Smaki lata w Walentynki

Każdego roku 14 lutego ludzie mówią o swoich uczuciach. Wiele par decyduje się na celebrowanie tego dnia kolacją w restauracji lub specjalnym domowym posiłkiem. W czasie covidowej epidemii dobrze widać, że wspólnym mianownikiem jest tu chęć spędzenia czasu razem, tylko d...
Polskie superowoce wygrały z COVID-19

Pandemia wygenerowała dodatkowy popyt na owoce jagodowe. Produkcja wzrosła o 10%, wzrosła również sprzedaż soków NFC i mrożonek. Plantatorzy pokazali, że umieją dostosować się do warunków i wykorzystywać nowe okazje do promocji. Pomagali w czasie najdramatyczniejszych za...
Wegańska zupa idealna na kaca

Ból głowy w dzień „po”? Mamy rozwiązanie! Wegańska zupa idealna na kaca - z polskim kimchi, pieczarkami i boczniakami, makaronem gryczanym oraz jajkiem. Dla wzmocnienia sok z kiszonych ogórków.
Karnawałowy talerz przekąsek

Carpaccio z kiszonych buraków z surową pieczarką, smażone na maśle liście brukselki, kuleczki z koziego sera w szczypiorku i pestkach dyni, grzanki z chleba pszennego na zakwasie. Wzmocnione pieczonym jabłkiem z orzechami i miodem. Wystrzałowo i zdrowo!
Świąteczny obiad w nowej aranżacji

Złociste dzwonko z karpia pieczone w miodzie, podawane z surówką z kiszonej czerwonej kapusty z jabłkiem i ziemniakami. Dla wzmocnienia sok jabłkowy z rokitnikiem. Świąteczna sesja połączyła producentów jagodowych, jabłek, warzyw, kiszonek, ziemniaków i hodowców karpia. ...
Rokitnik - złoty sprzymierzeniec w trudnych czasach pandemii

Rokitnik to znana od starożytności roślina lecznicza. Chińskie przysłowie mówi: „jedz rokitnik, a krew twoja będzie uzdrowiona”. Polscy plantatorzy i naukowcy od trzech dekad obserwują jego renesans. Sok z owoców rokitnika wspomaga dziś chemioterapie, a wyekstrahowany z ...
Bowl śniadaniowy z jagodowym smoothie. Stek z czerwonej kapusty z karpiem i sokiem borówkowym. Gęsina z musztardą z gruszki. Skarby jesieni z polskimi superowocami.

Warzyw moc i łyk owocowych przetworów to już połowa sukcesu. Przygotowaliśmy przepisy, które pokazują jak cieszyć się nimi późną jesienią i jak wypełnić nimi połowę talerza. W sklepach jest jeszcze sporo różnokolorowych warzyw okopowych, wiele gatunków dyni, kilka polski...
Comfort food na jesienny, chłodny wieczór

Kluseczki dyniowe z konfitowaną nogą z gęsi, jesienną sałatką z kiszoną rzodkiewką i jabłkiem oraz musztardą z gruszki. Wzmocnione sokiem malinowym lub jabłkiem. 
Czas zdrowych prezentów

Przetwory z superowoców to ciekawy pomysł na prezent świąteczny. Rośnie waga jaką przywiązujemy do zdrowia i nasza wrażliwość ekologiczna. Mniej pieniędzy i silna reorientacja na zdrowie tworzą dobrą koniunkturę na przetwory z owoców jagodowych. Oto opinie przetwórców, k...
Walentynki rano i wieczorem!

Szukasz pomysłu na lekką kolację lub romantyczne śniadanie? Odkryj szybki i łatwy przepis, który wybraliśmy na Walentynki. Danie, które uwodzi. Naleśniki z sokiem z buraków i błonnikiem z aronii, dżemem dyniowym i kruszoną fetą, z sałatami, kiełkami i kruszonymi orzecham...
Smaki lata w Walentynki

Każdego roku 14 lutego ludzie mówią o swoich uczuciach. Wiele par decyduje się na celebrowanie tego dnia kolacją w restauracji lub specjalnym domowym posiłkiem. W czasie covidowej epidemii dobrze widać, że wspólnym mianownikiem jest tu chęć spędzenia czasu razem, tylko d...
Polskie superowoce wygrały z COVID-19

Pandemia wygenerowała dodatkowy popyt na owoce jagodowe. Produkcja wzrosła o 10%, wzrosła również sprzedaż soków NFC i mrożonek. Plantatorzy pokazali, że umieją dostosować się do warunków i wykorzystywać nowe okazje do promocji. Pomagali w czasie najdramatyczniejszych za...
Wegańska zupa idealna na kaca

Ból głowy w dzień „po”? Mamy rozwiązanie! Wegańska zupa idealna na kaca - z polskim kimchi, pieczarkami i boczniakami, makaronem gryczanym oraz jajkiem. Dla wzmocnienia sok z kiszonych ogórków.
Karnawałowy talerz przekąsek

Carpaccio z kiszonych buraków z surową pieczarką, smażone na maśle liście brukselki, kuleczki z koziego sera w szczypiorku i pestkach dyni, grzanki z chleba pszennego na zakwasie. Wzmocnione pieczonym jabłkiem z orzechami i miodem. Wystrzałowo i zdrowo!
Świąteczny obiad w nowej aranżacji

Złociste dzwonko z karpia pieczone w miodzie, podawane z surówką z kiszonej czerwonej kapusty z jabłkiem i ziemniakami. Dla wzmocnienia sok jabłkowy z rokitnikiem. Świąteczna sesja połączyła producentów jagodowych, jabłek, warzyw, kiszonek, ziemniaków i hodowców karpia. ...
Rokitnik - złoty sprzymierzeniec w trudnych czasach pandemii

Rokitnik to znana od starożytności roślina lecznicza. Chińskie przysłowie mówi: „jedz rokitnik, a krew twoja będzie uzdrowiona”. Polscy plantatorzy i naukowcy od trzech dekad obserwują jego renesans. Sok z owoców rokitnika wspomaga dziś chemioterapie, a wyekstrahowany z ...
Bowl śniadaniowy z jagodowym smoothie. Stek z czerwonej kapusty z karpiem i sokiem borówkowym. Gęsina z musztardą z gruszki. Skarby jesieni z polskimi superowocami.

Warzyw moc i łyk owocowych przetworów to już połowa sukcesu. Przygotowaliśmy przepisy, które pokazują jak cieszyć się nimi późną jesienią i jak wypełnić nimi połowę talerza. W sklepach jest jeszcze sporo różnokolorowych warzyw okopowych, wiele gatunków dyni, kilka polski...
Comfort food na jesienny, chłodny wieczór

Kluseczki dyniowe z konfitowaną nogą z gęsi, jesienną sałatką z kiszoną rzodkiewką i jabłkiem oraz musztardą z gruszki. Wzmocnione sokiem malinowym lub jabłkiem. 
Czas zdrowych prezentów

Przetwory z superowoców to ciekawy pomysł na prezent świąteczny. Rośnie waga jaką przywiązujemy do zdrowia i nasza wrażliwość ekologiczna. Mniej pieniędzy i silna reorientacja na zdrowie tworzą dobrą koniunkturę na przetwory z owoców jagodowych. Oto opinie przetwórców, k...
1
2
3
4
5