Omówimy sposoby zwiększenia konsumpcji zidentyfikowane podczas realizacji jakościowych wywiadów etnograficznych. To była obserwacja, jak Polacy kupują warzywa, owoce i ich przetwory (gdzie dokonują zakupów, jak podejmują decyzje) i jak z nimi później postępują (w jakiej formie je jedzą, jak przygotowują z nich posiłki, jak przechowują). Wywiady były oparte o asystowanie respondentom w zakupach, gotowaniu i posiłkach.
Spotkanie prasowe w ramach „Narodowych badań konsumpcji warzyw i owoców” odbędzie się 30 czerwca 2020 o godz. 10:00 w przestrzeni konferencyjnej Kantar, ul. Piękna 24/26a, piętro II lub V, w Warszawie.
Prosimy o potwierdzenie obecności i zachowanie zasad bezpieczeństwa sanitarnego. Kontakt dla mediów: kuba.antoszewski@kantar.com
Plan prezentacji
- Zwyczaje związane z jedzeniem warzyw i owoców.
- Czynniki wpływające na spożycie warzyw i owoców.
- Gdzie najłatwiej wprowadzać warzywa i owoce do diety?
- Rekomendowane sposoby na zwiększenie ilości warzyw i owoców w diecie.
- Komentarz ekspertów Kantar i Krajowego Związku Grup Producentów Owoców i Warzyw.
- Gość specjalny: Agnieszka Piskała-Topczewska, dietetyk, specjalista ds. żywienia, diet coach.
- Prezentacja wyników monitoringu konsumpcji warzyw oraz owoców w czerwcu br. (piąta fala, pomiary od lutego)
- Przewidywany czas 1 godzina.
Wyniki badań oraz monitoringu konsumpcji skomentują dla Państwa m.in.:
- Urszula Krassowska – Dyrektor Zarządzający Public Division, Kantar Polska
- Agata Zadrożna - ekspert Kantar Polska
- Witold Boguta - Prezes Zarządu Krajowego Związku Grup Producentów Owoców i Warzyw
- Dominika Kozarzewska – Członek Zarządu Fundacji Promocji Polskiej Borówki
- Łukasz Gwizdała - Stowarzyszenie, Producentów Pomidorów i Ogórków pod Osłonami
- Andrzej Krupiński – Prezes Zarządu Stowarzyszenia Plantatorów Jagody Kamczackiej
- Piotr Pasik – prezes Zarządu Krajowego Stowarzyszenia Producentów Wiśni
- Emilia Ożarowska - Federacja Branżowych Związków Producentów Rolnych (ziemniaki)
Zaprasza Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw i Kantar.
Zapraszamy na poczęstunek przygotowany na bazie najpopularniejszych aktualnie owoców i warzyw.
Wszelkie informacje na temat „Narodowych badania konsumpcji warzyw i owoców” staramy się tagować i hasztagować: #NBKWiO #WczorajnaTalerzu #KANTAR #KZGPOiW #PolskaSmakuje.
Kontakt: