Tosty francuskie, to absolutna klasyka, którą można jeść przez okrągły rok. Pytanie zatem, jak sprawić, by codziennie smakowały tak samo dobrze? Naszą odpowiedzią są oczywiście owoce jagodowe, które wprowadzą miłą odmianę do klasycznej receptury. W poniższym przepisie znajdziecie sposób na przygotowanie konfitury z owoców jagodowych, która na kromkach opiekanego pieczywa zagra równie dobrze z serem z niebieską pleśnią, suszoną wędliną i wędzonym łososiem.
Jagodowe tosty francuskie
2 porcje
2 łyżki cukru
2 jajka
2 łyżki mleka
2 łyżki masła klarowanego
4 plastry sera blue
2 garsci miksu sałat
2 łyżki miodu
2 łyżki octu malinowego
2 łyżki oliwy
sól i pieprz
Opracowanie sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw w ramach realizacji przez Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw kampanii „Czas na polskie superowoce! Edycja III". Projekt realizowany jest pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.