Bowl, czyli po prostu głęboka miska wypełniona po brzegi różnorodnymi składnikami, to kulinarny hit, który jedzą od Bali po Hawaje, a w ostatnim roku zadomowił się również w Polsce. Bowle mogą być wytrawne albo słodkie, ale zawsze wypełnione są zdrowymi składnikami, a do tego wyglądają nieziemsko apetycznie! Postanowiliśmy zaproponować Wam taką miskę szczęścia, która składa się z różnych owoców jagodowych, sprawdzających się w tym daniu idealnie. Bądźcie szczęśliwi w lipcu!

Smoothie bowl z jagody kamczackiej
3 zamrożone banany
50 g mrożonych malin
200 g jagody kamczackiej
1 łyżka miodu
1 łyżka masła z orzechów laskowych
150 ml zimnego mleka
do dekoracji
kilka truskawek
kilka borówek
kilka malin
kilka czereśni
kilka karmelizowanych orzechów włoskich
łyżka masła z orzechów laskowych
łyżka chia
łyżka chipsów kokosowych
kilka listków mięty
kilka jadalnych kwiatów

Opracowanie sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw w ramach realizacji przez Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw kampanii „Czas na polskie superowoce! Edycja III". Projekt realizowany jest pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
