Są takie dania, które przywołują ciepłe wspomnienia i zawsze wprawiają w dobry nastrój. Jednym z nich jest makaron z owocami, zupełnie taki, jak w dzieciństwie serwowały Wam mamy. Proponujemy jego wersję z makaronem bezglutenowym i z ulubionym zestawieniem owoców jagodowych. Jako chłodna przystawka lub deser, uwzględniające pojawiające się i znikające sezonowo truskawki, maliny, borówki, jagody, może towarzyszyć Wam przez całe lato.
Owocowy makaron bezglutenowy jak u mamy
2 porcje
100 g truskawek
100 g borówek
100 g jogurtu naturalnego
listki mięty
miód do smaku
Opracowanie sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw w ramach realizacji przez Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw kampanii „Czas na polskie superowoce! Edycja III". Projekt realizowany jest pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.