Zapytaliśmy Polaków jakie przetwory przygotowują w domu? Dowiedzieliśmy się jaka część z nas przygotowuje je samodzielnie. Kto konfitury, kompoty, kto marynuje, kto mrozi owoce i warzywa. Ekspertów poprosiliśmy o wskazówki dotyczące przechowywania i przetwarzania owoców i warzyw. Zgromadzone patenty i przykłady pozwolą wielu naszym czytelnikom utrzymać spożycie warzyw i owoców poza sezonem letnim.
Data konferencji: 29 lipca 2021, godz. 10:00-11:00
Miejsce: Plac Konesera 9, Warszawa (praska siedziba Kantar)
Agenda:
- Jakie przetwory Polacy przygotowują w domu? - wyniki najnowszego sondażu Kantar - Urszula Krassowska, Managing Director Public Division w Kantar
- Jak przechowywać warzywa i owoce? - przewodnik o przechowywaniu najpopularniejszych warzyw i owoców
- Patenty na przetwarzanie owoców i warzyw
- Projekt popularyzacji konsumpcji owoców i warzyw w 5 krokach - Monika Stromkie Złomaniec, dietetyk kliniczny, Z kaloriami na pieńku
- 123koktajl - prezentacja kanału z pomysłami na koktajle owocowo-warzywne
- Rekomendacje dla kobiet karmiących piersią przygotowane na Światowy Dzień Karmienia Piersią, 1/08 - Stromkie Złomaniec
- Które warzywa i owoce jedliśmy w lipcu najczęściej? – wyniki monitoringu i wskaźniki konsumpcji
- Zaproszenie na Owocowe Lato polskich superowoców na Placu Konesera 31/07, spotkanie inaugurujące drugą edycję kampanii Moc Polskich Warzyw w Potworowie 4/08 oraz Krajowe Dni Ziemniaka 22/08 w Lęborku.
Wyniki skomentują przedstawiciele sektora.
Zapraszamy serdecznie.
Informacje i kontakt w sprawie wyników badań i komunikatów:
Informacje i kontakt w sprawie wyników badań i komunikatów:
- przedstawiciele mediów - kuba.antoszewski@kantar.com
- eksperci branżowi - biuro@grupyogrodnicze.pl
Zaprasza KZGPOiW oraz KANTAR.
Badania realizowane są przez Kantar dla Krajowego Związku Grup Producentów Owoców i Warzyw w ramach projektu „CORE TEAM - promocja konsumpcji owoców i warzyw i forum współpracy sektora”. Projekt realizowany jest we współpracy z agencją INSPIRE smarter branding.
Komunikat prasowy został przygotowany w ramach projektu "Czas na polskie superowoce! Edycja III".
Oba zadania realizowane są pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Oba finansowane są ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.
Archiwum komunikatów prasowych: