III edycja konkursu jagodowych alkoholi odbędzie się 3 października 2024 r. w Pałacu Mała Wieś koło Grójca. Oto formularz dla każdego zgłaszanego produktu, maksymalne ilości i terminy przyjmowania zgłoszeń. Do prostej akredytacji zapraszamy także dystrybutorów, restauratorów, hotelarzy i dziennikarzy. Przed nami największy tak sprofilowany przegląd i unikalna możliwość poznania elity jagodowych twórców i ich produktów.
Jak wziąć udział w Berry Fest jako producent?
Berry Fest wpiera produkcję na bazie owoców jagodowych, określanych jako polskie superowoce. W poprzednich edycjach udział wzięli twórców alkoholi z: jagody kamczackiej, czarnej i czerwonej porzeczki, derenia, minikiwi, agrestu, aronii, borówki, jeżyn, malin, rokitnika, żurawiny i pigwowca. W tym roku listę na pewno wzbogaci truskawka. Lista nie jest zamknięta.
Konkurs jest otwarty na produktu ze wszystkich kategorii alkoholi: win, nalewek, ratafii, okowit oraz piw rzemieślniczych. Ta lista także nie jest zamknięta.
Chętnych by wziąć udział w konkursie, jako producent profesjonalny lub w kategorii „produkcja domowa”, prosimy o wysłanie zgłoszenia na adres 👉 BerryFest@inspiresb.com (formularz poniżej).
Formularz zgłoszeniowy
Zgłoszenie składa się z dwóch części. Pierwsza dotyczy każdego ze zgłaszanych produktów, druga danych zgłaszającego.
Informacja dla każdego zgłaszanego produktu
- Nazwa zgłaszanego alkoholu – wino / nalewka / inne
- Wiodący w nim owoc jagodowy
- Właściwości smakowe - wytrawne / słodkie / półsłodkie
- Czy jest on dostępny w oficjalnej sprzedaży? – zgłasza firma czy osoba prywatna
Informacje na temat zgłaszającego – firmy lub osoby prywatnej
- Imię i nazwisko / nazwa, adres, telefon kontaktowy, e-mail
- Czy chcecie zaprezentować swój model biznesowy, swoje doświadczenia związane z produkcją, sprzedażą i promocją, w formie krótkiego wystąpienia podczas "Berry Fest 2025"?
- Czy chcecie zaprezentować swój alkohol na przygotowanym przez organizatora stole 2x1 m, z miejscem na własny stojak, roll-up'y? Zachęcamy do zebrania w tym roku doświadczeń wystawienniczych. Wiele wskazuje na to, że kolejna IV edycja będzie imprezą bardziej handlową, o charakterze festiwalu.
- Czy chcecie zaprezentować swój alkohol na dedykowanym stoliku koktajlowym - wysokość 110 cm, średnica 60 cm, tabliczka z nazwą?
- Czy chcecie dostarczyć alkohol wskazując przeznaczenie dla np. dziennikarzy, jurorów i/lub do zaserwowania podczas uroczystej kolacji towarzyszącej wydarzeniu?
- Czy chcecie przenocować i wziąć udział w ww. kolacji? Jeśli tak to zapraszamy do zapoznania się z ofertą noclegu i kolacji. Niezbędna jest tu rezerwacja i opłacenie kosztów (liczbę dostępnych miejsc noclegowych uaktualnimy 9/09). Szczegóły i rezerwacja tutaj (kod do wpisania: berryfest)
Udział w konkursie „BerryFest 2025” jest bezpłatny dla wszystkich akredytowanych producentów, przedstawicieli HoReCa i mediów.
Wydarzenie jest dedykowane profesjonalistom. Podobnie jak wcześniejsze, III edycja nie jest otwarta dla publiczności.
Ilość i termin przyjmowania zgłoszeń
Rejestracja trwa. Zapraszamy do kontaktu i przesyłania zgłoszeń.
Przyjęte są wszystkie dotychczas wysłane zgłoszenia.
Przyjęte są wszystkie dotychczas wysłane zgłoszenia.
Zachęcamy do zgłoszenia wielu, ale gwarantujemy udział w konkursie 2 produktów zgłoszonych przez jedną firmę lub osobę. Ostateczną decyzję podejmą organizatorzy, po konsultacji z jury.
Lista produktów przyjętych do konkursu zostanie ogłoszona 23 września br..
W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z Maciej Dolata, pod mailem Maciej.Dolata@inspiresb.com lub pod telefonem +48 501 865 755
W razie trudności z akredytacją prosimy o kontakt na adres Krajowego Związku Grup Producentów Owoców i Warzyw: Świętokrzyska 20 / lok. 321, 00-002 Warszawa, lub mailem: biuro@grupyogrodnicze.pl
Dołącz do Berry Fest jako dystrybutor lub restaurator
Przedstawicieli HoReCa, którzy chcą wziąć udział w wydarzeniu prosimy o akredytację pod adresem: BerryFest@inspiresb.com
Patronat medialny nad Berry Fest objęły czasopisma „Restauracja” i „Hotelarz”. Serdecznie zapraszamy na łamy i do kontaktu na żywo.
Jak dołączyć do Berry Fest jako dziennikarz?
Dziennikarzy i redakcje chętne by relacjonować wydarzenie prosimy o kontakt pod adresem: akredytacja@inspiresb.com
Kontakt: