Najpopularniejsze owoce i warzywa maja

Najpopularniejszym owocem w maju były jabłka (85%). Rośnie konsumpcja wszystkich badanych owoców jagodowych. Porównując maj br. do maja ub. roku liczba konsumentów truskawki wzrosła aż o 57%, borówki o 45%, produktów z aronii o 27%, a konsumentów maliny o 25%. Żaden inny...
Sport zaczyna się w kuchni, czyli co powinni jeść ludzie aktywni fizycznie. Które gatunki owoców i warzyw widzieliśmy na żywo na plantacji? - badania Kantar i spotkanie prasowe sektora ogrodniczego

Codzienny ruch i prawidłowe odżywianie to najlepsza recepta na zachowanie zdrowia, sprawności fizycznej i umysłowej.  Bywa jednak, że amatorzy sportu popełniają wiele błędów dietetycznych. Najczęstsze z nich to zbyt mała ilość zjadanych warzyw i owoców, rezygnacja z prod...
Kompendium informacji o walorach superowoców

Linki do materiałów prasowych oraz cześć pierwsza listy komunikatów "Narodowych badań konsumpcji warzyw i owoców" realizowanych dla Krajowego Związku Grup Producentów owoców i warzyw przez Kantar 
Śniadanie prasowe 20/05

Zapraszamy na wyjątkową promocję polskich truskawek z wiosennych zbiorów i zaproszenie na pierwsze w tym roku truskawkowe samozbiory. Gospodarzami doświadczeni organizatorzy czerwcowych samozbiorów, których początki w Jenkowicach sięgają 2003 roku. Zapraszamy na prezenta...
Nawyki żywieniowe nastolatków i odpowiedź na pytanie, które gatunki owoców i warzyw preferują osoby aktywne? - badania Kantar i spotkanie prasowe sektora ogrodniczego

Złe nawyki żywieniowe nastolatków np. podjadanie, jedzenie w biegu i niejedzenie śniadań oraz brak ruchu zwiększają ryzyko nadwagi i otyłości. W przyszłości mogą doprowadzić do licznych chorób dietozależnych. O tym jak zdrowo się odżywiać będąc nastolatkiem, jak już dziś...
Kompendium informacji o walorach superowoców

Linki do materiałów prasowych oraz cześć pierwsza listy komunikatów "Narodowych badań konsumpcji warzyw i owoców" realizowanych dla Krajowego Związku Grup Producentów owoców i warzyw przez Kantar 
Zalecenia podamy na talerzu* – zapowiedź opracowania 17 nowych rekomendacji żywieniowych w sezonie 2022

Sektor ogrodniczy promuje konsumpcję warzyw i owoców, i w tej promocji stawia na Talerz*. To forma prezentacji zaleceń żywieniowych rekomendowana przez Instytut Żywności i Żywienia, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH-PIB. Wiele wskazuje, że to nowy rozdział w eduk...
Jakie owoce i warzywa jeść wiosną? Które gatunki Polacy chcieliby spróbować w sezonie 2022? - badania Kantar i spotkanie prasowe sektora ogrodniczego z mediami

Fundusz Promocji Owoców i Warzyw wraz z firmą Kantar monitoruje konsumpcję ponad 30 najczęściej spożywanych gatunków. Dzięki tym badaniom znamy demografię konsumentów, "kształt konsumpcji w sezonie", trendy. Znamy również gatunki o statusie ulubionych i wizytówki, które ...
Czas na polskie superowoce! – plany na 2022 rok na łamach i online

Przed nami IV edycja projektu „Czas na polskie superowoce!”. Niniejszy materiał opisuje planowany przez KZGPOiW zakres działań w sezonie 2022. Promowane będą korzyści z codziennej konsumpcji owoców jagodowych, w tym ich potencjał w pocovidowej regeneracji organizmu. Prod...
Międzynarodowy Dzień Owoców i uroczyste rozpoczęcie zbiorów borówki wysokiej

1 lipca obchodzimy Międzynarodowy Dzień Owoców i Dzień Polskiej Borówki. To święta wszystkich, którzy chcą żyć zdrowo i promować walory owoców. Sektorowe obchody to okazja by pokazać sukcesy i przykłady współpracy. 1 LIPCA to także data rozpoczęcia sezonu na polską borów...
Najpopularniejsze owoce i warzywa maja

Najpopularniejszym owocem w maju były jabłka (85%). Rośnie konsumpcja wszystkich badanych owoców jagodowych. Porównując maj br. do maja ub. roku liczba konsumentów truskawki wzrosła aż o 57%, borówki o 45%, produktów z aronii o 27%, a konsumentów maliny o 25%. Żaden inny...
Sport zaczyna się w kuchni, czyli co powinni jeść ludzie aktywni fizycznie. Które gatunki owoców i warzyw widzieliśmy na żywo na plantacji? - badania Kantar i spotkanie prasowe sektora ogrodniczego

Codzienny ruch i prawidłowe odżywianie to najlepsza recepta na zachowanie zdrowia, sprawności fizycznej i umysłowej.  Bywa jednak, że amatorzy sportu popełniają wiele błędów dietetycznych. Najczęstsze z nich to zbyt mała ilość zjadanych warzyw i owoców, rezygnacja z prod...
Kompendium informacji o walorach superowoców

Linki do materiałów prasowych oraz cześć pierwsza listy komunikatów "Narodowych badań konsumpcji warzyw i owoców" realizowanych dla Krajowego Związku Grup Producentów owoców i warzyw przez Kantar 
Śniadanie prasowe 20/05

Zapraszamy na wyjątkową promocję polskich truskawek z wiosennych zbiorów i zaproszenie na pierwsze w tym roku truskawkowe samozbiory. Gospodarzami doświadczeni organizatorzy czerwcowych samozbiorów, których początki w Jenkowicach sięgają 2003 roku. Zapraszamy na prezenta...
Nawyki żywieniowe nastolatków i odpowiedź na pytanie, które gatunki owoców i warzyw preferują osoby aktywne? - badania Kantar i spotkanie prasowe sektora ogrodniczego

Złe nawyki żywieniowe nastolatków np. podjadanie, jedzenie w biegu i niejedzenie śniadań oraz brak ruchu zwiększają ryzyko nadwagi i otyłości. W przyszłości mogą doprowadzić do licznych chorób dietozależnych. O tym jak zdrowo się odżywiać będąc nastolatkiem, jak już dziś...
Kompendium informacji o walorach superowoców

Linki do materiałów prasowych oraz cześć pierwsza listy komunikatów "Narodowych badań konsumpcji warzyw i owoców" realizowanych dla Krajowego Związku Grup Producentów owoców i warzyw przez Kantar 
Zalecenia podamy na talerzu* – zapowiedź opracowania 17 nowych rekomendacji żywieniowych w sezonie 2022

Sektor ogrodniczy promuje konsumpcję warzyw i owoców, i w tej promocji stawia na Talerz*. To forma prezentacji zaleceń żywieniowych rekomendowana przez Instytut Żywności i Żywienia, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH-PIB. Wiele wskazuje, że to nowy rozdział w eduk...
Jakie owoce i warzywa jeść wiosną? Które gatunki Polacy chcieliby spróbować w sezonie 2022? - badania Kantar i spotkanie prasowe sektora ogrodniczego z mediami

Fundusz Promocji Owoców i Warzyw wraz z firmą Kantar monitoruje konsumpcję ponad 30 najczęściej spożywanych gatunków. Dzięki tym badaniom znamy demografię konsumentów, "kształt konsumpcji w sezonie", trendy. Znamy również gatunki o statusie ulubionych i wizytówki, które ...
Czas na polskie superowoce! – plany na 2022 rok na łamach i online

Przed nami IV edycja projektu „Czas na polskie superowoce!”. Niniejszy materiał opisuje planowany przez KZGPOiW zakres działań w sezonie 2022. Promowane będą korzyści z codziennej konsumpcji owoców jagodowych, w tym ich potencjał w pocovidowej regeneracji organizmu. Prod...

BĄDŹMY w KONTAKCIE

Nie przegap najważniejszych informacji z kampanii „Czas na polskie superowoce!”
1
2
3
4
5
6
7