Ten nieco szalony biszkoptowy naleśnik pieczony w piekarniku, najpierw rośnie bardzo wysoki, żeby za chwilę zapaść się pod swoim pofałdowanym wierzchem. Dopełniony równie niecodziennym połączeniem minikiwi, pomidorów, jajka i kremowego sera będzie propozycją na pożywne śniadanie, brunch, ale dla wielu sprawdzi się również jako kolacja czy danie idealne do dzielenia się z bliskimi. Zaskoczy każdego!

Dutch baby z minikiwi
3 kolorowe pomidory1 jajko ugotowane na miękko
świeże listki tymianku
świeże listki bazylii
125 ml mleka
1/2 szklanki pszennej
1 łyżeczka cukru
szczypta soli2 łyżki masła klarowanego
5 łyżek serka labneh

Opracowanie sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw w ramach realizacji przez Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw kampanii „Czas na polskie superowoce! Edycja III". Projekt realizowany jest pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
