
Aktualności
Deklaracje na poziomie 60% to informacja niezwykle pocieszająca. Pokazuje, że za każdym wydarzeniem, które budzi świadomość Polaków, idą przyszłe lepsze wybory żywieniowe. Jeśli Polacy słysząc o tym, że może być zagrożona produkcja polskiej żywności, stawiają na to by wspierać polskich rolników, poprzez kupowanie polskich owoców i warzyw – pomagają podwójnie – producentom i sobie. Każda porcja warzyw i owoców więcej, w ciągu dnia, to mniejsze ryzyko chorób i lepsze samopoczucie
Światowy Dzień Zdrowia już 7 kwietnia

Cytowane badania realizowane są przez Kantar dla Krajowego Związku Grup Producentów Owoców i Warzyw w ramach projektu „CORE TEAM - promocja konsumpcji owoców i warzyw i forum współpracy sektora, III edycja”. Aktualne wyniki monitoringu konsumpcji kilkudziesięciu gatunków dostępne są na stronie WczorajNaTalerzu.pl
Zadanie finansowane ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.