Zapraszamy na trzeci przegląd jagodowych innowacji. W jednym miejscu spotkają się przedstawiciele całego łańcucha wartości – obok przetwórców, także plantatorzy i ludzie nauki. Prezentowane będą przykłady znalezienia nowej niszy, dotarcia do nowych konsumentów, zwiększenia marż i uzyskania dotacji dzięki współpracy. Szczególnie polecamy wykłady wprowadzające, prezentacje trendów Kantar Polska, Krajowego Brokera Innowacji, Filedstone Farm, case Winnicy Dwórzno i panel na temat podziału marż.
- Okiem Krajowego Brokera Innowacji: jagodowe success story beneficjentów projektu „Współpraca” - Aleksander Bomberski, Krajowy Broker Innowacji w CDR Brwinów. Unijny projekt „Współpraca” ma na celu połączenie przetwórców, rolników, świata nauki, oraz firm agrotechnicznych. Założeniem jest wprowadzenie na rynek innowacyjnych produktów przy zaangażowaniu wielu ogniw łańcucha dostaw. Znalezienie optymalnej współpracy stanowi klucz do sukcesu przy wsparciu funduszy UE.
- Owoce 4.0 - dr Łukasz Kopiński. Naukowiec i rolnik opowie o wyzwaniach związanych z wdrażaniem własnych innowacji w produkcji porzeczek.
- Hello Wine. Zaproszenie konsumentów do poznania winnicy stworzyło społeczność przyszłych jej klientów. Odkrycie nowego segmentu premium win owocowych stało się szansą dywersyfikacji przychodów. Połączenie jazzu, wina i pięknej przyrody stało się dźwignią marketingu Winnicy Dwórzno.
- polecamy także podsumowanie doświadczeń i dyskusję, w której udział wezmą: dr Aleksander Bomberski, dr Mirella Kotlicka, przedstawiciel przetwórstwa z własnym działem R&D.
Korzyści z udziału w Berry Innovation
- znalezienie nowej niszy oraz dotarcie do nowych grup konsumentów
- zwiększenie marży
- optymalizacja kosztów
- budowa wizerunku firmy z „działem” Badań & Rozwoju
- otwarcie drogi do dotacji
- Jak realizować pomysły na nowe produkty?
- Skąd czerpać inspiracje? Jak uzyskać dane o konsumentach?
- Jaki jest sens współpracy z nauką?
- Jak promować nowe produkty?
- Jaką obrać strategię, być wyrobnikiem czy twórcą, a może pół na pół?
Czas na super przetwórstwo
Zapraszamy przetwórców oraz inne podmioty, które na co dzień budują łańcuch wartości - przedstawicieli nauki, hodowców, szkółkarzy, plantatorów, ludzi detalu.
Udział w wydarzeniu wymaga akredytacji.
10:00-16:30 z przerwą na lunch
05-622 Belsk Duży - mapa
Akredytacja
#Fundusze Promocji
#PolskaSmakuje #KupujŚwiadomie
#PolskieSuperowoce #PolishSuperFruits
Opracowanie sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw w ramach realizacji przez Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw kampanii „Czas na polskie superowoce! Edycja VI".
Projekt jest realizowany pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.