Wszyscy nagrodzeni będą promowani na łamach czasopism partnerów. Kluczowym wymiarem tej promocji jest całostronicowa reklama laureatów w czasopiśmie "Restauracje". Numer październikowy promowany będzie m.in. na Polagrze oraz Natura Food be ECO.
Owoce jagodowe i alkohole to przykład produkcyjnych i eksportowych sukcesów. Na co dzień widzimy kooperacje producentów i przetwórców. Widzimy, że na tym styku powstają nowe produkty. Obserwujemy też zainteresowanie tematyką alkoholi w środowisku plantatorów. Dużo ludzi robi je z pasji i coraz więcej komercyjnie. Chcemy ich wszystkich spotkać. Używając metafory owocowej - branża dojrzała już do tego
mówi Witold Boguta, Prezes Krajowego Związku Grup Producentów Owoców i Warzyw.
Czy mówimy o kategorii, która będzie rosnąć? Wydaje się, że "tak". Wina owocowe to dziś kategoria rosnąca, a nowa ustawa winiarska poprawi ich dostępność. Owoce jagodowe to od lat najpopularniejsza grupa polskich owoców używanych przez piwowarów. Obok truskawki, maliny, porzeczki, warzone są piwa z aronią, agrestem, jeżyną, jagodą kamczacką. W ostatnich latach domowe trunki przeżywają swoisty renesans. Lokalne festiwale nalewek biją rekordy liczby zgłoszeń.
Promujemy modną branżę, która stawia na jakość i przetwarza owoce jagodowe. Przybliżamy miłośnikom owoców jagodowych wina, nalewki będące klasyką polskich alkoholi i jagodowy kraft. Zapraszaliśmy już do najlepszych pubów. Poczuliśmy, że wzrost świadomości tego jak dynamicznie rozwija się polskie piwowarstwo rzemieślnicze jest ważny. Dla wszystkich, którzy promują jakościowe podejście do życia, naturalne produkty, smakową otwartość i kreatywność. Współpraca z restauratorami to okazja do poszerzenia rynku, prezentacji naszych trunków nowym ludziom, rozszerzenia jagodowej oferty. Liczymy, że projekt spodoba się i na stałe wpisze w kalendarz
mówi Witold Boguta, Prezes Krajowego Związku Grup Producentów Owoców i Warzyw.
Miejsce: Pałac Mała Wieś koło Grójca, Mazowsze.
Termin: 3 października 2022 r.
Aktualne informacje pod adresem BerryFest.pl
Do udziału niezbędna jest akredytacja.
Szczegóły w Regulaminie "BERRY FEST 2022" - link
Dziennikarzy i redakcje chętne by relacjonować wydarzenie prosimy o akredytację pod adresem: akredytacja@inspiresb.com (media).
W razie pytań lub problemów z akredytacją, prosimy o kontakt na adres Krajowego Związku Grup Producentów Owoców i Warzyw: Świętokrzyska 20, lok.32, 100-002 Warszawa, e-mail: biuro@grupyogrodnicze.pl