W kwietniu zapytaliśmy Polaków czy zwracają uwagę na to, żeby sposób odżywiania wzmacniał odporność? Ekspertów zaś o to jak jeść by wpłynąć na pracę mózgu i efektywniej się uczyć. Odpowiedź powinna zaciekawić nie tylko majowych maturzystów.
Data konferencji: 29 kwietnia 2021, godz. 10:00-11:00
Miejsce: Piękna 24/26a, Warszawa (siedziba Kantar)
Relacja - link
Agenda:
- Czy nasz sposób odżywiania wzmacnia naszą odporność? - wyniki najnowszego sondażu Kantar
- Jedzenie na dobre myślenie - co jeść by usprawnić pracę mózgu i efektywniej się uczyć? Rekomendacje dla studentów, uczniów i majowych maturzystów - Monika Stromkie Złomaniec, dietetyk kliniczny, Z kaloriami na pieńku
- Które warzywa i owoce jemy w kwietniu? – wyniki monitoring konsumpcji Kantar i omówienie wskaźników konsumpcji
- Na co zwrócić uwagę kupując truskawki na początku sezonu? - Albert Zwierzyński, Doradca Jagodowy
Wyniki skomentują przedstawiciele sektora.
Prosimy o wcześniejsze zgłoszenie swojego udziału. Akredytacje:
- przedstawiciele mediów - kuba.antoszewski@kantar.com
- eksperci branżowi - biuro@grupyogrodnicze.pl
Zapraszają polskie superowoce, KZGPOiW oraz KANTAR.
Badania realizowane są przez Kantar dla Krajowego Związku Grup Producentów Owoców i Warzyw w ramach projektu „CORE TEAM - promocja konsumpcji owoców i warzyw i forum współpracy sektora”. Projekt realizowany we współpracy z agencją INSPIRE smarter branding.
Zadanie finansowane ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.
Spotkanie będzie okazją by omówić koncepcję badań zaplanowanych w Międzynarodowym Roku Owoców i Warzyw.
Archiwum komunikatów prasowych: