Szanowni Państwo,
Spotkanie odbywać się będzie zgodnie z zasadami reżimu sanitarnego. Prosimy o przygotowanie osobistych środków ochrony ust i nosa. Podczas rejestracji zostaną Państwo poproszeni o zdezynfekowanie rąk. Sala konferencyjna będzie przygotowana tak, aby zapewnić Państwu bezpieczny dystans z pozostałymi uczestnikami wydarzenia. Powyższe procedury mają na celu zwiększenie bezpieczeństwa i ochrony zdrowia dla wszystkich uczestników spotkania. Bardzo dziękujemy za zrozumienie i zapraszamy na spotkanie.
Osoby zainteresowane udziałem w spotkaniu w przypadku wystąpienia niepokojących objawów nie powinny przychodzić na teren wydarzenia i powinny postępować zgodnie z zaleceniami GIS.
Data konferencji: 27 stycznia 2022, godz. 10:00-11:00
- Jak często w 2021 r. Polacy spożywali wybrane owoce i warzywa?
- Które gatunki owoców i warzyw Polacy lubią najbardziej?
- Na które sezonowe owoce i warzywa Polacy czekali najbardziej?
- Które sezonowe gatunki są spożywane także poza sezonem?
- W jakiej formie spożywane są owoce i warzywa i które kategorie rosną?
- Jakie korzyści dostrzegamy i jak pandemia zmieniła ich ranking?
- Ilu Polaków wie ile owoców i warzyw powinno się spożywać?
- 5 zasad profilaktyki nowotworowej. Czynniki i produkty pronowotworowe. Warzywa i owoce jako tarcza przeciw nowotworom - prezentacja Monika Stromkie-Złomaniec, dietetyk kliniczny, Z kaloriami na pieńku
- Talerz żywieniowy - premiera ulotki i materiałów edukujących w social mediach
- przedstawiciele mediów - kuba.antoszewski@kantar.com
- eksperci branżowi - biuro@grupyogrodnicze.pl
Badania realizowane są przez Kantar dla Krajowego Związku Grup Producentów Owoców i Warzyw w ramach projektu „CORE TEAM - promocja konsumpcji owoców i warzyw i forum współpracy sektora”. Projekt realizowany jest we współpracy z agencją INSPIRE smarter branding i pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Zadanie finansowane ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.