Informacje dla wystawców "Owocowego lata w Koneserze" w terminach 3/07, 17/07, 31/07 oraz 21/08. Gotowość wystawców to godzina 11:00. Poniżej informacje na temat promocji i dostaw.

Informacje na temat promocji
- 🗓️ 3 lipca, 17 lipca, 31 lipca, 21 sierpnia 2021 r.
- 📍 Centrum Praskie Koneser, Plac Konesera 2, 03-736 W-wa
- ⏰ Czas trwania targu 11:00-16:00. Pełna gotowość wystawców to godzina 10:50.
- 🎥📲 prezentacje wszystkich wystawców na stoiskach 11:00-12:oo (transmisja na żywo)
- wywiady na scenie głównej 12:30-13:30
- 🎥📲 prezentacje wystawców na stoiskach 14:00-15:oo (transmisja na żywo)
- 🎷🎺 w przerwach pomiędzy wejściami on-line grał będzie zespół Dizzy Boyz Brass Band
Wszystkie wywiady realizował będzie Mikołaj Rey, Szef Kuchni. Urodzony we Francji, potomek Mikołaja Reya z Nagłowic, entuzjasta polskich superowoców i kuchni. Uczestnik pierwszej edycji programu MasterChef, zwycięzca MasterChef - najlepsi, ekspert programu Dzień Dobry TVN.
Polecamy użycie zaproszeń w wydarzeniu Owocowe lato w Koneserze oraz udostępnianie poniższego posta ↓
Informacje na temat dostawy

Oto najnowsza mapka, na której zaznaczono dwie możliwości dojazdu: B garaż podziemny od ulicy Białostockiej oraz C wjazd do strefy dostaw od ul. Ząbkowskiej 31. Kolorem jasnoniebieskim nasz targ, jasnozielonym scenę, żółtym strefę sadzonek, ciemnozielonym obszar owocowych zabaw edukacyjnych.

Pełna gotowość na stanowiskach targowych to godzina 10:50.
Dostawy należy zaplanować biorąc pod uwagę następujące wskazówki:
1. Strefa Dostaw Zewnętrza na Placu 24h/7 (na mapce to strefa C)
Do strefy dostaw zlokalizowanej na placu przy Budynkach L (Plac Konesera 2) i D (Plac Konesera 3) - wjazd możliwy jest od ulicy Ząbkowskiej 31.
Mogą przebywać w niej samochody powyżej 2,2 metra wysokości, niższe pojazdy będą kierowane przez ochronę do parkingu podziemnego - wjazd od ul. Białostockiej. Strefa dostaw zewnętrzna pomieści maksymalnie 3-4 samochody.
Dlatego ogromna prośba aby wszyscy nasi wystawcy, w miarę możliwości, szybko się rozładowali i zrobili miejsce dla kolejnych. Rozładowane samochody nie mogą przebywać w strefie dostaw.
Mogą przebywać w niej samochody powyżej 2,2 metra wysokości, niższe pojazdy będą kierowane przez ochronę do parkingu podziemnego - wjazd od ul. Białostockiej. Strefa dostaw zewnętrzna pomieści maksymalnie 3-4 samochody.
Dlatego ogromna prośba aby wszyscy nasi wystawcy, w miarę możliwości, szybko się rozładowali i zrobili miejsce dla kolejnych. Rozładowane samochody nie mogą przebywać w strefie dostaw.
Jest zakaz podjeżdżania samochodem do stoiska na placu. Nie przekraczamy wyznaczonej strefy wskazanej przez Pana ochroniarza, z miejsca rozładunku wózeczkiem transportujemy rzeczy do swoich stoisk.
Będą dla Państwa udostępnione 2 wózki (wato zatem posiadać własne).
2. Strefa Dostaw B w garażu podziemnym 24h/7 (auta poniżej 2,2 metra)
Wjazd do garażu od ulicy Białostockiej, po wjeździe do garażu kierujemy się pod Butelkownię (zwracając uwagę na oznaczenia na parkingu), gdzie znajduje się duża winda towarowa która prowadzi na Plac na piętro 0, gdzie jest możliwość wózkiem przetransportowania rzeczy do miejsca docelowego. Parking podziemny jest płatny: pierwsza godzina gratis, kolejne 4zł/h.
3. Jeżeli będzie konieczność dodatkowej dostawy w ciągu dnia, to jeżeli chodzi o strefę dostaw zewnętrzną warto się upewnić czy jest akurat w tym czasie wolne miejsce i uprzedzić ochroniarza, że w niedługim czasie pojawi się samochód z dostawą. Ochroniarz ma prawo nie wpuścić samochodu do strefy dostaw, jeżeli ta jest przepełniona pojazdami.
Przygotowana infrastruktura
Do bezpłatnej dyspozycji plantatorów i przetwórców jest 27 stoisk pod namiotami, wyposażonych w stoły (lady). Powierzchnia stoiska to 3 x 3 m.
Prąd! Gwarantujemy dostęp do prądu, prosimy tylko o zabranie własnej listy zasilającej (przedłużacza).
Nie mamy krzeseł, a materiały informacyjne dotyczą tylko gatunków. Prosimy więc zadbać o wystrój swojego stoiska. Innymi słowy: można zabrać obrusy, banery, standy, roll-up'y. Tak by Państwa marki były widoczne. Promować będziemy marki i wystawców z imienia i nazwiska.
Całość uzupełniona będzie o strefą szkółkową, warsztatową oraz scenę, na której prowadzone będą wywiady z wystawcami i Szefami Kuchni.
Strefa warsztatowa będzie zlokalizowana tuż obok targu. Eko-warsztaty będą realizowane przez ModraSova. Są przeznaczone dla dzieci, każdy z uczestników naniesie na specjalne płócienne torby swoje ulubione superowoce. Nada im oryginalnego, indywidualnego charakteru.
Lista wystawców Owocowego Lata w Koneserze
Poniżej lista wystawców, których oczekujemy na Placu Konesera.
W sobotę 3/07 szczególnie licznie zapowiedzieli się plantatorzy jagody kamczackiej. Przywiozą sadzonki, tegoroczne owoce i przetwory. Będzie to historycznie pierwsza tak duża prezentacja gatunku, którego Polska jest dziś największym producentem na świecie. Przy wsparciu Szefów Kuchni producenci pokażą smak, który łączący nuty wszystkich jagodowych. Będą dania, desery i koktajle. Wystawcy stworzą wspólne wydarzenie.
Pełna lista wystawców 3/07
_
Jak można dołączyć do wystawców?
Owocowe Lato w Koneserze zaprasza wszystkich zawodowo związanych z produkcją i przetwórstwem owoców jagodowych - polskich superowoców.
Wszystkich zainteresowanych miejscem i sprzedażą prosimy o kontakt mailowy: czasna@inspiresb.com lub telefoniczny: +48 501 865 755 lub podanie danych w specjalnym formularzu: https://poll.app.do/superowoce2021
Poniżej lista wystawców, których oczekujemy na Placu Konesera w kolejnych terminach 17/07, 31/07 oraz 21/08 - link
Centrum Praskie Koneser. Wystawy, targi i koncerty topowych artystów. Tętniące życiem serce Starej Pragi... Warszawa NaszeMiasto.pl. Zdjęcie: https://bit.ly/3veDyXf
Otwarcie "Owocowego lata" - 1 lipca 2021
1 LIPCA to święto wszystkich miłośników owoców i aktywnego stylu życia. Spotkanie na Placu Konesera było okazją do pokazania dorobku współpracy całego sektora produkcji i przetwórstwa.
Oficjalne otwarcie owocowego lata nastąpiło 1 lipca na Placu Konesera.
Tak lubiany przez smakoszy Koneser okazał się dobrym miejscem celebrowania naszej integracji i wspólnoty celów.
Opracowanie sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw w ramach realizacji przez Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw kampanii „Czas na polskie superowoce! Edycja III".


