Smakiem czerwca polska truskawka. Przebojem wchodzi malina. Plantatorzy owoców jagodowych promują lodowych rzemeślników. To branża, która w Polsce w ostatnich latach kilkukrotnie zwiększyła swoje szeregi. Obserwujemy też powrót do tradycyjnych, rzemieślniczych metod produkcji, które wymagają sporo uwagi, począwszy od etapu poszukiwania produktu.
Promujemy branże, która potrzebuje owoców i kompetencji plantatorów
Lista lodziarni polecanych przez miłośników lodów jagodowych w ramach naszej branżowej promocji:
- Baborów: Lodziarnia Pod Orzechem oraz Miś 💋🍓
- Biała Podlaska: U Lodziarzy
- Białystok: Bella Vita, Lodziarnia "Joanna"
- Bydgoszcz: Kroczek Lody Naturalne Bydgoszcz
- Częstochowa: Czewskie Lody
- Gorzów Wielkopolski: Górka & Kulka
- Gdańsk: Paulo Gelateria; Lodziarnia Miś
- Hrubieszów: BAZYLEK
- Kameń k. Skawiny
- Katowice: Lodziarnia Dłucik, Lodowato
- Karpacz: Kawiarnia-Cukiernia SPOKOJNA
- Kraków: Argasinscy, lody na Starowiślnej, KATANÈ, Lody Tradycyjne bracia Hodurek, Gelateria La Mia, Good Lood, Lody Si Gela, U Lodziarzy Zakątek, Lodowy Warsztat, Lody Si Gela; Bistro Antidotum
- Łódź: Lodziarnia Al Passo Łódź
- Nowe Miasto nad Pilicą: Kapitalna
- Nowy Sącz: Lody Argasińscy
- Oborniki: Lodziarnia Kalinowa
- Oława: Lody GRANITA na ul. Rocha
- Poznań: Lody Naturalne przy Cytadeli
- Radzionków k. Piekar Śląskich: Cukiernia Danuta
- Rzeszów: Cukiernia Julian Orłowski & Kazimierz Rak
- Rybnik: Rybnickie Lody Rzemieślnicze
- Rypin: ŻUŻU 💋🤩
- Rosolina Mare k. Wenecji: ️️Gelateria RosaPanna
- Skierniewice: Mała Italia 💋💕
- Strzelin: Zimny Drań
- Szczecin: Pleciuga Caffe
- Szczucin: Lody Dudek
- Warszawa: Lodziarnia Ulica Baśniowa, Vegestacja, Lodziarnia Al Passo, Stolica Lodów Tradycyjnych, GoodLood
- Wrocław: KRASNOLÓD, Roma, Balduno Manufaktura, GAŁKA, N'Ice Cream
- Zakopane: Kawiarnia Lodziarnia Żarneccy
- Żelechów: Bar Sajgon
- Żyrardów: Lodziarnia Tęcza
Czas na dobre lody malinowe!
Malina wykorzystywana jest w wielu smakach jako przekładka, konfitura, tzw. variegato. Na przykład do kaszki manny z malinami, do jogurtu z malinami. Malina jest dla nas bardzo ciekawa, daje dużo możliwości. Pasuje do czekolad, białych i ciemnych, do serów, na przykład gorgonzola. Każdy jadł zapewne lody malinowe z rozmarynem. Polecam lody parmezanowe z konfiturą malinową
– mówi Tomasz Szypuła, lodziarski mistrz Polski 2017, reprezentant kraju na Gelato World Cup 2018, autor Najlepszych Lodów Borówkowych 2018.
Jagodowa sztafeta
Mistrz Branży jest pierwszym partnerem medialnym kampanii Czas na polskie superowoce!
Źródło: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw
Opracowanie sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw w ramach realizacji przez Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw kampanii „Czas na polskie superowoce!”.
Kontakt: