MiniKiwi to mały kuzyn kiwi. Bardzo podobny owoc, ale różniący się też dość zasadniczo. MiniKiwi możemy jeść w całości ze skórką, nie musimy go obierać. To jego pierwsza duża zaleta. Owoc jest mały, czyli łatwy w spożyciu, jak wiele znanych owoców jagodowych. Największą zaletą tego owocu jest jego skład i właściwości prozdrowotne.
![pasek_logotypy_mk_02_v2.jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/153435/large-6dc85116189f6aa9fa64f98053a5603f.jpg)
Zalety MiniKiwi
Jeść gdy miękkie!
Różne kolory MiniKiwi
Polskie MiniKiwi
MiniKiwi do ciast, przetworów, kompotów
Źródło: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw
Opracowanie sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw w ramach realizacji przez Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw kampanii „Czas na polskie superowoce!”.
Zdjęcia owoców w zakładce PressKit.
![pasek_logotypy_mk_03.jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/148428/large-b945e1c5288f44ac47b315399db75341.jpg)