Jagodowe nie dosładzają

Owoce jagodowe i ich przetwory powinny być stałym elementem diety każdego z nas. Stanowią też idealną przekąskę dla osób z cukrzycą. Są niskokaloryczne, mają niski indeks glikemiczny, a przy tym są źródłem cennego błonnika. Owoce jagodowe i ich przetwory są zalecane w ży...
Gwiazdy jesieni

Od późnej wiosny do wczesnej jesieni mogliśmy się cieszyć smakiem i walorami zdrowotnymi naszych polskich superowoców. Czy jesień oznacza, że na długie miesiące musimy pożegnać się ze smakiem pysznych, polskich owoców jagodowych i zamienić je na owoce z importu? Odpowied...
Szkolenie prze.twórców 2021 - zaproszenie do udziału

Zapraszamy do udziału w szkoleniu przeznaczonym dla budujących własną markę. Istotą szkolenia jest umiejętność prezentacji własnej firmy i oferty. Storytelling to opowiadanie w sposób angażujący odbiorcę, tak by ludzie zapamiętali co oferujemy i chcieli to kupić. Szkolen...
Kantar: Ponad połowa Polaków samodzielnie robi przetwory z owoców i warzyw

Jak wynika z badań Kantar w domach ponad połowy Polaków (51%) przyrządza się domowe przetwory. W co trzecim domu kisimy, w co piątym robimy dżemy, konfitury (21%), kompoty i soki. W co ósmym gospodarstwie domowym (13%) zamrażamy. To najprostsza metoda utrwalania większoś...
Przez błonnik do zdrowia

Błonnik reguluje trawienie, przyspiesza i dłużej utrzymuje uczucie sytości. Dzięki pokarmom bogatym w błonnik można skutecznie kontrolować wagę, chudnąć i mniej jeść. Ale to nie wszystko. Błonnik dba o nasze serce, pomaga utrzymywać niski poziom cholesterolu, obniżać sko...
Błonnik wiosną to wyzwanie

Błonnik to składnik deficytowy w modelu diety zachodniej. Przednówek to czas przed nowymi zbiorami, okres najniższej odporności, w którym szczególnie nie powinno nam brakować błonnika. Owoce jagodowe są jego doskonałym źródłem w naszej codziennej diecie. Przetwórcy tych ...
Zapraszamy na zakupy

Smak świeżych owoców i prawdziwa tarcza przeciwko chorobom. Wieloaspektowe działanie prozdrowotne owoców jagodowych wiąże się przede wszystkim z zawartością polifenoli. W  przetworach nie tracą swojego potencjału przeciwutleniającego. Czas odkryć je dla zdrowia i dla uro...
Błonnik w marcu? Łatwiejsze niż myślisz

Błonnik jest jednym z głównych powodów, dla których pokarmy roślinne są tak zdrowe. Odżywia „dobre” bakterie w naszym przewodzie pokarmowym i w ten sposób wzmacnia odporność organizmu. Wiele osób spożywa bardzo mało błonnika, ale jego dostarczenie w odpowiednich ilościac...
Owoce miłości

Każdego roku 14 lutego ludzie mówią o swoich uczuciach. Wiele par decyduje się na celebrowanie tego dnia kolacją w restauracji lub specjalnym domowym posiłkiem. W czasie covidowej epidemii dobrze widać, że wspólnym mianownikiem jest tu chęć spędzenia czasu razem, tylko d...
Czas mądrych prezentów!

Są owoce, które w przetworach nie tracą swojego potencjału przeciwutleniającego. Borówki, maliny, porzeczki, aronia, jagoda kamczacka, jeżyny, truskawki, agrest, minikiwi. Mają najwyższą aktywność przeciwutleniającą wśród powszechnie spożywanych owoców. Ze względu na zaw...
Jagodowe nie dosładzają

Owoce jagodowe i ich przetwory powinny być stałym elementem diety każdego z nas. Stanowią też idealną przekąskę dla osób z cukrzycą. Są niskokaloryczne, mają niski indeks glikemiczny, a przy tym są źródłem cennego błonnika. Owoce jagodowe i ich przetwory są zalecane w ży...
Gwiazdy jesieni

Od późnej wiosny do wczesnej jesieni mogliśmy się cieszyć smakiem i walorami zdrowotnymi naszych polskich superowoców. Czy jesień oznacza, że na długie miesiące musimy pożegnać się ze smakiem pysznych, polskich owoców jagodowych i zamienić je na owoce z importu? Odpowied...
Szkolenie prze.twórców 2021 - zaproszenie do udziału

Zapraszamy do udziału w szkoleniu przeznaczonym dla budujących własną markę. Istotą szkolenia jest umiejętność prezentacji własnej firmy i oferty. Storytelling to opowiadanie w sposób angażujący odbiorcę, tak by ludzie zapamiętali co oferujemy i chcieli to kupić. Szkolen...
Kantar: Ponad połowa Polaków samodzielnie robi przetwory z owoców i warzyw

Jak wynika z badań Kantar w domach ponad połowy Polaków (51%) przyrządza się domowe przetwory. W co trzecim domu kisimy, w co piątym robimy dżemy, konfitury (21%), kompoty i soki. W co ósmym gospodarstwie domowym (13%) zamrażamy. To najprostsza metoda utrwalania większoś...
Przez błonnik do zdrowia

Błonnik reguluje trawienie, przyspiesza i dłużej utrzymuje uczucie sytości. Dzięki pokarmom bogatym w błonnik można skutecznie kontrolować wagę, chudnąć i mniej jeść. Ale to nie wszystko. Błonnik dba o nasze serce, pomaga utrzymywać niski poziom cholesterolu, obniżać sko...
Błonnik wiosną to wyzwanie

Błonnik to składnik deficytowy w modelu diety zachodniej. Przednówek to czas przed nowymi zbiorami, okres najniższej odporności, w którym szczególnie nie powinno nam brakować błonnika. Owoce jagodowe są jego doskonałym źródłem w naszej codziennej diecie. Przetwórcy tych ...
Zapraszamy na zakupy

Smak świeżych owoców i prawdziwa tarcza przeciwko chorobom. Wieloaspektowe działanie prozdrowotne owoców jagodowych wiąże się przede wszystkim z zawartością polifenoli. W  przetworach nie tracą swojego potencjału przeciwutleniającego. Czas odkryć je dla zdrowia i dla uro...
Błonnik w marcu? Łatwiejsze niż myślisz

Błonnik jest jednym z głównych powodów, dla których pokarmy roślinne są tak zdrowe. Odżywia „dobre” bakterie w naszym przewodzie pokarmowym i w ten sposób wzmacnia odporność organizmu. Wiele osób spożywa bardzo mało błonnika, ale jego dostarczenie w odpowiednich ilościac...
Owoce miłości

Każdego roku 14 lutego ludzie mówią o swoich uczuciach. Wiele par decyduje się na celebrowanie tego dnia kolacją w restauracji lub specjalnym domowym posiłkiem. W czasie covidowej epidemii dobrze widać, że wspólnym mianownikiem jest tu chęć spędzenia czasu razem, tylko d...
1
2