Aronia - najsmaczniejsze lekarstwo na świecie

Aronia to superowoc, którego popularność rośnie. W sezonie 2019 piło soki aroniowe lub jadło jej przetwory, przynajmniej raz w tygodniu, 12% Polaków, w samym tylko marcu bieżącego roku aż 11%. Pandemia ustawiła kolejkę po aronię. Koncentrat sprzedajemy na świadome jej wa...
Sondaż Kantar: 17% Polaków jadło borówki w lutym!

Borówki w ciągu 40 lat z zupełnie nieznanego owocu stały się jednym z liderów produkcji i konsumpcji. Dziś 2% konsumentów deklaruje, że je borówki 4-5 razy w tygodniu, poza polskim sezonem zbiorów, kolejne 6% je 2-3 razy w tygodniu. W sumie 17% Polaków zadeklarowało kons...
Jak skorzystać z kampanii w 2020 roku?

Kampania "Czas na polskie superowoce!" będzie prowadzona przez cały rok 2020. Przed nami stała promocja codziennego spożycia. W sezonie świeżych owoców, poza sezonem również przetworów. W jagodowej sztafecie powitamy w tym roku plantatorów jeżyn oraz agrestu. Siedem orga...
Czas na polskie superowoce, przez cały rok!

Rok 2019 pokazał, że mamy w Polsce superowoce. Truskawki, maliny, jagoda kamczacka, borówki, porzeczki, jeżyny, aronia, agrest oraz minikiwi. Są charakterystyczne dla naszego klimatu i w tej liczbie uprawiane tylko w Polsce. Jesteśmy ich eksporterem. Nazywamy je jagodowy...
Współpraca polskich superowoców

Plantatorzy owoców jagodowych intensywnie ze sobą współpracują. Jagodowe są zaliczane do tzw. superfruits - żywności szczególnie korzystnej dla naszego zdrowia i urody. Producenci akcentują korzyści z ich regularnej konsumpcji. Podpowiadają filiżankę jako wielkość dzienn...
Udany sezon polskich superowoców

Rok 2019 był niezwykły dla branży owoców. Powstała tzw. „jagodowa sztafeta”. Dzięki współpracy między 7 organizacjami zrzeszającymi producentów poszczególnych gatunków oraz grup producentów powstała wspólna oferta i wspólna komunikacja. Branża zaoferowała konsumentom świ...
Jak Rypinianie pokochali borówkę?

„Weekend z polską żywnością” w Rypinie, w województwie kujawsko-pomorskim, pokazał walory sprzedaży bezpośredniej. Wśród przykładów plantacja borówki Państwa Leśniewskich ze wsi Zakrocz, w powiecie rypińskim. Przykład jak budować lokalny rynek. Wydarzeniu towarzyszyły st...
Zalety MiniKiwi

MiniKiwi to mały kuzyn kiwi. Bardzo podobny owoc, ale różniący się też dość zasadniczo. MiniKiwi możemy jeść w całości ze skórką, nie musimy go obierać. To jego pierwsza duża zaleta. Owoc jest mały, czyli łatwy w spożyciu, jak wiele znanych owoców jagodowych. Największą ...
Czas na MiniKiwi!

Rozpoczął się sezon na MiniKiwi, jeden z najbardziej odżywczych owoców, od kilku lat z powodzeniem uprawiane w Polsce. Inauguracja odbyła się na plantacji Małgorzaty i Adama Kostrzewa, w Bodzewie koło Grójca. Założona 8 lat temu jest dziś w pełni owocowania. W spotkaniu ...
Nasze wspaniałe przetwory dla walczących z pandemią

Inicjatywa nasza rośnie. W tym momencie mamy już ponad 2000 sztuk soków, konfitur, dżemów z polskich superowoców. Super akcja, zapraszamy do nas!
Aronia - najsmaczniejsze lekarstwo na świecie

Aronia to superowoc, którego popularność rośnie. W sezonie 2019 piło soki aroniowe lub jadło jej przetwory, przynajmniej raz w tygodniu, 12% Polaków, w samym tylko marcu bieżącego roku aż 11%. Pandemia ustawiła kolejkę po aronię. Koncentrat sprzedajemy na świadome jej wa...
Sondaż Kantar: 17% Polaków jadło borówki w lutym!

Borówki w ciągu 40 lat z zupełnie nieznanego owocu stały się jednym z liderów produkcji i konsumpcji. Dziś 2% konsumentów deklaruje, że je borówki 4-5 razy w tygodniu, poza polskim sezonem zbiorów, kolejne 6% je 2-3 razy w tygodniu. W sumie 17% Polaków zadeklarowało kons...
Jak skorzystać z kampanii w 2020 roku?

Kampania "Czas na polskie superowoce!" będzie prowadzona przez cały rok 2020. Przed nami stała promocja codziennego spożycia. W sezonie świeżych owoców, poza sezonem również przetworów. W jagodowej sztafecie powitamy w tym roku plantatorów jeżyn oraz agrestu. Siedem orga...
Czas na polskie superowoce, przez cały rok!

Rok 2019 pokazał, że mamy w Polsce superowoce. Truskawki, maliny, jagoda kamczacka, borówki, porzeczki, jeżyny, aronia, agrest oraz minikiwi. Są charakterystyczne dla naszego klimatu i w tej liczbie uprawiane tylko w Polsce. Jesteśmy ich eksporterem. Nazywamy je jagodowy...
Współpraca polskich superowoców

Plantatorzy owoców jagodowych intensywnie ze sobą współpracują. Jagodowe są zaliczane do tzw. superfruits - żywności szczególnie korzystnej dla naszego zdrowia i urody. Producenci akcentują korzyści z ich regularnej konsumpcji. Podpowiadają filiżankę jako wielkość dzienn...
Udany sezon polskich superowoców

Rok 2019 był niezwykły dla branży owoców. Powstała tzw. „jagodowa sztafeta”. Dzięki współpracy między 7 organizacjami zrzeszającymi producentów poszczególnych gatunków oraz grup producentów powstała wspólna oferta i wspólna komunikacja. Branża zaoferowała konsumentom świ...
Jak Rypinianie pokochali borówkę?

„Weekend z polską żywnością” w Rypinie, w województwie kujawsko-pomorskim, pokazał walory sprzedaży bezpośredniej. Wśród przykładów plantacja borówki Państwa Leśniewskich ze wsi Zakrocz, w powiecie rypińskim. Przykład jak budować lokalny rynek. Wydarzeniu towarzyszyły st...
Zalety MiniKiwi

MiniKiwi to mały kuzyn kiwi. Bardzo podobny owoc, ale różniący się też dość zasadniczo. MiniKiwi możemy jeść w całości ze skórką, nie musimy go obierać. To jego pierwsza duża zaleta. Owoc jest mały, czyli łatwy w spożyciu, jak wiele znanych owoców jagodowych. Największą ...
Czas na MiniKiwi!

Rozpoczął się sezon na MiniKiwi, jeden z najbardziej odżywczych owoców, od kilku lat z powodzeniem uprawiane w Polsce. Inauguracja odbyła się na plantacji Małgorzaty i Adama Kostrzewa, w Bodzewie koło Grójca. Założona 8 lat temu jest dziś w pełni owocowania. W spotkaniu ...

BĄDŹMY w KONTAKCIE

Nie przegap najważniejszych informacji z kampanii „Czas na polskie superowoce!”
1
2