Postanowienia noworoczne - konferencja online „Narodowych badań konsumpcji warzyw i owoców”

Za nami obserwacja, jak wyglądają próby zmiany diety – jakie przekonania dotyczące zdrowej diety mają respondenci, jaka jest korelacja między zmianą diety, a zmianami stylu życia. Dowiemy się jaka jest rola postanowień noworocznych jako motywatora do spożywania większej ...
Bowl śniadaniowy z jagodowym smoothie. Stek z czerwonej kapusty z karpiem i sokiem borówkowym. Gęsina z musztardą z gruszki. Skarby jesieni z polskimi superowocami.

Warzyw moc i łyk owocowych przetworów to już połowa sukcesu. Plantatorzy i przetwórcy owoców jagodowych przygotowali przepisy, które pokazują jak cieszyć się nimi późną jesienią i jak wypełnić nimi połowę talerza. 
Czas zdrowych prezentów

Przetwory z superowoców to ciekawy pomysł na prezent świąteczny. Rośnie waga jaką przywiązujemy do zdrowia i nasza wrażliwość ekologiczna. Mniej pieniędzy i silna reorientacja na zdrowie tworzą dobrą koniunkturę na przetwory z owoców jagodowych. Oto opinie przetwórców, k...
Mrożone, suszone czy liofilizowane? - konferencja prasowa online „Narodowych badań konsumpcji warzyw i owoców”

Kantar zbadał percepcje produktów mrożonych, suszonych i liofilizowanych oraz komunikację rekomendacji żywieniowych opartą o talerz w połowie wypełniony warzywami, obok którego widać owoce. Widać, że ciągle niska jest świadomość, że jedzenie może poprawić samopoczucie i ...
Akcja edukacyjna Niwa i Czas na polskie superowoce

Zapraszamy do wzięcia udziału w quizie na temat historii hodowli i uprawy polskich malin. Akcja przybliża ten wspaniały gatunek i dorobek polskich hodowców, szkółkarzy i plantatorów malin. Ankieta składa się z 21 pytań. W końcowej części znajdziecie Państwo zaproszenie d...
Co jest ważne, żeby się dobrze komunikować?

Producenci owoców i przetworów komunikują się ze swoimi potencjalnymi klientami. Wszyscy przy użyciu etykiet, wielu na stronie internetowej, niektórzy przy użyciu mediów społecznościowych. Wspólne pytanie brzmi: jak komunikować się by być zrozumianym i aby sprzedawać? Do...
Konferencja prasowa online pt. „Przetwory - co przeszkadza i jak zwiększyć zainteresowanie przetworami? - prezentacja online wyników „Narodowych badań konsumpcji warzyw i owoców”

Kantar przebadał jakie miejsce w diecie Polaków zajmują przetwory z owoców i warzyw. Zaprezentuje rekomendacje jak zwiększyć zainteresowanie przetworami. Późna jesień to czas kiedy świeże warzywa i owoce chętnie zastępujemy przetworami. Sądzimy nawet, że zamknięte w słoi...
Prezentacja przykładów brandingu owoców jagodowych

Zapraszamy na prezentacje najlepszy przykładów brandingu owoców jagodowych. Prezentacje to finał „Szkolenia prze.twórców” realizowanego przez Pawła Tkaczyka. Prezentacje odbędą się 14 października 2020 roku w Pałacu Mała Wieś, Belsk Duży, w godz. 10:00.
Aronia dla zdrowia

W Polsce mamy największe na świecie uprawy aronii czarnoowocowej. Owoce w większości są przerabiane na sok i koncentrat soku, produkuje się z nich również dżemy, herbatki owocowe i wino aroniowe. Jednak nie doceniamy jej zalet i pro-zdrowotnego działania. A aronią intere...
Polskie superowoce wygrały z COVID-19

Pandemia wygenerowała dodatkowy popyt na owoce jagodowe. Produkcja wzrosła o 10%, wzrosła również sprzedaż soków NFC i mrożonek. Plantatorzy pokazali, że umieją dostosować się do warunków i wykorzystywać nowe okazje do promocji. Pomagali w czasie najdramatyczniejszych za...
Postanowienia noworoczne - konferencja online „Narodowych badań konsumpcji warzyw i owoców”

Za nami obserwacja, jak wyglądają próby zmiany diety – jakie przekonania dotyczące zdrowej diety mają respondenci, jaka jest korelacja między zmianą diety, a zmianami stylu życia. Dowiemy się jaka jest rola postanowień noworocznych jako motywatora do spożywania większej ...
Bowl śniadaniowy z jagodowym smoothie. Stek z czerwonej kapusty z karpiem i sokiem borówkowym. Gęsina z musztardą z gruszki. Skarby jesieni z polskimi superowocami.

Warzyw moc i łyk owocowych przetworów to już połowa sukcesu. Plantatorzy i przetwórcy owoców jagodowych przygotowali przepisy, które pokazują jak cieszyć się nimi późną jesienią i jak wypełnić nimi połowę talerza. 
Czas zdrowych prezentów

Przetwory z superowoców to ciekawy pomysł na prezent świąteczny. Rośnie waga jaką przywiązujemy do zdrowia i nasza wrażliwość ekologiczna. Mniej pieniędzy i silna reorientacja na zdrowie tworzą dobrą koniunkturę na przetwory z owoców jagodowych. Oto opinie przetwórców, k...
Mrożone, suszone czy liofilizowane? - konferencja prasowa online „Narodowych badań konsumpcji warzyw i owoców”

Kantar zbadał percepcje produktów mrożonych, suszonych i liofilizowanych oraz komunikację rekomendacji żywieniowych opartą o talerz w połowie wypełniony warzywami, obok którego widać owoce. Widać, że ciągle niska jest świadomość, że jedzenie może poprawić samopoczucie i ...
Akcja edukacyjna Niwa i Czas na polskie superowoce

Zapraszamy do wzięcia udziału w quizie na temat historii hodowli i uprawy polskich malin. Akcja przybliża ten wspaniały gatunek i dorobek polskich hodowców, szkółkarzy i plantatorów malin. Ankieta składa się z 21 pytań. W końcowej części znajdziecie Państwo zaproszenie d...
Co jest ważne, żeby się dobrze komunikować?

Producenci owoców i przetworów komunikują się ze swoimi potencjalnymi klientami. Wszyscy przy użyciu etykiet, wielu na stronie internetowej, niektórzy przy użyciu mediów społecznościowych. Wspólne pytanie brzmi: jak komunikować się by być zrozumianym i aby sprzedawać? Do...
Konferencja prasowa online pt. „Przetwory - co przeszkadza i jak zwiększyć zainteresowanie przetworami? - prezentacja online wyników „Narodowych badań konsumpcji warzyw i owoców”

Kantar przebadał jakie miejsce w diecie Polaków zajmują przetwory z owoców i warzyw. Zaprezentuje rekomendacje jak zwiększyć zainteresowanie przetworami. Późna jesień to czas kiedy świeże warzywa i owoce chętnie zastępujemy przetworami. Sądzimy nawet, że zamknięte w słoi...
Prezentacja przykładów brandingu owoców jagodowych

Zapraszamy na prezentacje najlepszy przykładów brandingu owoców jagodowych. Prezentacje to finał „Szkolenia prze.twórców” realizowanego przez Pawła Tkaczyka. Prezentacje odbędą się 14 października 2020 roku w Pałacu Mała Wieś, Belsk Duży, w godz. 10:00.
Aronia dla zdrowia

W Polsce mamy największe na świecie uprawy aronii czarnoowocowej. Owoce w większości są przerabiane na sok i koncentrat soku, produkuje się z nich również dżemy, herbatki owocowe i wino aroniowe. Jednak nie doceniamy jej zalet i pro-zdrowotnego działania. A aronią intere...
1
2
3
4
5