Dutch baby z minikiwi

Ten nieco szalony biszkoptowy naleśnik pieczony w piekarniku, najpierw rośnie bardzo wysoki, żeby za chwilę zapaść się pod swoim pofałdowanym wierzchem. Dopełniony równie niecodziennym połączeniem mini kiwi, pomidorów, jajka i kremowego sera będzie propozycją na pożywne ...
Żeberka w aroniowym sosie BBQ

Aronia to owoc idealnie sprawdzający się w roli marynat do czerwonego mięsa - wyrazisty, cierpki i słodki jednocześnie. Tym razem serwujemy ją w odsłonie słodko-dymnego sosu barbecue, który zredukowany stał się głęboki, gęsty, po prostu pyszny. Do tego amerykańska klasyk...
Kanapka z aroniową szynką

Lato się kończy, a na naszym jagodowym śniadaniu nie podawaliśmy jeszcze takiej śniadaniowej klasyki, jaką są kanapki. Zatem na koniec sezonu serwujemy podwójnie podkręcone aronią kromki z domową szynką w aroniowej marynacie oraz aroniowym majonezem, a drugą połowę taler...
Mus z owoców jagodowych z pampuchami

Pampuchy, buchty, kluski na parze, parowańce - w różnych częściach Polski mają różne nazwy, ale z pewnością wszystkim kojarzą się z domową kuchnią mamy czy babci. Mogą być podawane z różnymi dodatkami - ascetycznie ze śmietaną, cukrem i cynamonem, na wytrawnie z mięsem i...
Owocowe leczo na późne lato

Sierpień i wrzesień to czas, który trudno wyobrazić sobie bez przygotowania leczo. Każda gospodyni domowa ma na nie sprawdzony przepis. Ale może połączenie czarnej i czerwonej porzeczki z warzywami skradnie Wasze serce, a domownicy i goście dadzą się zaskoczy nową odsłon...
Owoce jagodowe z mini naleśniczkami

To już nasza kolejna propozycja bowla z owocami jagodowymi i jak widać jego formuła nadal się nie nudzi. Zupełnie jak z borówkami, malinami, porzeczkami, czy jeżynami, które dobrze smakują w mlecznym, mącznym, orzechowym i warzywnym towarzystwie. Wystarczy odpowiedzieć s...
Jagodowe tosty francuskie

Tosty francuskie, to absolutna klasyka, którą można jeść przez okrągły rok. Pytanie zatem, jak sprawić, by codziennie smakowały tak samo dobrze? Naszą odpowiedzią są oczywiście owoce jagodowe, które wprowadzą miłą odmianę do klasycznej receptury. W poniższym przepisie zn...
Kurczak w owocach jagodowych

Owoce jagodowe w tym przepisie okazują się być asem w rękawie - nie wysuwają się na pierwszy plan, a jednocześnie w zupełnie zjawiskowy sposób odmieniają oblicze tego dania! Kurczak w glazurze z porzeczek przestaje być nudny - nabiera pięknego koloru, smakowicie się błys...
Jeżynowy colesław z kiełbaskami z ogniska

Nie ma lata bez grillowania i spędzania czasu przy ognisku. Ale już sprawa, by ta polska, letnia tradycyjna nabrała nieco innowacyjnego charakteru, nie jest taka oczywista. Zapraszamy Was, by spojrzeć na sezonowe produkty jak na coś, co zupełnie odmieni wspólne biesiadow...
Azjatyckie szaszłyki z minikiwi i łososiem

Minikiwi to owoc pełen słonecznej słodkości i odświeżających, kwaśnych nut, przywodzący na myśl wakacyjne wspomnienia egzotycznych wypraw. Dlatego stał się dla nas inspiracją do tego, by połączyć go na talerzu z produktami o azjatyckich korzeniach. Nie odkładajcie przygo...
Dutch baby z minikiwi

Ten nieco szalony biszkoptowy naleśnik pieczony w piekarniku, najpierw rośnie bardzo wysoki, żeby za chwilę zapaść się pod swoim pofałdowanym wierzchem. Dopełniony równie niecodziennym połączeniem mini kiwi, pomidorów, jajka i kremowego sera będzie propozycją na pożywne ...
Żeberka w aroniowym sosie BBQ

Aronia to owoc idealnie sprawdzający się w roli marynat do czerwonego mięsa - wyrazisty, cierpki i słodki jednocześnie. Tym razem serwujemy ją w odsłonie słodko-dymnego sosu barbecue, który zredukowany stał się głęboki, gęsty, po prostu pyszny. Do tego amerykańska klasyk...
Kanapka z aroniową szynką

Lato się kończy, a na naszym jagodowym śniadaniu nie podawaliśmy jeszcze takiej śniadaniowej klasyki, jaką są kanapki. Zatem na koniec sezonu serwujemy podwójnie podkręcone aronią kromki z domową szynką w aroniowej marynacie oraz aroniowym majonezem, a drugą połowę taler...
Mus z owoców jagodowych z pampuchami

Pampuchy, buchty, kluski na parze, parowańce - w różnych częściach Polski mają różne nazwy, ale z pewnością wszystkim kojarzą się z domową kuchnią mamy czy babci. Mogą być podawane z różnymi dodatkami - ascetycznie ze śmietaną, cukrem i cynamonem, na wytrawnie z mięsem i...
Owocowe leczo na późne lato

Sierpień i wrzesień to czas, który trudno wyobrazić sobie bez przygotowania leczo. Każda gospodyni domowa ma na nie sprawdzony przepis. Ale może połączenie czarnej i czerwonej porzeczki z warzywami skradnie Wasze serce, a domownicy i goście dadzą się zaskoczy nową odsłon...
Owoce jagodowe z mini naleśniczkami

To już nasza kolejna propozycja bowla z owocami jagodowymi i jak widać jego formuła nadal się nie nudzi. Zupełnie jak z borówkami, malinami, porzeczkami, czy jeżynami, które dobrze smakują w mlecznym, mącznym, orzechowym i warzywnym towarzystwie. Wystarczy odpowiedzieć s...
Jagodowe tosty francuskie

Tosty francuskie, to absolutna klasyka, którą można jeść przez okrągły rok. Pytanie zatem, jak sprawić, by codziennie smakowały tak samo dobrze? Naszą odpowiedzią są oczywiście owoce jagodowe, które wprowadzą miłą odmianę do klasycznej receptury. W poniższym przepisie zn...
Kurczak w owocach jagodowych

Owoce jagodowe w tym przepisie okazują się być asem w rękawie - nie wysuwają się na pierwszy plan, a jednocześnie w zupełnie zjawiskowy sposób odmieniają oblicze tego dania! Kurczak w glazurze z porzeczek przestaje być nudny - nabiera pięknego koloru, smakowicie się błys...
Jeżynowy colesław z kiełbaskami z ogniska

Nie ma lata bez grillowania i spędzania czasu przy ognisku. Ale już sprawa, by ta polska, letnia tradycyjna nabrała nieco innowacyjnego charakteru, nie jest taka oczywista. Zapraszamy Was, by spojrzeć na sezonowe produkty jak na coś, co zupełnie odmieni wspólne biesiadow...

BĄDŹMY w KONTAKCIE

Nie przegap najważniejszych informacji z kampanii „Czas na polskie superowoce!”
1
2
3