Jesień to czas prezentacji oferty winiarzy i producentów nalewek. Zawsze na początku października branża jagodowa spotyka się na „Berry Fest” i wybiera najlepsze wina, nalewki, także geisty, destylaty, wódki i okowity. Konkurs integruje środowiska twórców i miłośników polskiej kuchni. O opinie na temat branży i przeglądu zapytaliśmy jurorów i uczestników Berry Fest 2025.
Renesans nalewek trwa, a potencjał jest olbrzymi
Jeśli producenci będą skonsolidowani, będą ze sobą dużo rozmawiać, wymieniać się informacjami, pomagać sobie, podpowiadać jakie urządzenia do produkcji kupić - nalewek, destylatów czy win - ten potencjał jeszcze wzrośnie
– dodaje.
Start nowy trend, czyli rozwój winiarstwa
Lista laureatów Berry Fest 2025
- Grand Prix Berry Fest 2025 wśród alkoholi domowych - nalewka z jagody kamczackiej Zdrowe Jagody, Piotr Poseł
- Grand Prix Berry Fest 2025 wśród producentów profesjonalnych - destylat z derenia żółtego - Headway TriO SRL, Mołdawia
- Nalewka z rokitnika - Andrzej Kudlicki
- Nalewka z tarniny - Andrzej Kudlicki
- OVII Nalewka Kawowa Aronia - Destylarnia OVII
- Młode Wino Mosty Truskawkowe - Młode Wino Mosty, Hanna Kostkowska
- Nalewka z derenia czerwonego - Headway TriO SRL, Mołdawia
- Nalewka z aronii ze skórką z pomarańczy - Mariusz Trzeciak
- Biała porzeczka z kwiatem czarnego bzu 2023 - DiWine, Beata i Marcin Bańcerowski
- Nalewka malina i czerwona porzeczka - Mariusz Trzeciak
- Nalewka z pigwowca, półsłodka - Paweł Krawiec
- Czarna porzeczka półsłodka 2020/2021 - DiWine, Beata i Marcin Bańcerowski
- OVII Okowita z Aronii - Destylarnia OVII, Krzysztof Kaczor
- Nalewka z rokitnika, półwytrawna 30% - Nalewkarnia Longinus
Źródło: INSPIRE smarter branding
Kontakt: