Przez błonnik do zdrowia

Błonnik reguluje trawienie, przyspiesza i dłużej utrzymuje uczucie sytości. Dzięki pokarmom bogatym w błonnik można skutecznie kontrolować wagę, chudnąć i mniej jeść. Ale to nie wszystko. Błonnik dba o nasze serce, pomaga utrzymywać niski poziom cholesterolu, obniżać sko...
Błonnik wiosną to wyzwanie

Błonnik to składnik deficytowy w modelu diety zachodniej. Przednówek to czas przed nowymi zbiorami, okres najniższej odporności, w którym szczególnie nie powinno nam brakować błonnika. Owoce jagodowe są jego doskonałym źródłem w naszej codziennej diecie. Przetwórcy tych ...
Zapraszamy na zakupy

Smak świeżych owoców i prawdziwa tarcza przeciwko chorobom. Wieloaspektowe działanie prozdrowotne owoców jagodowych wiąże się przede wszystkim z zawartością polifenoli. W  przetworach nie tracą swojego potencjału przeciwutleniającego. Czas odkryć je dla zdrowia i dla uro...
Błonnik w marcu? Łatwiejsze niż myślisz

Błonnik jest jednym z głównych powodów, dla których pokarmy roślinne są tak zdrowe. Odżywia „dobre” bakterie w naszym przewodzie pokarmowym i w ten sposób wzmacnia odporność organizmu. Wiele osób spożywa bardzo mało błonnika, ale jego dostarczenie w odpowiednich ilościac...
Owoce miłości

Każdego roku 14 lutego ludzie mówią o swoich uczuciach. Wiele par decyduje się na celebrowanie tego dnia kolacją w restauracji lub specjalnym domowym posiłkiem. W czasie covidowej epidemii dobrze widać, że wspólnym mianownikiem jest tu chęć spędzenia czasu razem, tylko d...
Przetwory dla zdrowia Babci i Dziadka!

Świętowanie Dnia Babci i Dziadka jest ważne. 21 i 22 stycznia to czas, w którym zapraszaliśmy dziadków do przedszkoli i szkół, gdzie zawsze otrzymywali specjalnie przygotowane dla nich prezenty. W tym roku tak nie będzie. Plantatorzy polecają pamiętać o laurkach i o tym,...
Czas zdrowych prezentów

Przetwory z superowoców to ciekawy pomysł na prezent świąteczny. Rośnie waga jaką przywiązujemy do zdrowia i nasza wrażliwość ekologiczna. Mniej pieniędzy i silna reorientacja na zdrowie tworzą dobrą koniunkturę na przetwory z owoców jagodowych. Oto opinie przetwórców, k...
Przetwory - lato zamknięte w szkle

Odporność najszybciej kojarzy się z momentami kiedy jej nie mamy, z późną jesienią, zimą, wczesną wiosną. Od późnej wiosny do wczesnej jesieni mogliśmy się cieszyć smakiem i walorami naszych polskich superowoców. Czy nastanie jesieni oznacza, że na długie miesiące musimy...
Opowiedzcie swoją historię - szkolenie prze.twórców

Przed nami warsztat kończący triadę „Budowanie marki, Storytelling, Prezentacja”. Zapraszamy 18 września do Pałacu Mała Wieś k. Grójca.
Szkolenie prze.twórców 2021 - zaproszenie do udziału

Zapraszamy do udziału w szkoleniu przeznaczonym dla budujących własną markę. Istotą szkolenia jest umiejętność prezentacji własnej firmy i oferty. Storytelling to opowiadanie w sposób angażujący odbiorcę, tak by ludzie zapamiętali co oferujemy i chcieli to kupić. Szkolen...
Przez błonnik do zdrowia

Błonnik reguluje trawienie, przyspiesza i dłużej utrzymuje uczucie sytości. Dzięki pokarmom bogatym w błonnik można skutecznie kontrolować wagę, chudnąć i mniej jeść. Ale to nie wszystko. Błonnik dba o nasze serce, pomaga utrzymywać niski poziom cholesterolu, obniżać sko...
Błonnik wiosną to wyzwanie

Błonnik to składnik deficytowy w modelu diety zachodniej. Przednówek to czas przed nowymi zbiorami, okres najniższej odporności, w którym szczególnie nie powinno nam brakować błonnika. Owoce jagodowe są jego doskonałym źródłem w naszej codziennej diecie. Przetwórcy tych ...
Zapraszamy na zakupy

Smak świeżych owoców i prawdziwa tarcza przeciwko chorobom. Wieloaspektowe działanie prozdrowotne owoców jagodowych wiąże się przede wszystkim z zawartością polifenoli. W  przetworach nie tracą swojego potencjału przeciwutleniającego. Czas odkryć je dla zdrowia i dla uro...
Błonnik w marcu? Łatwiejsze niż myślisz

Błonnik jest jednym z głównych powodów, dla których pokarmy roślinne są tak zdrowe. Odżywia „dobre” bakterie w naszym przewodzie pokarmowym i w ten sposób wzmacnia odporność organizmu. Wiele osób spożywa bardzo mało błonnika, ale jego dostarczenie w odpowiednich ilościac...
Owoce miłości

Każdego roku 14 lutego ludzie mówią o swoich uczuciach. Wiele par decyduje się na celebrowanie tego dnia kolacją w restauracji lub specjalnym domowym posiłkiem. W czasie covidowej epidemii dobrze widać, że wspólnym mianownikiem jest tu chęć spędzenia czasu razem, tylko d...
Przetwory dla zdrowia Babci i Dziadka!

Świętowanie Dnia Babci i Dziadka jest ważne. 21 i 22 stycznia to czas, w którym zapraszaliśmy dziadków do przedszkoli i szkół, gdzie zawsze otrzymywali specjalnie przygotowane dla nich prezenty. W tym roku tak nie będzie. Plantatorzy polecają pamiętać o laurkach i o tym,...
Czas zdrowych prezentów

Przetwory z superowoców to ciekawy pomysł na prezent świąteczny. Rośnie waga jaką przywiązujemy do zdrowia i nasza wrażliwość ekologiczna. Mniej pieniędzy i silna reorientacja na zdrowie tworzą dobrą koniunkturę na przetwory z owoców jagodowych. Oto opinie przetwórców, k...
Przetwory - lato zamknięte w szkle

Odporność najszybciej kojarzy się z momentami kiedy jej nie mamy, z późną jesienią, zimą, wczesną wiosną. Od późnej wiosny do wczesnej jesieni mogliśmy się cieszyć smakiem i walorami naszych polskich superowoców. Czy nastanie jesieni oznacza, że na długie miesiące musimy...
Opowiedzcie swoją historię - szkolenie prze.twórców

Przed nami warsztat kończący triadę „Budowanie marki, Storytelling, Prezentacja”. Zapraszamy 18 września do Pałacu Mała Wieś k. Grójca.
1
2