkursu „Zdrowie? Masz to na talerzu!” organizowany we współpracy z Zakładem Żywienia Człowieka, Wydział Nauk o Zdrowiu, Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego – prezentacja zwycięskiego projektu edukacji wczesnoszkolnej podczas XIII Warszawskich Dniach Nauki o Żywieniu Człowieka dedykowanym „Warzywom i owocom w żywieniu zdrowego i chorego człowieka”, 18/11. To wydarzenie online, na które serdecznie zapraszamy – Zoom (prezentacja konkursu ~13:40)
- Zaproszenie na VII Narodowy Kongres Żywieniowy pod hasłem: „Warzywa i owce dla zdrowia”, 26/11
- Core Team - informacja na temat przeglądu prac zespołów projektowych i zaproszenie na konferencję 15/12
Zapraszamy serdecznie. Do Państwa dyspozycji eksperci i producenci.
Informacje i kontakt w sprawie wyników badań i komunikatów:
Informacje i kontakt w sprawie wyników badań i komunikatów:
- przedstawiciele mediów - kuba.antoszewski@kantar.com
- eksperci branżowi - biuro@grupyogrodnicze.pl
Wyniki skomentują przedstawiciele producentów.
Zaprasza KZGPOiW, CORE TEAM sektora ogrodniczego i KANTAR Public.
Badania realizowane są przez Kantar dla Krajowego Związku Grup Producentów Owoców i Warzyw w ramach projektu „CORE TEAM - promocja konsumpcji owoców i warzyw i forum współpracy sektora, etap II ”. Projekt ten realizowany jest we współpracy z agencją INSPIRE smarter branding. Zadanie finansowane ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.
Projekt ten realizowany jest pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Archiwum wyników monitoringu konsumpcji kilkudziesięciu gatunków warzyw i owoców oraz komunikatów prasowych znajduje się na stronie WczorajNaTalerzu.pl
https://wczorajnatalerzu.pl
Kontakt: