Smakiem czerwca polska truskawka. Przebojem wchodzi malina. Plantatorzy owoców jagodowych promują lodowych rzemeślników. To branża, która w Polsce w ostatnich latach kilkukrotnie zwiększyła swoje szeregi. Obserwujemy też powrót do tradycyjnych, rzemieślniczych metod produkcji, które wymagają sporo uwagi, począwszy od etapu poszukiwania produktu.
![1. PL-2000Xx1600.jpg](https://prowly-uploads.s3.amazonaws.com/uploads/5366/assets/70746/large_1._PL-2000Xx1600.jpg)
Promujemy branże, która potrzebuje owoców i kompetencji plantatorów
![mapa_malina_v3.jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/131957/large-e1ea469ed2ca4894cf497907d0184ce6.jpg)
Lista lodziarni polecanych przez miłośników lodów jagodowych w ramach naszej branżowej promocji:
- Baborów: Lodziarnia Pod Orzechem oraz Miś 💋🍓
- Biała Podlaska: U Lodziarzy
- Białystok: Bella Vita, Lodziarnia "Joanna"
- Bydgoszcz: Kroczek Lody Naturalne Bydgoszcz
- Częstochowa: Czewskie Lody
- Gorzów Wielkopolski: Górka & Kulka
- Gdańsk: Paulo Gelateria; Lodziarnia Miś
- Hrubieszów: BAZYLEK
- Kameń k. Skawiny
- Katowice: Lodziarnia Dłucik, Lodowato
- Karpacz: Kawiarnia-Cukiernia SPOKOJNA
- Kraków: Argasinscy, lody na Starowiślnej, KATANÈ, Lody Tradycyjne bracia Hodurek, Gelateria La Mia, Good Lood, Lody Si Gela, U Lodziarzy Zakątek, Lodowy Warsztat, Lody Si Gela; Bistro Antidotum
- Łódź: Lodziarnia Al Passo Łódź
- Nowe Miasto nad Pilicą: Kapitalna
- Nowy Sącz: Lody Argasińscy
- Oborniki: Lodziarnia Kalinowa
- Oława: Lody GRANITA na ul. Rocha
- Poznań: Lody Naturalne przy Cytadeli
- Radzionków k. Piekar Śląskich: Cukiernia Danuta
- Rzeszów: Cukiernia Julian Orłowski & Kazimierz Rak
- Rybnik: Rybnickie Lody Rzemieślnicze
- Rypin: ŻUŻU 💋🤩
- Rosolina Mare k. Wenecji: ️️Gelateria RosaPanna
- Skierniewice: Mała Italia 💋💕
- Strzelin: Zimny Drań
- Szczecin: Pleciuga Caffe
- Szczucin: Lody Dudek
- Warszawa: Lodziarnia Ulica Baśniowa, Vegestacja, Lodziarnia Al Passo, Stolica Lodów Tradycyjnych, GoodLood
- Wrocław: KRASNOLÓD, Roma, Balduno Manufaktura, GAŁKA, N'Ice Cream
- Zakopane: Kawiarnia Lodziarnia Żarneccy
- Żelechów: Bar Sajgon
- Żyrardów: Lodziarnia Tęcza
![fb_cover_lody_01.jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/131551/large-73def08e21da2c9ec83e1893ca93a03a.jpg)
Czas na dobre lody malinowe!
Malina wykorzystywana jest w wielu smakach jako przekładka, konfitura, tzw. variegato. Na przykład do kaszki manny z malinami, do jogurtu z malinami. Malina jest dla nas bardzo ciekawa, daje dużo możliwości. Pasuje do czekolad, białych i ciemnych, do serów, na przykład gorgonzola. Każdy jadł zapewne lody malinowe z rozmarynem. Polecam lody parmezanowe z konfiturą malinową
– mówi Tomasz Szypuła, lodziarski mistrz Polski 2017, reprezentant kraju na Gelato World Cup 2018, autor Najlepszych Lodów Borówkowych 2018.
![fb_cover_lody_02.jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/131552/large-0427edf7fe60a936de492978f1e841c1.jpg)
Jagodowa sztafeta
Mistrz Branży jest pierwszym partnerem medialnym kampanii Czas na polskie superowoce!
![pasek_logotypy rozne_10 (1).jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/132659/large-ba94b2c756e6fe011783ddf98d72aff1.jpg)
Źródło: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw
Opracowanie sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw w ramach realizacji przez Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw kampanii „Czas na polskie superowoce!”.
Kontakt: