Warszawski Uniwersytet Medyczny i krajowi producenci warzyw i owoców łączą siły w promowaniu zdrowego stylu życia, lokalnych produktów i sezonowości w diecie. Wspólne działania naukowców, studentów i rolników mają na celu zwiększenie świadomości zdrowotnej konsumentów, skrócenie łańcuchów dostaw i wsparcie krajowego rolnictwa.

To, co wspólnie robimy, udoskonala nie tylko współpracę, ale realnie wpływa na zdrowie populacji. Jesteśmy wdzięczni producentom za świeżość i jakość ich produktów - ludzie to widzą i doceniają.
Budowanie świadomości zdrowotnej już na poziomie studenta to inwestycja w przyszłość. Dietetycy i lekarze muszą działać razem, by zapewnić kompleksową opiekę pacjentowi
podkreśla prof. Mariusz Panczyk.

Polskie produkty, takie jak aronia czy rokitnik, mają ogromny potencjał. Warto je odkrywać na nowo, wspierając przetwórców i promując tradycyjne smaki. To nasze narodowe dobro
- dodaje prof. Panczyk.
Czas na polskie superowoce

Więcej zdjęć z wydarzenia w zakładce Press Kit

Opracowanie w ramach realizacji przez Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw kampanii „Czas na polskie superowoce! Edycja VII".
Projekt realizowany jest pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Kontakt: