Spotkanie prasowe i prezentacja "Nawyki żywieniowe Polaków, a nadciśnienie"

Jak wynika z badań co trzeci Polak choruje na nadciśnienie tętnicze. Połowa nawet nie zdaje sobie z tego sprawy i bagatelizuje objawy. Nadciśnienie, w połączeniu z wysokim cholesterolem, cukrzycą lub otyłością zagraża życiu, istotnie zwiększa ryzyko zawału serca, udaru m...
Spotkanie prasowe 24/07

Zapraszamy na uroczystość wręczenia tytułu „Najlepszego owocu świata 2020 według dietetyków”. Borówka zwyciężyła w plebiscycie organizowanym wśród dietetyków przez największy branżowy portal Dietetycy.org.pl. 
Spotkanie prasowe i prezentacja "Odporność buduje się latem" 

W ramach „Narodowych badań konsumpcji warzyw i owoców” Kantar przebadał związek między dietą a odpornością.
1 lipca - Dzień Owoców i Dzień Polskiej Borówki

Zapraszamy na wspólną konferencję prasową Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Krajowego Związku Grup Producentów Owoców i Warzyw organizowaną z okazji święta owoców i rozpoczęcia sezonu zbiorów borówki. Łączymy wysiłki by pokazać świeże polskie superowoce i idee jagodo...
Spotkanie prasowe i prezentacja wyników „Narodowych badań konsumpcji warzyw i owoców”

Omówimy sposoby zwiększenia konsumpcji zidentyfikowane podczas realizacji jakościowych wywiadów etnograficznych. To była obserwacja, jak Polacy kupują warzywa, owoce i ich przetwory (gdzie dokonują zakupów, jak podejmują decyzje) i jak z nimi później postępują (w jakiej ...
Spotkanie prasowe 19/06

Zapraszamy na kulinarne otwarcie sezonu. Prezentacja smakowych walorów czerwonych superowoców - truskawek, malin i agrestu. Do plantacji do kuchni z Mikołajem Reyem. 
Spotkanie 9/06 zmiana terminu

Konferencja prasowa organizowana z udziałem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, w której udział wezmą przedstawicie organizacji branżowych i plantatorzy owoców jagodowych, którzy współpracują w ramach kampanii „Czas na polskie superowoce!” - odbędzie się w późniejszym term...
Kompendium informacji o walorach superowoców

Linki do materiałów prasowych
Dieta w czasie COVID-19 i nowalijki - prezentacja online wyników „Narodowych badań konsumpcji warzyw i owoców”

Zmiany w diecie Polaków w czasie pandemii oraz percepcje nowalijek, jak w soczewce, odbijają żywieniowe trendy. Czy epidemia dała jakiś nowy impuls? Na ile to wydarzenie zmieniło naszą dietę? Z czego wynikają zmiany w zakupach w czasie epidemii? Na ile decydowała dostępn...
Aronia dla zdrowia

W Polsce mamy największe na świecie uprawy aronii czarnoowocowej. Owoce w większości są przerabiane na sok i koncentrat soku, produkuje się z nich również dżemy, herbatki owocowe i wino aroniowe. Jednak nie doceniamy jej zalet i pro-zdrowotnego działania. A aronią intere...
Spotkanie prasowe i prezentacja "Nawyki żywieniowe Polaków, a nadciśnienie"

Jak wynika z badań co trzeci Polak choruje na nadciśnienie tętnicze. Połowa nawet nie zdaje sobie z tego sprawy i bagatelizuje objawy. Nadciśnienie, w połączeniu z wysokim cholesterolem, cukrzycą lub otyłością zagraża życiu, istotnie zwiększa ryzyko zawału serca, udaru m...
Spotkanie prasowe 24/07

Zapraszamy na uroczystość wręczenia tytułu „Najlepszego owocu świata 2020 według dietetyków”. Borówka zwyciężyła w plebiscycie organizowanym wśród dietetyków przez największy branżowy portal Dietetycy.org.pl. 
Spotkanie prasowe i prezentacja "Odporność buduje się latem" 

W ramach „Narodowych badań konsumpcji warzyw i owoców” Kantar przebadał związek między dietą a odpornością.
1 lipca - Dzień Owoców i Dzień Polskiej Borówki

Zapraszamy na wspólną konferencję prasową Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Krajowego Związku Grup Producentów Owoców i Warzyw organizowaną z okazji święta owoców i rozpoczęcia sezonu zbiorów borówki. Łączymy wysiłki by pokazać świeże polskie superowoce i idee jagodo...
Spotkanie prasowe i prezentacja wyników „Narodowych badań konsumpcji warzyw i owoców”

Omówimy sposoby zwiększenia konsumpcji zidentyfikowane podczas realizacji jakościowych wywiadów etnograficznych. To była obserwacja, jak Polacy kupują warzywa, owoce i ich przetwory (gdzie dokonują zakupów, jak podejmują decyzje) i jak z nimi później postępują (w jakiej ...
Spotkanie prasowe 19/06

Zapraszamy na kulinarne otwarcie sezonu. Prezentacja smakowych walorów czerwonych superowoców - truskawek, malin i agrestu. Do plantacji do kuchni z Mikołajem Reyem. 
Spotkanie 9/06 zmiana terminu

Konferencja prasowa organizowana z udziałem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, w której udział wezmą przedstawicie organizacji branżowych i plantatorzy owoców jagodowych, którzy współpracują w ramach kampanii „Czas na polskie superowoce!” - odbędzie się w późniejszym term...
Kompendium informacji o walorach superowoców

Linki do materiałów prasowych
Dieta w czasie COVID-19 i nowalijki - prezentacja online wyników „Narodowych badań konsumpcji warzyw i owoców”

Zmiany w diecie Polaków w czasie pandemii oraz percepcje nowalijek, jak w soczewce, odbijają żywieniowe trendy. Czy epidemia dała jakiś nowy impuls? Na ile to wydarzenie zmieniło naszą dietę? Z czego wynikają zmiany w zakupach w czasie epidemii? Na ile decydowała dostępn...
1
2
3
4