Szybkie letnie pierwsze lub drugie śniadanie jest już na wyciągnięcie ręki. Rusza sezon na szparagi, które doskonale łączą się z truskawkami. Można przygotować je w kilka chwil, bo zielone szparagi nie wymagają obierania (wystarczy odciąć około 5 cm końcówki) i zacząć dzień z połową talerza warzyw i owoców. Poniżej porcja dla 1 osoby.
![POLSKA_2001.png](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/291376/large-5081cafd24452ffb13101d82c68f8f31.png)
Szybkie truskawkowe szparagi z jajkiem
5-6 szparagów
5-6 pomidorków koktajlowych
szczypiorek
1 jajko
łyżka masła
1 łyżka miodu
kromka żytniego chleba
sól i pieprz
![Szparagi z truskawkami-5.jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/328765/large-36b10df1e2b9ba29af79587ee714fa5e.jpg)
Opracowanie sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw w ramach realizacji przez Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw kampanii „Czas na polskie superowoce! Edycja III". Projekt realizowany jest pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
![pasek_logo.jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/304919/large-492fc4e1329ba6ee6c1ca1f048d47804.jpg)