Owoce jagodowe w tym przepisie okazują się być asem w rękawie - nie wysuwają się na pierwszy plan, a jednocześnie w zupełnie zjawiskowy sposób odmieniają oblicze tego dania! Kurczak w glazurze z porzeczek przestaje być nudny - nabiera pięknego koloru, smakowicie się błyszczy, a do tego jego aromaty wzmacniają słodkie, kwaśne i wytrawne nuty. Danie idealne na niezobowiązującego grilla, sprawdzi się równie dobrze na bardziej odświętnym obiedzie.
![POLSKA_2001.png](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/291376/large-5081cafd24452ffb13101d82c68f8f31.png)
Kurczak w owocach jagodowych
2 porcje
2 pojedyncze piersi z kurczaka
2 łyżki oliwy
½ cebuli czerwonej
2 ząbki czosnku
½ papryczki chilli
1 łyżka octu malinowego
sól i pieprz
1 surowa kolba kukurydzy
garść rukoli
1 łyżka oliwy
1 łyżka posiekanego szczypiorku
![Kurczak w owocach jagodowych (2).jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/364310/large-abe23e2e19e5191566cd7af160a72d01.jpg)
Opracowanie sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw w ramach realizacji przez Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw kampanii „Czas na polskie superowoce! Edycja III". Projekt realizowany jest pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
![pasek_logo.jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/304919/large-492fc4e1329ba6ee6c1ca1f048d47804.jpg)